Het volgen van een Ayurvedisch dieet kan helpen om je IBD te beheren

Het volgen van een Ayurvedisch dieet kan helpen om je IBD te beheren

Luister naar dit artikel

Inflammatoire darmaandoeningen (IBD’s) zijn een groep ernstige aandoeningen die zich richten op het maagdarmkanaal. Een traditioneel gezond voedingspatroon afkomstig uit India kan echter helpen bij het behandelen van de symptomen van IBD’s, zoals de ziekte van Crohn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gezien het belang van de darm voor de algehele gezondheid en functie van het lichaam, kunnen IBD’s ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld, de ziekte van Crohn kan zonder waarschuwing leiden tot ernstige bloedingen, spierkrampen, misselijkheid en verlammende niveaus van pijn.

Hoewel er farmaceutische medicijnen zijn voorgeschreven voor deze ziekten, zijn de behandelingen vaak niet in staat om de aanvallen te onderdrukken. Uiteindelijk zullen meer serieuze behandelingen worden voorgesteld door westerse artsen.

Een van die extreme opties is een chirurgische operatie die colostomie wordt genoemd. Het leidt gezonde delen van de dikke darm door de buikwand om te voorkomen dat voedsel door de reeds beschadigde delen van de darm gaat.

Beheer de symptomen van IBD’s natuurlijk met de Ayurveda-behandelingsmethoden

Ayurvedische geneeskunde biedt een alternatieve, farmaceutische-vrije benadering voor de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen. Ayurveda is het oude genezingssysteem van het hele lichaam van India. Het is een van de oudste dergelijke systemen ter wereld en tot op de dag van vandaag toegepast.

Ayurveda omvat tal van medische praktijken, zoals helende voedingsmiddelen, kruidengeneesmiddelen, meditatie en yoga, die al duizenden jaren zijn ontwikkeld, geverifieerd en gebruikt. Het is ook redelijk compatibel met andere holistische genezingsbenaderingen zoals de traditionele Chinese geneeskunde.

Het werkt door het evenwicht in het lichaam te herstellen en te behouden. Ayurveda roept op tot natuurlijke behandelingen zoals gezonde voeding, lichaamsbeweging en ademhalingsoefeningen. Behandelingen zijn afgestemd op de behoeften van een patiënt en kunnen naar behoefte worden aangepast.

Ayurvedische beoefenaars analyseren de drie “dosha’s” die de balans vormen tussen lichaam en geest. Deze dosha’s worden Vata, Pitta en Kapha genoemd. Wanneer deze dosha’s uit balans zijn, kan de resulterende disharmonie tot ziekten leiden.

Pitta is bijvoorbeeld de dosha die geassocieerd wordt met vuur. Overtollige Pitta kan leiden tot auto-immuunziekten zoals IBD’s. Ondertussen houdt Vata toezicht op de bloedstroom en afvalverwijdering in het lichaam. Te veel Vata kan IBD-aanvallen veroorzaken.

Op basis van de eerste analyse zal de behandelaar een zeer gedetailleerde behandeling voor de patiënt ontwikkelen. Behandelingen kunnen acupunctuur, dieet, meditatie en yoga omvatten.

Een Ayurvedisch evenwichtsdieet voor IBD-patiënten kan bestaan uit basmatirijst, gekookte groenten met oranje pigmenten en mung dal (mungboon). Rauw en gasvormig voedsel is niet toegestaan. Deze diëten helpen om de dosha’s weer in de normale balans te brengen en ze kunnen worden ingenomen wanneer een patiënt een aanval van IBD voelt komen.

Simpele ayurvedische oplossingen voor spijsverteringsproblemen

Een Ayurvedisch dieet is geen dieet in de strikte zin van het woord. Het is meer een lifestyle-plan dat is ontworpen om de balans van de dosha’s van een individu te herstellen. Wat voor één persoon werkt, is misschien niet geschikt voor een ander.

Toch zijn er enkele Ayurvedische dieetpraktijken die voor iedereen werken. Warm water zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichaam harder gaat werken om de temperatuur van de vloeistof te verlagen. Af en toe een slokje warm water nemen gedurende de dag dient om je lichamelijke processen te boosten.

Ricinusolie is niet eetbaar, maar het kan maagpijn helpen verlichten, inclusief die geassocieerd met IBD. Breng caster oil aan op de buik, bedek het met een handdoek en dek het af met een verwarmingspad om effectieve pijnverlichting te krijgen.

Bepaalde voedingsmiddelen hebben spijsverteringsenzymen die koolhydraten, vetzuren en eiwitten kunnen afbreken. Deze enzymen maken het voor de darmen gemakkelijker om belangrijke voedingsstoffen te absorberen die de balans helpen verbeteren.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Het is nog steeds junkfood: deskundigen waarschuwen dat melk en granen de bloedsuikerspiegel van mensen met diabetes negatief kunnen beïnvloeden
Next Verbeter uw darmgezondheid om psychische stoornissen te voorkomen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Een betere gezondheid begint in de darmen

Luister naar dit artikel Al vele jaren lang is bekend dat de micro-organismen die in onze darmen leven een hele belangrijke rol spelen in het spijsverteringsproces. Steun Health Bytes: alleen via uw

Natuurlijk

De schaduwzijde van ijzer – waarom het schadelijk kan zijn

Luister naar dit artikel IJzer is een essentieel mineraal. In grote hoeveelheden is het echter schadelijk, net als veel andere voedingsstoffen. IJzer is zelfs zo giftig dat de opname ervan

Natuurlijk

Vegetariërs hebben ook vitamine D nodig: 11 Plantaardige bronnen van deze cruciale voedingsstof

Luister naar dit artikel De vegetarische levensstijl biedt vele gezondheidsvoordelen voor mensen van alle leeftijden. Als u echter besluit vegetariër te worden, moet u voorzichtiger zijn met uw dieet om