Saffraan kan helpen om leeftijdgerelateerd verlies van gezichtsvermogen te keren

Saffraan kan helpen om leeftijdgerelateerd verlies van gezichtsvermogen te keren

Luister naar dit artikel

Een van de schatten van de natuur, saffraan is al sinds de oudheid bekend om zijn felgele kleur, subtiele smaak en geneeskrachtige eigenschappen. Culinaire koks en thuiskoks over de hele wereld hebben dit kostbare gouden kruid gebruikt om hun biryani, curry, paella of risotto gerecht te verlichten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Saffraan is ‘s werelds duurste kruid, afkomstig van de gedroogde oranjerode stigma’s van de Crocus sativusbloem, die met de hand worden geoogst. Het kost ongeveer 70.000 bloemen en vele manuren om een pond gedroogde saffraan te produceren, vandaar het dure prijskaartje. Gelukkig gaat een klein beetje saffraan ver en dat kan de extra kosten waard zijn. Een groep Australische en Italiaanse onderzoekers ontdekte dat saffraan verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt door leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kan omkeren.

Hoewel leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vaker voorkomt onder de oudere bevolking, kan deze voor het netvlies vernietigende degeneratieve ziekte jong en oud treffen. Wanneer maculaire degeneratie uw ogen beïnvloedt, kan uw zicht wazig worden of kunnen er donkere vlekken verschijnen in uw gezichtsveld, wat uiteindelijk kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen en blindheid. Maar er is hoop, en het komt van een natuurlijk kruid.

Een saffraanpil om maculaire degeneratie te keren

Tijdens een gecontroleerde, dubbelblinde studie, waaronder 25 personen met maculaire degeneratie, ontdekten de onderzoekers dat een dagelijkse suppletie van saffraan van 20 milligram de aandoening na drie maanden significant verbeterde. Alle deelnemers hadden een beter zicht tijdens het gebruik van de saffraan-supplementen.

Zoals professor Silvia Bisti, een gastonderzoeker bij The Vision Centre van de Universiteit van Sydney, na saffraannersupplementen zei, konden patiënten een of twee regels kleiner lezen dan voorheen, terwijl anderen een boek of krant konden lezen. Ze heeft deze studie een doorbraak genoemd, omdat het de eerste keer is dat er een verband is gelegd tussen antioxidantrijke saffraan-supplementen en gezichtsvermogen. Ze is van mening dat het gunstige effect van saffraan vooral te danken is aan het vermogen om het zuurstofgehalte in het lichaam te verhogen en celdood te voorkomen.

Professor Benedetto Falsini, die de proef uitvoerde, merkte echter op dat wanneer de deelnemers de saffraanpillen stopten, de positieve effecten snel afnamen. Desondanks inspireerde de resultaten van Falsini professor Bisti – in samenwerking met de Katholieke Universiteit van Rome en de Universiteit van L’Aquila – om nog een 12 maanden durende proef met mensen te starten om meer informatie te verzamelen over de invloed van saffraan op ons gezichtsvermogen en de optimale dosis.

Bovendien kunnen deze bevindingen nieuwe hoop bieden voor mensen met genetische oogziekten, zoals retinitis pigmentosa, die bij jongeren blindheid kan veroorzaken. Het werk van professor Bisti is een voortzetting van het onderzoek geleid door professor Jonathan Stone van The Vision Lab van de University of Sydney.

Hij voerde vele dierproeven uit die het vermogen van saffraan onthullen om het oog tegen fel licht te beschermen. Na tientallen jaren van zijn tijd gewijd aan laboratoriumtests, is hij verheugd te zien dat saffraan eindelijk wordt gebruikt om mensen te helpen hun visie terug te winnen en maculaire degeneratie te bestrijden.

Om zichtbeperking en blindheid op een afstand te houden, beveelt Natural Blaze aan om één kopje saffraanthee per dag te drinken. Deze genezende, antioxidantrijke drank voorkomt de degeneratie van de cellen die het licht opnemen en verbetert de functie van de bloedvaten die het oog en het netvlies ondersteunen.

Bronnen:

NaturalBlaze.com

Telegraph.co.uk

JOVS.ARVOJournals.org

Sydney.edu.au

AOO.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Foto's van baby besmet met mazelen, gefotoshopt door NBC News om massahysterie op te dringen en naleving van vaccins te eisen
Next Professor waarschuwt: Aluminium vergiftigt onze hersenen en veroorzaakt de ziekte van Alzheimer

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

“Avocado kan worden gebruikt om kanker te verslaan”

Luister naar dit artikel De avocado is in Nederland erg populair. De gezonde vrucht helpt bij afvallen, is goed voor onze spieren en bevat veel gezonde plantaardige vetten, b-vitamines en

Overig

Covid-19 maatregelen van isolatie en overmatige ontsmetting hebben een schadelijk effect op het menselijke microbioom

Luister naar dit artikel Omdat mensen over de hele wereld geïsoleerd blijven in hun huizen, nauw contact met anderen vermijden en hun handen en oppervlakken nauwgezet ontsmetten, waarschuwen wetenschappers dat

Onderzoek

Meer gewrichtspijn bij regenweer?

Luister naar dit artikel Mensen die lijden aan artritis zijn ervan overtuigd dat het weer een invloed heeft op hun aandoening en dat ze meer pijn hebben als regent. Een