Geheugen en hoe CBD het beïnvloedt

Geheugen en hoe CBD het beïnvloedt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het belang van een sterk, functioneel geheugen is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar zonder dat zou het leven een stuk moeilijker zijn. Elke vaardigheid die we in de loop van de tijd hebben geleerd, is bewaard gebleven door het geheugen, evenals talloze feiten en informatie die ons mensen vormen tot wie we nu zijn.

Wat is dementie?

Het verliezen van je geheugen is al erg genoeg als je één ding vergeet, zoals waar je je portemonnee opbergt als je thuiskomt van je werk. Maar in sommige gevallen kan geheugenverlies evolueren tot iets veel ernstiger dan iets dat eenvoudigweg vervelend of ongemakkelijk is.

Naar schatting lijden ongeveer 850.000 mensen alleen al in Groot-Brittannië aan dementie, een hersenaandoening die leidt tot geheugenverlies en hersenfunctie. Leren hoe je dementie moet behandelen voordat het zich zelfs volledig kan vormen, is essentieel om de hersenen van onszelf en onze geliefden te beschermen.

Hoe kan CBD worden gebruikt om dementie te behandelen?

Er is momenteel geen effectieve behandeling voor dementie, maar CBD- een stof die voorkomt in de cannabisplant, niet gerelateerd aan de hoog-inducerende THC, zou helpen. CBD komt in vele vormen, maar wordt meestal toegediend in olievorm. Wanneer het wordt ingenomen, activeert het natuurlijke cannabinoïden in het lichaam om te reageren met CB1- en CB2-receptoren in het endocannabinoïdesysteem.

Er zijn een aantal neurodegeneratieve ziekten die worden geassocieerd met het endocannabinoïdesysteem – de ziekte van Huntington, en de ziekte van Parkinson zijn enkele van de meest voorkomende. Men vermoedt dat wanneer de cannabinoïden van het lichaam reageren met de CB1- en CB2-receptoren, deze invloed hebben op de afgifte van neurochemicaliën in de hersenen, die op hun beurt invloed hebben op hoe hersencellen met elkaar communiceren.

Naast het beïnvloeden van de interactie van de hersencellen, waardoor de achteruitgang van het functioneren van de hersenen wordt verminderd, wordt ook gedacht dat CBD de symptomen van dementie verder kan verbeteren door ontsteking en zuurstofophoping in de hersenen te verminderen. Het kan ook de stress- en angstsymptomen verminderen die vaak door een patiënt met dementie worden ervaren.

Hoe kan ik CBD nemen voor dementie?

CBD voor dementie wordt meestal oraal geconsumeerd, zoals van gels, tabletten of olie. De effecten vinden meestal na dertig minuten tot een uur plaats en duren maximaal vier uur. Volg altijd de instructies op voor uw specifieke product en spreek met een arts als u hulp nodig heeft.

Wat is de toekomst voor CBD voor dementie?

Er is nog een lange weg te gaan in de richting van het onderzoeksproces naar hoe CBD kan worden gebruikt om dementie te behandelen. Zoals het er nu uitziet, suggereren verschillende rapporten dat CBD zeker veelbelovend is voor de behandeling van de ziekte, maar er moet meer bewijsmateriaal worden verzameld om precies te begrijpen hoe het kruid cannabinoïden triggert om gedragssymptomen te beïnvloeden.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de progressie van CBD-onderzoek zich zal ontwikkelen met betrekking tot dementie en welke nieuwe informatie zal worden ontdekt. Maar het proces is traag en op dit moment is er niet genoeg bewijs om het wettelijk voorgeschreven te krijgen als medicatie van een arts.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Algemeen voorgeschreven medicijn verhoogt waarschijnlijk het risico op dementie
Next Waarom zijn er geen artsen die Kurkuma voorschrijven als het zo therapeutisch is?

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Dit Appelazijn Gember detox drankje zal uw leven veranderen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Deze vrouw had nog twee weken te leven, maar wist kanker te bestrijden met gezonde voeding

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

8 natuurlijke remedies voor nierstenen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat