Dit gebeurt er met je lichaam als je rijpe bananen eet!

Luister naar dit artikel

Bananen zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook belangrijke voedingsstoffen die ontzettend goed zijn voor de gezondheid. Dankzij nieuw onderzoek is er naar voren gekomen dat het eten van rijpe bananen veel voordelen heeft. HealthBytes heeft ze voor je op een rijtje gezet.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als een banaan rijp wordt, komen er donkere plekken op de schil en heeft de banaan een zoete smaak. Vaak vinden mensen de textuur van de banaan niet lekker, omdat deze heel zacht is en misschien zelfs een beetje melig proeft. Toch hebben deze donkere plekken een positief effect op je lichaam. Lees snel welke voordelen dit zijn!

1. Rijpe bananen bevorderen je spijsvertering
Een banaan bevat ongeveer 3 gram vezels die bijdragen aan goede werking van je spijsvertering. Ook maken ze de beweging makkelijker van het voedsel door het spijsverteringskanaal. Daarnaast bevatten ze bestanddelen die de goede bacteriën die in je lichaam aanwezig zijn beschermen.

2. Rijpe bananen bevatten veel anti-oxidanten
Van alle fruitsoorten veranderen de voedingswaarde naarmate ze rijpen. Dit zorgt voor een toename of een afname van het effect van bepaalde stoffen in het fruit. Van bananen is bewezen dat hoe rijper ze zijn, hoe groter de aanwezigheid is van geconcentreerde antioxidanten. Nog een voordeel: wanneer een banaan donkere plekken heeft, wordt het zetmeelgehalte omgezet in eenvoudige suikers die makkelijk te verteren zijn.

3. Rijpe bananen dragen bij aan goede botten
Rijpe bananen zijn een uitstekende bron van kalium en stimuleren de absorptie van calcium in je lichaam. Dit maakt je botten weer sterker.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Last van knieën en gewrichten? Dit recept laat ze weer als nieuw voelen, top tip!
Next 5 redenen om meer havermout te eten.

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Geheugen en hoe CBD het beïnvloedt

Luister naar dit artikel Het belang van een sterk, functioneel geheugen is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar zonder dat zou het leven een stuk moeilijker zijn.

Onderzoek

Saffraan kan helpen om leeftijdgerelateerd verlies van gezichtsvermogen te keren

Luister naar dit artikel Een van de schatten van de natuur, saffraan is al sinds de oudheid bekend om zijn felgele kleur, subtiele smaak en geneeskrachtige eigenschappen. Culinaire koks en

Natuurlijk

De paranoot: een superfood die door veel mensen erg wordt onderschat

Luister naar dit artikel Paranoten worden door veel mensen erg onderschat. Twee tot vijf paranoten per dag kunnen al een positief effect hebben op ons immuunsysteem en de vruchtbaarheid en