Passagiers op 3 grote Amerikaanse luchthavens worden gescreend op dodelijk Chinees virus

Passagiers op 3 grote Amerikaanse luchthavens worden gescreend op dodelijk Chinees virus

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Autoriteiten op grote luchthavens in New York en Californië zullen passagiers screenen die reizen vanuit de Chinese stad Wuhan, gegrepen door het uitbreken van een nieuw dodelijk longontsteking-achtig virus, dat zich sindsdien naar Japan en Thailand heeft verspreid.

Vanaf vrijdag zullen passagiers uit Wuhan die aankomen op San Francisco, New York en de belangrijkste internationale luchthavens van Los Angeles, worden onderzocht op de symptomen van een nieuw coronavirus (2019-nCov) dat vorige maand uitbrak in de Chinese stad. Ambtenaren bij de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) voeren de controles uit, samen met douane- en grensbeschermingsagenten (CBP).

De ziekte werd voor het eerst opgemerkt in Wuhan in december en wordt verondersteld te zijn ontstaan op een vis- en dierenmarkt in de stad. De CDC stelt dat het virus waarschijnlijk van marktdieren op mensen is gesprongen en zich vervolgens tussen mensen heeft kunnen verspreiden.

2019-nCov is een griepachtig virus dat symptomen kan veroorzaken die leiden tot een ernstige verkoudheid tot longontsteking. Twee mannen van in de zestig zijn gestorven aan de ziekte in Wuhan, de tweede is vrijdag overleden. Een man in Japan en twee vrouwen in Thailand zijn ook besmet geraakt, beiden zijn ze gereisd vanuit Wuhan.

De CDC acht de dreiging voor het Amerikaanse publiek laag, maar zegt dat het “proactieve voorbereidingen neemt”.

Coronavirussen zijn een grote familie virussen, waarvan sommige ziekte veroorzaken bij mensen en andere bij dieren, waaronder kamelen, katten en vleermuizen. Coronavirussen bij dieren kunnen soms evolueren om zich te verspreiden tussen mensen, zoals het geval was toen het Midden-Oosten Respiratory Syndrome (MERS) of ‘Camel Flu’ uitbrak in 2017, en toen Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) voor het eerst in 2002 in China werd verspreid naar de mens in China.

Bronnen:

RT


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Gewoon voedsel verandert darmbacteriën door virussen te beïnvloeden
Next Het risico op beugels: onderzoek wijst uit dat tandheelkundige correctie niet altijd de verwachte vertrouwensboost oplevert ... Zijn de voordelen de gezondheidsrisico's waard?

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Parasiet zorgt ervoor dat vrouwen meer kinderen krijgen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Dit is wat je nodig hebt ter Controle wanneer je een fles Water koopt!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Hoe we langzaam worden vergiftigd door alledaagse producten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat