Citroengras-thee verhoogt de productie van rode bloedcellen, waardoor het een geweldige natuurlijke behandeling van bloedarmoede is

Citroengras-thee verhoogt de productie van rode bloedcellen, waardoor het een geweldige natuurlijke behandeling van bloedarmoede is

Luister naar dit artikel

Mensen met bloedarmoede zullen ontdekken dat het drinken van citroengras thee hen kan helpen. Een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food heeft aangetoond dat citroengras (Cymbopogon citratus) thee de productie van rode bloedcellen kan helpen verhogen, waardoor het een uitstekende natuurlijke behandeling voor bloedarmoede is.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bloedarmoede is een aandoening waarbij het niveau van gezonde rode bloedcellen in het lichaam te laag wordt. Dit kan de gezondheid schaden, omdat rode bloedcellen hemoglobine bevatten, dat zuurstof naar de weefsels van het lichaam transporteert. Het kan gezondheidscomplicaties veroorzaken, zoals vermoeidheid en stress op de organen van het lichaam.

Voor de studie keken onderzoekers van de Universiteit van Uyo en de Universiteit van Calabar in Nigeria naar de effecten van citroengras thee op hematologische indices bij mensen. Om dit te doen, hebben ze 105 personen van 18 tot 35 jaar ingeschreven om deel te nemen aan het onderzoek. Alle deelnemers ondergingen een grondige pre-survey medische screening.De deelnemers werden willekeurig toegewezen aan een van de drie groepen, waarbij de groepen 1, 2 en 3 respectievelijk twee, vier of acht gram (g) citroengrasblaadjes poeder kregen, toegediend in 150 milliliter (ml) heet water, eenmaal daags. voor 30 dagen. De onderzoekers beoordeelden hun hematologische indices één dag voor de interventie en op de 10e en 30e dag na de interventie.

De resultaten toonden aan dat citroengrasblaadjes poeder tannines, saponinen, alkaloïden, flavonoïden, macronutriënten en micronutriënten bevat. Alle infusies van citroengrasblad-poeder verhoogden het gepakte cel volume (PCV) aanzienlijk, het percentage rode bloedcellen dat in het bloed wordt aangetroffen. Citroengras-blad infusies verhoogden ook significant de niveaus van hemoglobine en rode bloedcellen.

Deze resultaten wijzen erop dat de infusies bereid uit citroengras het vermogen van het lichaam om rode bloedcellen te produceren verhoogde, wat kan worden toegeschreven aan het antioxidant gehalte van het extract.

Met deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat het drinken van citroengras thee de productie van rode bloedcellen kan helpen verhogen en kan worden gebruikt als een behandeling voor bloedarmoede.

Andere gezondheidsvoordelen van citroengras

Citroengras is een kruid afkomstig uit Sri Lanka en Zuid-India, maar wordt nu in veel landen over de hele wereld geteeld. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, maar het kan ook worden gebruikt om thee te zetten. Citroengras biedt gezondheidsvoordelen. Waaronder:

Angst verlichten: citroengras biedt angst verlagende effecten, of het nu gaat om het drinken van citroengras thee of het inademen van citroengras etherische olie.

Afname van het cholesterolgehalte: sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van extracten van citroengras het cholesterol in dieren kan verlagen.

Bestrijding van infectie: een onderzoek suggereerde dat citroengras een aantal beschermende effecten kan hebben tegen infecties. Er is gezien dat het de incidentie van spruw vermindert, een schimmelinfectie die vaak mensen met een verzwakt immuunsysteem treft.

Ondersteuning van de mondgezondheid: sommige mensen kauwen op citroengras stengels om hun mond schoon te houden en de mondgezondheid te verbeteren. Steunend op deze bewering, bleek uit een in het tijdschrift The Food Chemistry gepubliceerde studie dat extracten van citroengras krachtige antibacteriële eigenschappen hebben. In de studie werden extracten van citroengras getest tegen bacteriën die gaatjes in de mond veroorzaken.

Pijn blokkeren: een onderzoek suggereerde dat citroengras de pijn kan blokkeren, wat betekent dat het drinken van citroengras thee kan helpen voorkomen dat iemand pijn voelt.

Verhoogde urineproductie: citroengras heeft een diuretisch effect, wat betekent dat het drinken van citroengras thee de nieren kan stimuleren om meer urine uit te scheiden dan normaal. Dit diuretisch effect kan ook helpen om een opgeblazen gevoel als gevolg van water retentie te voorkomen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De wetenschap achter de helende eigenschappen van curcumine
Next Voor de meeste borstkankerpatiënten is chemotherapie ineffectief. Hier is een alternatief dat wel werkt!

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onthullende gegevens: sterfgevallen onder kinderen zijn drastisch toegenomen sinds de uitrol van COVID-prik

Luister naar dit artikel Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) en de belangrijkste medische adviseur van het Witte Huis, voorspelde onlangs dat

Overig

Vitamines; Hoe kom je er aan en hoe vul je het aan?

Luister naar dit artikel Vitamines komen in kleine hoeveelheden binnen via eten en drinken. De vitamines leveren geen energie en het lichaam kan deze niet zelf aanmaken. Er zijn wel

Natuurlijk

8 planten die je in huis moet hebben om je te ontdoen van spinnen en andere plagen

Luister naar dit artikel We houden allemaal van de zomer en we hebben allemaal een hekel aan beestjes. Het is letterlijk onmogelijk om de vervelende insecten weg te houden van