DIT is de reden waarom vrouwen altijd last hebben van koude voeten en hoe je er van af komt!

Luister naar dit artikel

Veel vrouwen zoeken zodra de temperatuur onder de twintig graden Celsius duikt meteen hun toevlucht in wollen sokken en behaaglijke sloffen. Mannen hebben minder vaak last van koude voeten. Een andere vetverdeling en hormoonspiegel zorgen voor dit verschil. Maar er zijn nog meer theorieën.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Mike Tipton van de University of Portsmouth doet onderzoek naar koude omstandigheden en hoe mensen daarmee omgaan. Volgens hem zijn mensen van oorsprong tropische dieren die niet gebouwd zijn voor winterse temperaturen.

Onze voorouders leefden in warme gebieden rondom de evenaar. Toen ze naar koelere streken trokken, moesten ze zich warm houden met behulp van vuur, kleding en het bouwen van schuilplaatsen. Gelukkig is daar inmiddels ook nog centrale verwarming bijgekomen, maar de koude handen en voeten zijn bij veel vrouwen gebleven. Er zijn verschillende theorieën over de oorzaak van koude vrouwenvoeten.

Vetverdeling
Vrouwen hebben van nature meer vet en minder spiermassa dan mannen. Spiermassa produceert warmte, waardoor mannen het minder snel koud krijgen.

Ook is bij vrouwen het vet beter over het lichaam verdeeld. Als het extreem koud is, krijgen de belangrijkste organen zo in ieder geval voldoende warmte. Het nadeel is dat er minder bloed bij de uiteinden van het lichaam terecht komt, waardoor de handen en voeten koud aanvoelen.

Hormonen
Een andere oorzaak van ijsklompjes zijn vrouwelijke geslachtshormonen genaamd oestrogenen. Oestrogenen beïnvloeden je lichaamstemperatuur, waardoor deze gedurende de cyclus wisselt. Tijdens de menstruatie is de kerntemperatuur van vrouwen gemiddeld een graadje lager.

Koude voeten in bed
Bovendien zijn vrouwen gevoeliger voor temperatuurverschillen. Vrouwen merken een temperatuurverschil al bij 0,2 graden Celsius, terwijl mannen pas bij 0,4 graden reageren. Dat verklaart mogelijk waarom vrouwen vaker met koude voeten in bed liggen dan mannen.

Goed dat we dit nu weten, maar hoe stoken we onze interne kachel weer flink op?
1 Zorg voor beweging
Yoga, hardlopen, fietsen, tennis of dansen. Alles helpt. Door te bewegen begint je hart als een gek te pompen en geeft daardoor ook je bloedtoevoer een flinke boost.
2 Let op wat je eet
Probeer zoveel mogelijk warm te eten en drinken. Een warme soep zal je lichaam opwarmen, een salade heeft juist een verkoelend effect. Spicy kruiden zorgen ook voor meer warmte in je lichaam. Zorg daarnaast voor genoeg vitamine B12 en vitamine K, deze laatste helpt om de cordiale spieren te versterken in je hart en de bloedvaten. Het verbetert ook de bloedcirculatie rond je lichaam, met inbegrip van de voeten. Eet dus lekker veel gember, vis, peterselie, uien, abrikozen, pompoenpitten, noten, watermeloen en selderie.
3 Drink genoeg water
Wanneer je lichaam te weinig vocht binnenkrijgt, daalt je temperatuur sneller. Goed drinken is dus belangrijk. Reminder nodig? Daar zijn veel handige apps voor, zoals Waterlogged.
Drinken jouw kinderen wel genoeg water?>
4 Kleed je warm aan
Lijkt ons duidelijk toch? Voorkom open schoenen en blote benen. En draag in de winter zo vaak mogelijk een muts, aangezien je de meeste warmte verliest via je hoofd.
5 Zit niet met benen gekruist
Een favoriete zithouding van vele vrouwen, kijk maar eens om je heen. Het ziet er elegant uit, maar in deze houding stroomt er minder bloed door je benen en dus ook naar je voeten. Liever dus je benen naast elkaar. Probeer de twee houdingen maar eens uit en voel het verschil.
6 Sesamolie
Smeer elke avond voordat je in bed stapt je handen en voeten in met sesamolie. Dit heeft een licht verwarmend en kalmerend effect, je voelt het meteen.

Vind je dit een handige tip? Vergeet hem dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit zijn 8 tips om jou te helpen om je maandelijkse menstruatiepijn te verlichten!
Next 5 natuurlijke middelen die pijnstillers vervangen zonder bijwerkingen.

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Wietolie verslaat Irma’s lymfklierkanker

Luister naar dit artikel In december kreeg Irma Reitsma van haar doktoren te horen dat chemo niet had gewerkt tegen haar lymfklierkanker, en dat er overal uitzaaiingen waren. Met een

Overig

Ernstig besmette Nederlandse wafels

Luister naar dit artikel De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat ons weer eens versteld staan. Niet alleen bleek de NVWA niet in staat om de ernstige besmetting van de

Vaccinaties

Doorbraak COVID-gevallen nemen toe, en de ware oorzaak is alarmerend

Luister naar dit artikel Ambtenaren zijn het erover eens: het werkelijke aantal bijwerkingen van een medicijn of injectie wordt historisch gezien te weinig gerapporteerd. Maar ondanks deze onderrapportage zijn duizenden