Prostaatmedicijnen kunnen uw risico op diabetes type 2 verhogen, waarschuwen wetenschappers

Prostaatmedicijnen kunnen uw risico op diabetes type 2 verhogen, waarschuwen wetenschappers

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Bijna elke belangrijke klasse geneesmiddelen op recept verhoogt uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Het gebruik van statines, antihypertensiva, immunosuppressiva, antipsychotica, antiretrovirale middelen en / of corticosteroïden verhoogt uw risico op het ontwikkelen van diabetes mellitus type 2. Nu vinden onderzoekers dat prostaatgeneesmiddelen ook een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2. Hun onderzoek werd gepubliceerd in het British Medical Journal.

Prostaatmedicijnen verhogen het risico op diabetes type 2 met een derde
Onderzoekers van de University of Edinburgh en University College London (UCL) gebruikten de UK Clinical Practice Research Datalink en de Taiwanese National Health Insurance Research Database om mannen te onderzoeken aan wie 5-alfa-reductaseremmers (prostaatgeneesmiddelen) waren voorgeschreven. De onderzoekers gebruikten een Cox proportioneel gevarenmodel gedurende een periode van elf jaar om het diabetesrisico te bepalen. De populatie-gebaseerde cohortstudie onderzocht de geneesmiddelen dutasteride, finasteride en tamsulosin. Deze medicijnen worden voorgeschreven voor mannen met een vergrote prostaatklier.

Van de 55.275 onderzochte patiënten ontdekten de onderzoekers 2.081 nieuwe aanvang type-2 diabetesgebeurtenissen, aangegeven door het voorschrijven van orale diabetesgeneesmiddelen. Tijdens een gemiddelde follow-up van 5,2 jaar waren er 368 nieuwe gevallen van diabetes voor patiënten die dutasteride kregen voorgeschreven, 1.207 nieuwe gevallen voor patiënten die finasteride kregen en 506 nieuwe gevallen voor degenen die tamsulosine gebruikten. Na correctie voor de body mass index was het risico consistent in beide bevolkingsgroepen.

Hoofdauteur dr. Li Wei, universitair hoofddocent van de UCL School of Pharmacy: “Door gegevens uit de echte wereld van verschillende etnische populaties in het Verenigd Koninkrijk en Taiwan te bestuderen, ontdekten we dat mannen die met dutasteride of finasteride worden behandeld voor goedaardige prostaathyperplasie (BPH) een ongeveer 30 procent verhoogd risico heeft op diabetes.

Geneesmiddelen richten zich meestal niet op de onderliggende pathologie van ontsteking, hormoonverstoring en tekort aan voedingsstoffen

Als patiënten uiteindelijk metabole problemen ervaren met hun alvleesklier en een groter risico lopen op het ontwikkelen van diabetes type 2, kan redelijkerwijs worden gesuggereerd dat de prostaatgeneesmiddelen de onderliggende pathologie achter de ontsteking van de prostaatklier in het endocriene systeem niet aanpakken. Het medicijn lost de dysregulatie van het endocriene systeem en de onderliggende hormonale onbalans niet goed op; aldus ontstaan andere problemen met het endocriene systeem. Als de onderzoekers verder gingen, kunnen ze merken dat mannen uiteindelijk problemen hebben met andere klieren in hun endocriene systeem. Dit is het probleem met de moderne geneeskunde: het behandelt meestal niet de onderliggende pathologie van systemische ontstekingen in het lichaam, de hormoonverstorende invloeden waaraan mensen worden blootgesteld, of de tekorten aan voedingsstoffen die aan de basis liggen van veel gezondheidsproblemen.

Senior auteur professor Ruth Andrew van het University / British Heart Foundation Centre for Cardiovascular Science aan de University of Edinburgh zei: “Deze bevindingen zullen vooral belangrijk zijn voor de gezondheidsscreening bij oudere mannen die meestal al een hoger risico lopen op type 2 diabetes. We zullen nu doorgaan met onze studies om de resultaten op de lange termijn beter te begrijpen, zodat we patiënten met een groter risico beter kunnen identificeren. ”

De onderzoekers herhalen dat alle patiënten niet alleen bewust moeten worden gemaakt van de mogelijke voordelen van medicatie, maar ook moeten worden gewaarschuwd voor de risico’s. De risico’s van het negeren van de onderliggende pathologie van ontsteking in het lichaam staan gelijk aan verdere gezondheidsproblemen op de weg. Het risico op prostaatgeneesmiddelen omvat directe aantasting van de insulinegevoeligheid en verhoogde steatose, wat het abnormale vasthouden van lipiden in een cel of orgaan is. Voordat er op een voorgeschreven medicijnregime wordt vertrouwd, is het belangrijk om hormoonontregelende chemicaliën uit uw dieet te elimineren en blootstelling aan contact en onderliggende tekorten aan voedingsstoffen aan te pakken.

Bronnen:

Diabetes.co.uk

NCBI.NLM.NIH.gov

BMJ.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Wie bepalen wat u leest, ziet en denkt? U of de Big Tech, Pharma en Media corporaties?
Next Helende eigenschappen van pepermuntolie verbeterd door nanotechnologie

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Hartpatienten in Erasmus waren ongewild proefkonijnen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Biefstuk van plantaardige eiwitten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Je darmbacteriën beïnvloeden je hersenfunctie. Hoe je darmflora te optimaliseren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat