De wetenschap achter de helende eigenschappen van curcumine

De wetenschap achter de helende eigenschappen van curcumine

Luister naar dit artikel

De lange geschiedenis van Kurkuma als culinair kruid dateert al van 2500 jaar voor Christus. Deze felgele, sterk gearomatiseerde specerij wordt al gebruikt sinds ten minste 500 B.C. als een essentieel onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde in India – en dat is geen wonder, want curcumine, de substantie die het kruid zijn heldere kleur geeft, heeft bewezen over verbazingwekkende ontstekingsremmende eigenschappen te beschikken, dit alles terwijl het cholesterol verlaagt en hartaandoeningen voorkomt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu hebben twee studies gepubliceerd in het African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines bevestigd dat curcumine ook krachtige antitumor-eigenschappen heeft, naast het beschermen van het hart tegen oxidatieve stress veroorzaakt door diabetes en nicotine.

In de eerste studie, getiteld “Potentiële antitumoractiviteit van curcumine met retinylester micro-capsuled-formule”, ontwikkelde het onderzoeksteam microcapsules die curcumine en retinylester (een vorm van vitamine A) bevatten en gebruikte vervolgens Fourier-transform infrared-spectroscopie (FTIR) om hun werkzaamheid tegen HeLa- en HepG2-kankercellijnen te testen.

Het abstract van de studie vermeldde:

De antikankeractiviteit van deze microcapsules op HeLA en HepG2 vertoonden een remming van respectievelijk 87% en 85% en een niet-toxisch effect op normale cellen.

De auteur concludeerde:

De Micro capsulated vorm van curcumin-retinylester toonde aan dat het een efficiënt medicinaal mengsel is met een significant effect op de HeLa- en HepG2-cellen, wat veelbelovend is bij de behandeling van kanker.

In de tweede studie, getiteld “Cardioprotectieve effecten van curcumine tegen diabetes en nicotine-gecombineerde oxidatieve stress“, merkten de auteurs op dat oxidatieve stress verantwoordelijk is voor sommige levensbedreigende hartaandoeningen. De eerste hiervan is diabetische cardiomyopathie (DCM), een ernstige complicatie van diabetes waarbij oxidatieve stress de dood van cellen in het spierweefsel van het hart veroorzaakt. De tweede is recidiverende ventriculaire tachyaritmie, een hartaandoening die voorkomt bij patiënten die sigaretten roken.

Aangezien het bekend is dat de curcumine in kurkuma beschermt tegen oxidatieve stress, zijn de auteurs op zoek gegaan naar de mogelijke werkzaamheid ervan bij het verminderen van het risico op deze aandoeningen bij diabetespatiënten die ook roken.

Het onderzoeksteam diende nicotine toe aan diabetische ratten om hun niveau van oxidatieve stress te verhogen en vervolgens curcumine te gebruiken om te testen of het in staat was om te beschermen tegen de ziekten die door dergelijke stress werden veroorzaakt.

Het abstract van de studie rapporteerde over de resultaten:

Nicotine toediening in een dosis van 1,5 mg / kg aan diabetische ratten verhoogde de oxidatieve stress. Dit gebeurt door verhoging van het plasma-stikstofmonoxide (NO) en opwaartse regulatie van door het hartweefsel induceerbare stikstofoxidesynthase (iNOS) en endotheline-1-mRNA-expressies, naast verhoging van plasma-triglyceriden (TG) en LDL en verlaging van HDL-spiegels. Suppletie van curcumine voorkwam de door diabetes en nicotine geïnduceerde oxidatieve stress door reductie van NO- en iNOS- en Endotheline-1-mRNA-expressies in hun controleniveaus en verhoging van plasma-SOD en opregulatie van hartweefsel Erythropoietin (EPO), vasculaire endotheliale groeifactor ( VEGF) isovormen en VEGF-receptor-mRNA-expressies. Dit curcumine beschermende effect van het hartweefsel manifesteerde zich door normalisatie van de plasma-hartmarker troponine I en CK-MB.

De auteurs zijn van mening dat hun onderzoek overtuigend bewijs levert dat curcumine het hart kan beschermen tegen de gecombineerde oxidatieve stress van diabetes en sigaretten.

Dus, wat is precies “oxidatieve stress?” Terwijl ons lichaam zuurstof nodig heeft om te overleven, wanneer we zuurstof reactieve soorten, de zogenaamde vrije radicale vorm, metaboliseren en ongecontroleerd achterlaten, kunnen deze vrije radicalen het lichaam aanvallen, en ziekten zoals kanker veroorzaken. Een eenvoudige manier om dit proces voor te stellen, is na te denken over wat er met een appel gebeurt nadat je er een hap van hebt genomen en het een paar uur op een aanrecht laat liggen. Het vlees wordt bruin en begint te rotten – het resultaat van blootstelling aan zuurstof.Omdat curcumine antioxiderende eigenschappen heeft, heeft het de mogelijkheid om deze vrije radicalen te bestrijden, oxidatieve stress en de ziektes die het veroorzaakt te voorkomen. Dus, als je een hele reeks ernstige ziekten wilt voorkomen, probeer dan een snuifje heerlijke, niet-bestraalde kurkuma toe te voegen aan je dagelijkse dieet.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Verontrustend bewijs suggereert dat WiFi-straling het risico van miskramen met bijna 50% zou kunnen vergroten
Next Citroengras-thee verhoogt de productie van rode bloedcellen, waardoor het een geweldige natuurlijke behandeling van bloedarmoede is

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

8 makkelijk-te-missen tekenen die laten zien dat je te weinig vocht in je lichaam hebt

Luister naar dit artikel Je hebt waarschijnlijk wel gehoord dat het belangrijk is om water te drinken, maar weet je ook waarom het zo belangrijk is? Steun Health Bytes: alleen via

Onderzoek

Schokkende resultaten bloedtest Dupont-fabriek Dordrecht

Luister naar dit artikel De eerste bloedtest van twee omwonenden van de omstreden Dupont-fabriek in Dordrecht levert zorgwekkend resultaat op. In het bloed van het echtpaar Jan en Ineke, dat

Natuurlijk

Top 16 natuurlijke en krachtige pijnstillers bij chronische pijn

Luister naar dit artikel Als een kusje erop niet meer werkt, komt moeder natuur ons helpen  “Voor elk trucje dat een farmaceutische middel doet, is wel een plant of kruid