Jongeren opgelet: een slaaptekort maakt je dik, dom en druk

Jongeren opgelet: een slaaptekort maakt je dik, dom en druk

Luister naar dit artikel

Amsterdamse jongeren hebben massaal last van slaapproblemen. Daardoor krijgen ze allerlei gezondheidsklachten, variërend van concentratieverlies tot obesitas. En ja, de smartphone is de boosdoener.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een derde van de 16-jarigen en ruim een kwart van de 14-jarigen slaapt te weinig, blijkt uit nieuwe cijfers van GGD Amsterdam. Neuropsycholoog en slaaponderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam vertelt in het AD over de vele gevolgen. “Dat loopt van prikkelbaarheid tot depressiviteit. Het kan leiden tot angstklachten of symptomen van adhd.”

Door te weinig slapen nemen ook geheugen, motivatie en concentratie af en dat is slecht voor de schoolprestaties. Kinderen met chronisch slaaptekort worden – kort door de bocht – dik, dom en druk, zegt slaapdeskundige Hans Hamburger van het Amsterdam Slaap Centrum in het Boerhaave MC in de krant. Meisjes hebben gek genoeg veel vaker slaapproblemen dan jongens.

Hamburger benadrukt dat het probleem van alle tijden is, maar dat het erger is geworden door het gebruik van de smartphone. “De hersenactiviteit houdt mensen wakker, maar door het blauwe licht van de schermpjes stopt ook de aanmaak van melatonine, die je nodig hebt om te kunnen slapen.”

Bron(nen):   AD

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 8 REDENEN OM VAKER EEN GRAPEFRUIT TE ETEN
Next 20 wetenschappelijk bewezen manieren om je cholesterol natuurlijk te verlagen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Is kurkuma het nieuwe superfood dat alles geneest? Eén theelepel ‘is genoeg om kanker te bestrijden’

Luister naar dit artikel Kurkuma was ooit niets meer dan een specerij. Tegenwoordig wordt het gezien als superfood dat kan worden gebruikt om allerlei aandoeningen te genezen, van maagzuur tot

Onderzoek

USC-onderzoekers ontdekken hoe ze het volledige immuunsysteem binnen 72 uur kunnen regenereren

Luister naar dit artikel Terwijl de meesten van ons hun toevlucht nemen tot dingen zoals medicijnen en synthetische vitamines om de immuniteit te stimuleren en verkoudheid te bestrijden, geloven onderzoekers

Onderzoek

De grote leugen van Big Pharma: de meeste nieuwe medicijnen hebben geen nieuwe voordelen, bevestigt onderzoek

Luister naar dit artikel Wat je ook doet – echt of ingebeeld – daar is een medicijn voor. Tegenwoordig is stoppen bij de apotheek op weg naar huis vanuit het