Kortstondige verlichting, langdurige schade: NSAID’s tasten het hart, de nieren zelfs aan

Kortstondige verlichting, langdurige schade: NSAID’s tasten het hart, de nieren zelfs aan

Luister naar dit artikel

Als u geneigd bent naar ibuprofen of aspirine te grijpen voor elke pijn, vraag uzelf dan af of de verlichting op korte termijn die het u kan geven de moeite waard is om op de lange termijn uw risico op hart- en nierfalen te verhogen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


NSAID’s, of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, worden veel gebruikt voor pijn en ontsteking, en de meeste mensen denken niet twee keer na over het gebruik van vrij verkrijgbare medicijnen als ze pijn hebben. Enkele voorbeelden van NSAID’s zijn aspirine, ibuprofen, naproxen, ketoprofen en celecoxib. Helaas is aangetoond dat langdurig gebruik van deze medicijnen het risico op nier- en hartfalen verhoogt.

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Alabama in Birmingham benadrukte de gevaren van deze medicijnen. Omdat hartziekten de belangrijkste doodsoorzaak zijn bij zowel mannen als vrouwen in de VS en deze medicijnen zo populair zijn, wilden ze de cellulaire en moleculaire werkingsmechanismen verkennen waardoor de medicijnen de nieren en harten tegelijkertijd beschadigen in wat bekend staat als cardiorenaal syndroom.

Zij ontdekten dat het gebruik van NSAID’s leidde tot laaggradige ontstekingen in de nieren en het hart. Bovendien hebben de geneesmiddelen een verminderde immuunrespons tijdens hartfalen, versterken ze de ontsteking in de organen en maken ze het voor het lichaam moeilijker om te herstellen.

De studie keek naar de NSAID-carprofen, maar er is reden om aan te nemen dat andere NSAID’s een vergelijkbaar effect zouden hebben. We weten bijvoorbeeld al dat ibuprofen is gekoppeld aan een verhoogd risico op een hartstilstand.

Een onderzoek door Deense onderzoekers met meer dan 3000 patiënten toonde aan dat het nemen van ibuprofen het risico op een hartstilstand met 31 procent verhoogde. De onderzoekers zeiden dat ze hoopten dat hun bevindingen zouden dienen als een waarschuwing voor het publiek dat deze medicijnen niet onschadelijk zijn, zoals veel mensen ten onrechte denken. Ze adviseerden dat ze met de nodige voorzichtigheid werden gebruikt en vermeden door mensen met cardiovasculaire aandoeningen of risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Ondertussen heeft een groep internationale onderzoekers een systematische review uitgevoerd met 446.763 mensen. Ze ontdekten dat het nemen van een dosis NSAID’s het risico op een hartaanval verhoogde met variërende hoeveelheden. Bijvoorbeeld, binnen de eerste week na inname van drugs zoals naproxen, steeg het risico op hartaanvallen met 99 procent, terwijl ibuprofen tussen de een en zeven stuks, het risico op een hartaanval met 97 procent verhoogde. Het totale risico was het grootst in de eerste maand na inname van NSAID’s en bij degenen die hogere doses gebruikten.

Hoe kun je veilig pijnverlichting krijgen?

Als dit nieuws u ertoe aanzet alle NSAID’s in uw medicijnkastje weg te gooien, overweegt u misschien om over te schakelen op paracetamol. Helaas is dat niet veel beter. De pijnstiller, die wordt aangetroffen in medicijnen zoals Tylenol, is een ander medicijn waarvan veel mensen ten onrechte denken dat het onschadelijk is. Helaas is dit de belangrijkste oorzaak van leverfalen in de Verenigde Staten en het nemen van verhoogde doses in de loop van slechts enkele dagen kan voldoende zijn om leverschade op te lopen. De effecten zijn zelfs nog gevaarlijker als het op een lege maag wordt ingenomen. Het is ook aangetoond dat het je hersenen “saai” maakt.

Wat kunt u doen als u pijnverlichting wilt, zonder uw gezondheid te riskeren? Er zijn verschillende opties, afhankelijk van het type pijn dat je hebt. Kurkuma kan ontstekingen verminderen en kan nuttig zijn voor mensen met artritis, terwijl gember goed is in het aanpakken van de pijn en misselijkheid van indigestie. Acupunctuur kan verrassend effectief zijn voor een breed scala aan pijn, en sommige mensen vinden verlichting met yoga of meditatie. Probeer een paar alternatieve methoden om te zien wat voor u werkt en blijf weg van orgaanschadelijke NSAID’s.

Bronnen:

ScienceDaily.com

BMJ.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Man geneest terminale longkanker met cannabisolie
Next JONGE KANKER PATIËNTEN HEBBEN VAAK SPIJT VAN EERSTE BEHANDELINGSBESLUITEN

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Straling

Vuurballen! Mobiele telefoon ‘kookt’ zaadcellen

Luister naar dit artikel Deskundigen waarschuwen ons voor het volgende: het gebruik van een mobiele telefoon voor zelfs maar een uur per dag kan zo schadelijk zijn voor het sperma

Onderzoek

Zijn cranberry’s echt zo gezond?

Luister naar dit artikel Van cranberrysap wordt gezegd dat het helpt tegen infecties van de urinewegen, zoals een blaasontsteking, en de bessen zouden chemische stoffen bevatten met een krachtige antibacteriële

Natuurlijk

Kokosolie kan de hersenen redden van de ziekte van Alzheimer

Luister naar dit artikel Het internet is dol op een goed herstelverhaal over ‘natuurlijke genezing’. Wanneer Dr. Mary Newport, MD, bijvoorbeeld de symptomen van de ziekte van Alzheimer van haar