Protonpompremmers gekoppeld aan een 80% verhoogd risico op leverkanker, schokkende nieuwe studie

Protonpompremmers gekoppeld aan een 80% verhoogd risico op leverkanker, schokkende nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Maagzuur, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), zweren en andere stoornissen gerelateerd aan je maag en maagzuur kunnen een echte last zijn – letterlijk. Het branden, ongemak en indigestie kunnen het eten moeilijk maken, zo niet bijna onmogelijk. Als u het advies van big pharma opvolgt, hoeft u alleen een protonpompinhibitor (PPI) te nemen zoals Prilosec OTC® of Nexium®.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar in een recente studie hebben onderzoekers een zorgelijk nadelig effect van deze best verkopende medicijnen ontdekt – een verhoogd risico op leverkanker. We zien overal advertenties voor deze grote farmaceutische geldmakers – kan dit helpen verklaren waarom de niveau’s van leverkanker sinds 1980 zijn verdrievoudigd?

Het nemen van een protonpompremmer voor maagzuur verhoogt het risico op leverkanker tot nieuwe hoogtes, waarschuwt nieuw onderzoek

Een paper gepubliceerd in de editie 2018 van Alimentary Pharmacology & Therapeutics combineerde gegevens van één case-gecontroleerde studie en één prospectieve cohortstudie. Beide grote onafhankelijke onderzoeken (waarbij bijna een half miljoen mensen betrokken waren) keken naar de relatie tussen PPI-gebruik en de incidentie van leverkanker.

De onderzoekers ontdekten dat een persoon wel 83% MEER kans had om leverkanker te krijgen als ze het medicijn omeprazol namen (je kent het als Prilosec®) in vergelijking met mensen die dat niet deden. Dit bevestigt eerdere onderzoeken naar diermodellen die aantonen dat blootstelling aan deze geneesmiddelen leidt tot levertumoren bij ratten.

Hoewel deze gegevens niet voldoende zijn om te bewijzen dat protonpompremmers daadwerkelijk leverkanker veroorzaken, vertoont het toch een definitieve correlatie. Het oude gezegde “waar rook is, is vuur” lijkt hier passend.

Overigens is een verhoogd risico op leverkanker niet het enige potentiële probleem van protonpompremmers. Onderzoek toont ook aan dat overmatig of langdurig gebruik het risico op botbreuken, longontsteking en voedingstekorten kan verhogen.

Wilt u uw leverfunctie op natuurlijke wijze stimuleren? Mis deze 5 nuttige tips niet

Ten eerste, stop nooit met het nemen van voorgeschreven medicijnen zonder een arts te raadplegen. Dat gezegd hebbende, kunt u maagzuur en andere soorten maagzuurproblemen verlichten of voorkomen door dingen te consumeren zoals pepermunt- of gemberthee, citroenwater en appelciderazijn gemengd in water vóór of na de maaltijd. Van suppletie met levertraan is ook aangetoond dat maagzweren genezen.

Als u uw leverfunctie een boost wilt geven, probeer dan ook deze natuurlijke tips:

– Neem mariadistel en/of een CoQ10-supplement.
– Vermijd giftige stoffen door te kiezen voor biologisch, pesticidevrij voedsel.
– Elimineer geraffineerde suiker en minimaliseer of elimineer alcoholgebruik.
– Maak lichaamsbeweging onderdeel van uw dagelijkse routine (minstens 30 minuten matige intensiteitsoefening op de meeste dagen van de week).
– Overgewicht verliezen. Obesitas verhoogt het risico op leverziekte.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Let op: deze commerciële lipstickmerken bevatten chemicaliën en metalen die u ernstig kunnen schaden
Next Onderzoek: Gebruik regelmatig extra vierge olijfolie om het risico op borstkanker te verlagen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Prostaatmedicijnen kunnen uw risico op diabetes type 2 verhogen, waarschuwen wetenschappers

Luister naar dit artikel Bijna elke belangrijke klasse geneesmiddelen op recept verhoogt uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Het gebruik van statines, antihypertensiva, immunosuppressiva, antipsychotica, antiretrovirale middelen

Onderzoek

Zelfs artsen zijn geschokt: kokosolie doodt 93% van de kankercellen in de dikke darm! (VIDEO)

Luister naar dit artikel Darmkanker een van de meest bekende en meest voorkomende vormen van kanker, ondanks het feit dat er vele natuurlijke behandelingen bestaan waarop deze sluipende aandoening onder

Onderzoek

Kunnen darmbacteriën de verspreiding van borstkanker stimuleren?

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek bij muizen heeft ontdekt dat het verstoren van het darmmicrobioom kan resulteren in meer agressieve borstkanker. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige