Suikerachtige westerse diëten voeden nieuw ontwikkelde superbacterie

Suikerachtige westerse diëten voeden nieuw ontwikkelde superbacterie

Luister naar dit artikel

En het wordt steeds resistenter tegen desinfectiemiddelen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een diarree-veroorzakende bacterie evolueert naar een nieuwe soort, een die gedijt op je suikerrijke westerse dieet, volgens een nieuwe studie.

De Clostridium difficile bacteriën produceren sporen die zich verspreiden door contact met uitwerpselen en kunnen dus vaak worden gevonden in badkamers of op oppervlakken die mensen aanraken zonder hun handen goed te wassen. Bovendien wordt deze bacterie steeds resistenter tegen desinfecterende middelen die in ziekenhuizen worden gebruikt, zei studieleider Nitin Kumar, een senior bio-informatica bij het Wellcome Trust Sanger Institute.

Patiënten die antibiotica gebruiken, lopen het grootste risico op diarree door C. difficile, omdat antibiotica gezonde darmbacteriën opruimen die meestal de infectie bestrijden, vertelde Kumar Live Science.

In de nieuwe studie verzamelden Kumar en zijn team 906 verschillende stammen van C. difficile uit de omgeving, van mensen en van dieren zoals honden, varkens en paarden. De onderzoekers analyseerden en vergeleken het DNA voor deze verschillende stammen en ontdekten dat C. difficile evolueerde naar twee afzonderlijke soorten.

Om als dezelfde soort te worden beschouwd, moeten twee groepen organismen 95% van hun genomen delen, en de twee opkomende soorten C. difficile delen 94% tot 95%, zei Kumar. Dat geeft aan dat “ze op het punt van speciatie staan.”

Het is niet ongewoon dat bacteriën evolueren, maar “deze keer zien we eigenlijk welke factoren verantwoordelijk zijn voor de evolutie,” zei Kumar.

Een van de opkomende soorten, C. difficile clade A, is degene die het goed doet in ziekenhuizen. Het team ontdekte dat het 70% van de monsters van ziekenhuispatiënten uitmaakte. DNA-analyse suggereerde dat deze opkomende soort 76.000 jaar geleden begon te evolueren en uiteindelijk mutaties in zijn genen verzamelde waardoor het beter in staat werd gesteld suikers te metaboliseren en sporen te vormen die bestand zijn tegen ontsmettingsmiddelen.

De onderzoekers introduceerden vervolgens de C. difficile clade A-bacterie bij muizen die verschillende diëten aten. De resultaten toonden aan dat de bacteriën meer kans hadden om te bloeien en de darm te koloniseren wanneer de muizen diëten aten die rijk waren aan eenvoudige suikers, zoals glucose en fructose.

In wezen helpen ons dieet en andere levensstijlfactoren, zoals het type desinfectiemiddel dat vaak in ziekenhuizen wordt gebruikt, deze bacterie effectiever te evolueren, zei Kumar. Deze resultaten suggereren dat het nuttig zou kunnen zijn om een “suikerarm dieet te overwegen voor patiënten die besmet zijn met C. difficile clade A of voor ziekenhuizen om ook naar nieuwe desinfectiemiddelen te zoeken.”

De bevindingen werden gepubliceerd op 12 augustus in het tijdschrift Nature Genetics.

Bronnen:

Nature Genetics

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Meer gezondheidsklachten door lachgas
Next Als u een "normaal" zonnebrandmiddel gebruikt, vergiftigt u uw bloed met kankerverwekkende chemicaliën

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studies tonen aan: Chinees kruid verdubbeld overlevingskans van kankerpatiënten die bestraald worden

Luister naar dit artikel Van het kruid astragalus is in “peer-reviewed studies” naar de overlevingskansen van kankerpatiënten die bestraald aangetoond dat het deze verdubbeld. Elke onderzoeker zou dit kruid moeten

Onderzoek

Type bacteriën in mond gekoppeld aan kanker

Luister naar dit artikel Onderzoekers analyseerden microben die werden bemonsterd uit de mond van meer dan 120.000 mensen en ontdekten dat twee soorten bacteriën waarvan bekend is dat ze tandvleesaandoeningen

Onderzoek

Koffieliefhebbers, verheug je! Meer koffie drinken in verband gebracht met een verminderd risico op hartfalen

Luister naar dit artikel Voedingsinformatie uit drie grote, bekende onderzoeken naar hartziekten suggereert dat het drinken van een of meer kopjes cafeïnehoudende koffie per dag het risico op hartfalen kan