5 natuurlijke middelen die pijnstillers vervangen zonder bijwerkingen.

Luister naar dit artikel

Pijnstillers of natuurlijke remedies?
Ibuprofen wordt veel gebruikt door sporters om de pijn te helpen verlichten die veroorzaakt werd door hun intense training. Echter, atleten zijn niet de enigen die een beroep doen op niet-steroïdale ontstekingsremmende geneesmiddelen voor pijnbestrijding.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Aspirine, naproxen en ibuprofen worden veelvuldig gebruikt voor spierkrampen, hoofdpijn, sportblessures en chronische aandoeningen zoals rugpijn, neuropathie en artritis. De belangrijkste oorzaak van deze pijn is een ontsteking, een defensieve reactie die leidt tot zwelling in de weefsels.

Pijnstillers verminderen de pijn door de ontsteking te remmen die veroorzaakt wordt door enzymen.
Het probleem met deze geneesmiddelen is dat ze leiden tot een aantal ernstige bijwerkingen, zoals maagbloeding, nierbeschadiging, hartaanval, beroerte, verhoogd risico op zweren en hormonaal onevenwicht.

Er zijn ook natuurlijke remedies beschikbaar die dergelijke bijwerkingen niet vertonen. Ze zijn allemaal natuurlijk, veilig te gebruiken, en zeer effectief in het verminderen van ontstekingen en pijn.

Het gaat onder meer om:
1. witte wilgenbast en moederkruid

Witte wilgenschors is zeer effectief bij de behandeling van hoofdpijn. Het bevat een verbinding ( salicin) waarvan de effecten zeer vergelijkbaar zijn met die van aspirine.

Het vermindert de ontsteking zoals met aspirine, maar het is veel zachter. Aanbevolen wordt 120-240 mg gestandaardiseerd salicin te nemen elke 3-4 uur en nooit aan kinderen geven vanwege het risico op het Reye`s syndroom.

Moederkruid biedt een lange termijn verlichting en voorkomt hoofdpijn. Het heeft het vermogen om bloedvaten in de hersenen te ontspannen. Dit voorkomt op zijn beurt vernauwingen, de belangrijkste oorzaak van migraine. Volgens een recente studie over migraine, zorgde een 16 weken behandeling met moederkruid extract voor een vermindering van migraine-aanvallen van vijf per maand tot minder dan drie per maand. Dit kruid voorkomt migraine in plaats van de behandeling van de symptomen ervan.

Het wordt aanbevolen om 100-200 mg te nemen op een dagelijkse basis. Controleer dat de gestandaardiseerde vorm ten minste 0,2% parthenolide bevat, het actieve bestanddeel. Merk op dat het 1-2 maanden duurt vooraleer de voordelen te zien zijn.

2. Kurkuma
Kurkuma bevat curcumine, een werkzaam bestanddeel dat ontstekingsremmende eigenschappen bevat en het verbetert ook het vermogen van het lichaam om ontsteking te bestrijden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat curcumine chronische pijn verzacht, veroorzaakt door reumatoïde artritis.

Vele studies uitgevoerd op dieren hebben aangetoond dat het ook helpt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten, diabetes en de ziekte van Alzheimer.

Neem 400-600 mg curcumine driemaal per dag. Het wordt aanbevolen om het samen te nemen met bromelaïne om de biologische beschikbaarheid te verhogen. Bromelaïne is een ontstekingsremmend enzym dat van nature wordt gevonden in ananas.

3. Gember
Gember bevat enzymen die de productie van inflammatoire verbindingen stoppen. Voor acute pijn, neem 2 gram gemalen gedroogde gember op een dagelijkse basis. Voor chronische ziekten, verminderen van de inname tot een gram per dag verdeeld in drie doses.

4. Arnica
Arnica wordt al lang gebruikt voor medicinale doeleinden. Het wordt verkregen uit de gele arnica bloem die groeit in de alpenweiden van Europa. Het bevat sesquiterpeenlactonen, verbindingen die immuniteit en ontsteking verminderen.

Volgens een studie uit 2007 uitgevoerd op meer dan 200 mensen met artrose, verzacht de plaatselijke toepassing van arnica de pijn en herstelt het gezamenlijke functies, net zoals ibuprofen doet.

Het kan ook worden gebruikt om acute letsels, zoals kneuzingen, verrekkingen, verstuikingen en postoperatieve genezing te behandelen.

Gebruik daarom arnica gel of crème 3-4 keer per dag.

Arnica kan ook homeopathisch gebruikt worden, met hoeveelhden van 6c, 12c of 30c, 3 pellets onder de tong, 3 keer per dag.

5. Omega 3 vetzuren
Deze zijn van cruciaal belang voor de lange termijn vermindering van de pijn. Het lichaam breekt omega 3 vetzuren af tot anti ontstekingsverbindingen.

Bovendien kan een gebrek aan omega-3 vetten in je dieet de kans vergroten op meer pijn en een grotere ontsteking veroorzaken in geval van ziekte en blessures.

Omega-3 vetzuren komen van nature voor in hennepzaad, lijnzaad en koud water vissen zoals sardines, makreel en zalm.

Zij komen ook voor in de vorm van een supplement. Voor het onderhoud, neem 1000-2000 mg op een dagelijkse basis. Voor chronische pijn, verhoog de inname tot 2000-4000 mg per dag.

Je moet 400 IE vitamine E per dag te nemen, voor oxidatie van omega-3 vetzuren in het lichaam en het voorkomt aanvallen op gezonde cellen.

Vind je deze tips handig? Vergeet ze dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous DIT is de reden waarom vrouwen altijd last hebben van koude voeten en hoe je er van af komt!
Next 11 tips om rusteloze en vermoeide benen tegen te gaan!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Ze mixte citroensap met Baking Soda – Wanneer u ziet waarom, zult u zeker hetzelfde doen! (VIDEO)

Luister naar dit artikel Slechts twee minuten tot perfectie. In ons dagelijks leven zijn er veel ingrediënten die ervoor zorgen dat onze tanden geelachtig zijn. Van tijd tot tijd heb

middeltjes

Nabeez: het oude alkalische en ontgiftende elixer (video)

Luister naar dit artikel De Nabeez-drank heeft de laatste jaren een nieuwe populariteit bereikt, en dit recept trok veel aandacht omwille van zijn medicinale voordelen. Steun Health Bytes: alleen via uw

middeltjes

Last van een verstopte neus? Met dit trucje kan je weer ademen!

Luister naar dit artikel Wanneer het even koud of nat is buiten kan je al weer verkouden worden. Nu is het zomer en is het minder koud, maar ik merk