Kunnen darmbacteriën de verspreiding van borstkanker stimuleren?

Kunnen darmbacteriën de verspreiding van borstkanker stimuleren?

Luister naar dit artikel

Nieuw onderzoek bij muizen heeft ontdekt dat het verstoren van het darmmicrobioom kan resulteren in meer agressieve borstkanker.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel de vooruitzichten van mensen met borstkanker de laatste jaren dramatisch zijn verbeterd, blijft het voorspellen en voorkomen van de verspreiding van kanker naar andere delen van het lichaam (metastase) een grote uitdaging in de medische gemeenschap.

Recente schattingen plaatsen het aantal vrouwen met uitgezaaide borstkanker in de Verenigde Staten op 154.794.

Ongeveer 5-9% van de nieuwe gevallen van borstkanker is al in de metastase op het moment van diagnose, volgens sommige schattingen.

Er zijn verschillende factoren die de kans op verspreiding van borstkanker beïnvloeden. Een daarvan is de hormoonreceptorstatus.

Bijvoorbeeld, hormoonreceptor-positieve borstkanker, die verantwoordelijk is voor de meerderheid van gevallen van borstkanker, wordt aangestuurd door de hormonen oestrogeen of progesteron. Het reageert meestal goed op de behandeling. Hormoonreceptor-negatieve kankers hebben de neiging zich sneller te verspreiden.

Een andere factor die de verspreiding van borstkanker kan beïnvloeden, is het hebben van een hoog gehalte aan immuun cellen, macrofagen genoemd, die in het weefsel aanwezig zijn, “legt Melanie Rutkowski, Ph.D., van de afdeling Microbiologie, Immunologie en Kankerbiologie uit aan het Universiteit van Virginia in Charlottesville.

“Er zijn ook studies geweest die hebben aangetoond dat verhoogde hoeveelheden van het structurele eiwit-collageen in het weefsel en de tumor ook leiden tot een verhoogde borstkanker-metastase,” vervolgt Rutkowski.

Zij en haar collega’s hebben onlangs een onderzoek bij muizen uitgevoerd waarbij een andere factor werd onthuld die een cruciale rol speelt in de uitzaaiing van borstkanker: darmbacteriën.

Rutkowski en team verstoorden de natuurlijke darmbacteriën van muizen met borstkanker met behulp van krachtige antibiotica. De onderzoekers hebben hun bevindingen nu gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research.

Verstoring van darmbacteriën veroorzaakt ontsteking

De onderzoekers gebruikten een muismodel van hormoonreceptor-positieve borstkanker. Ze veranderden de natuurlijke darmbacteriebalans van de knaagdieren door ze krachtige antibiotica te geven en een fecale microbiota-transplantatie van dibiotische of macrobiotisch onevenwichtige fecale inhoud uit te voeren.

“Toen we het evenwicht van het microbioom bij muizen verstoorden door ze chronisch te behandelen, resulteerde dit systemisch in een ontsteking in het borstweefsel,” meldt Rutkowski.

“In deze ontstoken omgeving waren tumorcellen veel beter in staat om vanuit het weefsel in het bloed en de longen te verspreiden, wat een belangrijke plaats is voor hormoonreceptor-positieve borstkanker om te metastaseren,” legt ze uit.

“Deze bevindingen suggereren dat het hebben van een ongezond microbioom, en de veranderingen die optreden in het weefsel die gerelateerd zijn aan een ongezond microbioom, vroege voorspellers kunnen zijn van invasieve of gemetastaseerde borstkanker”, vervolgt Rutkowski.

“Uiteindelijk, op basis van deze bevindingen, zouden we speculeren dat een ongezond microbioom bijdraagt aan een verhoogde invasie en een hogere incidentie van gemetastaseerde ziekte.”

Melanie Rutkowski, Ph.D.

Ze waarschuwt echter dat de bevindingen niet betekenen dat antibiotica op de een of andere manier gevaarlijk zijn voor mensen met borstkanker. Ze waarschuwt ook voor de gevaren van het generaliseren van deze resultaten van muizen naar mensen.

Om de onbalans in de darmbacteriën te herstellen die de wetenschappers in het onderzoek observeerden, moesten mensen veel meer antibiotica nemen dan de hoeveelheid die artsen gewoonlijk voorschrijven, zegt Rutkowski.

De onderzoekers adviseren echter om een gezond microbioom te behouden door een gezond “dieet aan te nemen, rijk aan vezels, samen met beweging, slaap – al die dingen die bijdragen aan een positieve algehele gezondheid.”

“Als je al die dingen doet,” voegt Rutkowski toe, “zou je in theorie een gezond microbioom moeten hebben, en dat is volgens ons op den duur zeer geassocieerd met een gunstig resultaat voor borstkanker.”

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dodelijke medische HOAXES waarin miljarden westerlingen nog steeds geloven
Next Voedingsbom: Eet een ei per dag om de insulineresistentie, de gezondheid van het hart en het vetmetabolisme te verbeteren

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Heb je regelmatig rugklachten? Dit Chinese kruid kan je er bij helpen!

Luister naar dit artikel Rugklachten komen heel veel voor. Ongeveer 80 procent van de volwassenen heeft weleens last van een zeurende of stekende pijn, met of zonder uitstraling naar been

Onderzoek

Grote studie vindt antioxidanten, vitamines en mineralen zijn “aanzienlijk” hoger in biologisch voedsel

Luister naar dit artikel Er is al lang beweerd dat er geen verschil is in voedingswaarde tussen biologische gewassen en conventionele gewassen. Het blijkt echter dat deze veronderstelling gewoon niet

Overig

Deodorants bevatten gevaarlijke aluminiumzouten die de groei van kanker kunnen versnellen

Luister naar dit artikel Miljoenen vrouwen gebruiken merk deodorants rechtstreeks uit een drogisterij of supermarkt zonder na te denken over de giftige chemicaliën die op de loer liggen. Om het