Het is nog steeds junkfood: deskundigen waarschuwen dat melk en granen de bloedsuikerspiegel van mensen met diabetes negatief kunnen beïnvloeden

Het is nog steeds junkfood: deskundigen waarschuwen dat melk en granen de bloedsuikerspiegel van mensen met diabetes negatief kunnen beïnvloeden

Luister naar dit artikel

Het eten van ontbijtgranen met melk als ontbijt is gebruikelijk omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Gezondheidsdeskundigen suggereren echter dat deze voedingsmiddelen niet gezond zijn, vooral niet voor mensen met diabetes type 2.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een studie gepubliceerd in het Journal of Dairy Science heeft mensen met type 2-diabetes gesuggereerd om koemelk aan hun ontbijtgranen toe te voegen voor een betere controle van de bloedsuikerspiegel. Toen experts de bevindingen van het onderzoek evalueerden, ontdekten ze echter dat het eten van granen met melk eigenlijk gevaarlijk is voor mensen met type 2-diabetes.

Het onderzoek, uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Universiteit van Guelph in Canada, in samenwerking met de Universiteit van Toronto, keek naar de effecten van een ontbijt met ‘high-protein’ melk met ontbijtgranen in vergelijking met een ontbijt met normale koeienmelk. Het eiwitrijke melkproduct bevatte extra weiproteïnepoeder om de bloedsuikerspiegel tijdens de uren na de maaltijd te verlagen. Het onderzoeksteam concludeerde dat het extra eiwit in de melk de bloedsuikerspiegel significant in een gezonder bereik hield. Bovendien meldden ze dat het meer verzadigend was dan de reguliere koemelk.

Deskundigen die contact opnamen met Healthline.com zeggen het echter anders: het consumeren van eiwitrijke melk met ontbijtgranen als ontbijt is eigenlijk ‘gevaarlijk, manipulatief en schaamteloos onoprecht’. Dr. Kelly Schmidt vertelde Healthline.com dat zuivelproducten grote hoeveelheden leucine bevatten, wat een aminozuur is dat het meest insulinogene of insuline-veeleisend is van alle aminozuren, omdat het zeer snel in de bloedbaan wordt geabsorbeerd.

“Deze inspanningen op het gebied van onderzoek en public relations rond deze gegevens zijn een onrechtvaardigheid voor de ongeïnformeerde consument die probeert zijn diabetes te verbeteren door te leren van openbare informatie en onderzoek”, aldus Schmidt.

Bovendien zei Schmidt dat de studie werd uitgevoerd om de verkoop van zuivel en granen te vergroten.

Graangewas maakt het controleren van de bloedsuikerspiegel moeilijker

Met of zonder eiwitrijke melk is graan een voedsel dat het moeilijk maakt om de bloedsuikerspiegel te reguleren nadat het is verteerd. In feite kan het zelfs bloedsuikerpieken veroorzaken. Dit komt omdat alle soorten granen grote hoeveelheden koolhydraten bevatten, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt. Bovendien bevatten de meeste granen die op de markt worden verkocht hoge hoeveelheden sterk verwerkte koolhydraten en toegevoegde suikers. Beide worden snel verteerd en dus stijgen de bloedsuikers snel.

Wat te eten als ontbijt als je diabetes hebt?

In plaats van het eten van ontbijtgranen met melk als ontbijt, raden gezondheidsdeskundigen aan om hele, echte voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan eiwitten en gezonde vetten. Hier zijn enkele tips om u te helpen beslissen wat u tijdens het ontbijt moet eten:

– Bekijk uw portiegroottes.
Overweeg het gebruik van de ‘plaatmethode’ of het vullen van de helft van uw bord met niet-gestaffelde groenten, een kwart met eiwit en een kwart met een korrel of zetmeel. Voeg vervolgens een portie fruit met een lage glycemische index toe, zoals appels, bessen, sinaasappels of perziken.

– Kies voedingsmiddelen zoals avocado, eieren, vlas, olijfolie, noten en zaden voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten.

– Kies voor eiwitbronnen mager vlees.

– Vermijd dranken met veel vet en suiker.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Onderzoek: Oudere mensen die niet goed slapen, hebben meer kans om de ziekte van Alzheimer te krijgen
Next Het volgen van een Ayurvedisch dieet kan helpen om je IBD te beheren

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

“De medische wetenschap is misleid door het geloof dat we het cholesterol omlaag moeten brengen”

Luister naar dit artikel Daan de Wit stelt in zijn boek Weet wat je eet dat de huidige visie op cholesterol is gebaseerd op gebrekkige en achterhaalde wetenschap. Steun Health

Nieuws

Bahrein, en België hebben met succes het coronavirus behandeld met hydroxychloroquine

Luister naar dit artikel Klinische tests met hydroxychloroquines om COVID-19 in Bahrein te bestrijden, zijn succesvol gebleken Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende

Overig

Stille hartaanval bedreigt vooral vrouwen- De symptomen

Luister naar dit artikel Een “stille” hartaanval hangt samen met een hoge pijngrens, meldt Journal of the American Heart. De stille hartaanval is vooral een bedreiging voor vrouwen, en kent