Beschermt sauna tegen dementie?

Beschermt sauna tegen dementie?

Luister naar dit artikel

Mensen die frequent een sauna nemen zouden minder kans maken om later dement te worden. Dat blijkt uit een Fins onderzoek gepubliceerd in het vakblad EM>Age and Ageing.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De studie volgde gedurende 20 jaar meer dan 2.300 Finse mannen tussen 42 en 60 jaar. In de loop van de studie werd bij 204 mannen dementie en bij 123 mannen de ziekte van Alzheimer vastgesteld. De mannen die 4 tot 7 keer per week een sauna namen hadden 66 % minder kans om dement te worden dan mannen die slechts één keer per week in de sauna gingen. Ook de mannen die 2-3 keer per week in de sauna gingen hadden een kleinere kans op dementie dan de mannen die minder vaak gingen.

Eerder onderzoek van dezelfde studiegroep had al aangetoond dat frequent saunabezoek de bloedsomloop verbetert en de kans op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk vermindert. De onderzoekers vermoeden dat de bescherming tegen dementie mogelijk ook te maken heeft met die verbeterde bloedsomloop.

De onderzoekers benadrukken dat de studie alleen mannen van middelbare leeftijd onderzocht en door de aard van de studie geen oorzakelijk verband kan aantonen. Dat het hier om toeval gaat en andere factoren een rol spelen, kan niet uitgesloten worden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Maak je eigen Cannabis Zalf
Next Wassen zonder water

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Verlangen naar suiker? Het kan worden veroorzaakt door gebrek aan slaap

Luister naar dit artikel Gebrek aan slaap kan je humeur en energie beïnvloeden, maar daar stopt het niet. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Food Quality and Preference onthulde dat

Onderzoek

Studie haalt nut mammografie onderuit

Luister naar dit artikel Eén van de grootste en nauwkeurigste onderzoeken naar mammografieën heeft twijfels doen ontstaan over het nut van de screening bij vrouwen. De resultaten van de studie

Onderzoek

Suikerachtige westerse diëten voeden nieuw ontwikkelde superbacterie

Luister naar dit artikel En het wordt steeds resistenter tegen desinfectiemiddelen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken.