5 Redenen waarom kokosnoten het geneesmiddel voor alle ziekten worden genoemd

5 Redenen waarom kokosnoten het geneesmiddel voor alle ziekten worden genoemd

Luister naar dit artikel

Kokosnoten bestaan al heel lang, duizenden jaren lang. In feite werden ze voor het eerst genoemd door Portugese en Spaanse ontdekkingsreizigers die hen beschreven als een coco (aapgezicht) die in hoge bomen groeide. Verschillende eilanden beschouwen kokosnoten als “de remedie voor alle ziekten!”


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gezondheidsvoordelen

1. Antibacteriëel, antiviraal, antischimmel, en antiparasitaire eigenschappen
Kokosolie bevat monolaurine, een ingrediënt dat bekend staat om zijn eigenschappen voor het bestrijden van insecten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat kokosmelk helpt beschermen tegen verschillende soorten schimmels, bacteriën en virussen. Het belangrijkste is dat het de goede bacteriën beschermt tegen de slechte bacteriën.

2. Bloedsuikerregulatie
Kokosnoten hebben een relatief lage GI, die meet hoe snel koolhydraten de bloedsuikerspiegel verhogen. Het is belangrijk om de suikerniveaus stabiel te houden, omdat plotselinge pieken en dalen het risico op diabetes kunnen verhogen.

3. Trek Controle
Ja! Kokosnoten helpen zelfs om ongezonde trek te verminderen.

4. Hartgezondheid
Kokosnoten zijn gemaakt van medium-chain-vetzuren (MCFA), die geen negatieve effecten op cholesterol hebben. Mensen die regelmatig kokosnoten consumeren (zoals populaties in Polynesië of Sri Lanka) hebben lage cholesterol- en weinig hartziektes.

5. Gewichtsbeheer
Kokosnoten voorkomen obesitas door de eetlust te onderdrukken en het metabolisme te versnellen.

Koken

Kokosolie is een van de beste oliën om mee te koken! Je kunt het op hoge temperatuur verwarmen zonder dat het slecht wordt of de voedingswaarde verliest. Andere oliën zoals olijfolie hebben de neiging ranzig te worden als ze worden verwarmd en zijn beter ingezet als sladressing. Kokosolie is geweldig in de oven, op het fornuis en in je lichaam!

Manieren om van kokosnoten te genieten

Hier zijn de beste manieren om van kokosnoten te genieten:

1. Kokosmelk: het kan worden gebruikt om sauzen en soepen te verdikken, in curry of als vervanging voor zuivel.

2. Kokosolie: zoals hierboven besproken, is het een geweldig alternatief voor plantaardige olie.

3. Coconut Flakes: geweldige toevoeging aan de ochtend smoothies en middagsnacks.

4. Kokoswater: een geweldige zomerdrank die je gehydrateerd houdt en je lichaam voorziet van suppletie-elektrolyten.

5. Kokosmeel: een gezond, smakelijk en glutenvrij alternatief voor andere meelsoorten.

6. Coconut Milk Ice Cream: Veganistisch, zuivelvrij en suikervrij ijs bereid met kokosmelk, kokosboter, stevia en kardemom.

7. Granaatappel Kokosmousse: (recept hieronder)

Granaatappel Kokosmousse

Ingrediënten

2 kopjes ongezoet granaatappelsap
3 theelepel agar-agarpoeder
¼ kopje rauwe honing
½ tl alcoholvrij vanille-extract
2 kopjes kokosmelk
4 eetlepels ongezoete kokosvlokken
¾ c. granaatappel arils

Instructies

Giet ¼ c van het granaatappelsap in een kom en strooi het agar agarpoeder erop
Meng de resterende granaatappel met de honing en breng aan de kook
Voeg het kokende mengsel toe aan het eerder gemaakte mengsel en meng goed
Laat het mengsel een tijdje sudderen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
Voeg het vanille-extract en de kokosmelk toe en bewaar dit gedurende een half uur
Meng goed met de hand of meng, zodra het dikker begint te worden
Top met granaatappelarillen en kokosnootvlokken

Opdienen!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Slapen met deze planten in je kamer kan je gelukkiger maken!
Next Hoe jicht en gewrichtspijn (urinezuur en kristallen) te elimineren

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Pepermuntolie effectieve therapie voor PDS.

Luister naar dit artikel Recente studies wijzen uit dat pepermuntolie in de vorm van geregistreerd geneesmiddel een eerste optie is bij de medische behandeling van PDS. Pepermuntolie blijkt een effectieve

Overig

COVID-preventie – een effectief alternatief voor vaccins

Luister naar dit artikel De massale wereldwijde inspanning om COVID-vaccins te promoten speelt in op de angst om de ziekte te krijgen, ondanks het feit dat ze experimenteel zijn. Dit

Natuurlijk

Drie-Kruiden Combo verbetert chronische knieartrose

Luister naar dit artikel Kurkuma-extract, in combinatie met gingerols in gember en piperine in zwarte peper, is veelbelovend voor het aanpakken van artrose, met resultaten die vergelijkbaar zijn met die