Dit zijn 8 tips om jou te helpen om je maandelijkse menstruatiepijn te verlichten!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Dames, luister. Ongesteld zijn is verschrikkelijk. Je wilt niks liever dan in je bed liggen, toch? Maar uit ervaringen weten we dat zelfs dat niet fijn is. Helaas is er voor de meeste vrouwen geen ontkomen aan. Menstruatiepijn sucks. Je krijgt krampen, je balans is niet meer wat het moet zijn en je wilt álles eten.

Als het aankomt op menstruatieklachten worden maar weinig vrouwen gespaard, al is de intensiteit van de klachten bij iedereen anders. In sommige gevallen kunnen de klachten zo extreem zijn dat ze gedurende deze paar dagen van de maand, het leven bijna ondraaglijk maken.

Echter hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet, om je te helpen door dit maandelijks probleem.

1. Een (voeten)bad met magnesiumzout
Magnesium gaat de kramp tegen die je voelt tijdens of voor je ongesteldheid. En daarnaast werkt een bad meteen ontspannend. Misschien vind je het vies om in bad te gaan terwijl je ongesteld bent, dan kun je natuurlijk ook gewoon een tampon in doen!

2. Bewegen
Hier heb je waarschijnlijk totaal geen zin in, maar beweging zorgt ook voor afleiding. Een stukje wandelen of fietsen zal je goed doen!

3. Kamillethee
Thee is sowieso fijn om te drinken als je ongesteld bent, maar kamillethee vermindert ook de pijn die je voelt wanneer je kramp hebt. Ook citroenmelisse, venkel en marjolein staan bekend als rustgevende kruiden. Tip: begin een week voordat je ongesteld wordt al met een of twee koppen thee per dag.

4. Een warme kruik
Deze kennen de meesten wel, maar het werkt écht. Ga lekker op de bank of in bed liggen met een warme kruik tegen je buik of je onderrug. De warmte van de kruik zorgt voor verlichting van de pijn.

5. Minder suiker en cafeïne
Deze twee ingrediënten kun je beter vermijden tijdens je menstruatie, ze kunnen namelijk je klachten verergeren.

6. Sex
Het is voor velen geen gebruikelijke bezigheid tijdens de menstruatie, maar tijdens de sex ontspannen je spieren en wordt de pijn verlicht. We snappen het als je liever geen sex hebt als je ongesteld bent, maar als je er geen probleem mee hebt: vooral doen!

7. Een massage
Dit is misschien wel de leukste! Want een massage is áltijd fijn. En tijdens je menstruatie kan het de pijn behoorlijk verminderen. Zorg dan dat vooral de eierstokken en baarmoeder gemasseerd worden met een warme olie.

8. Wees lief voor jezelf!
Draag comfortabele kleding, geef jezelf extra rust (ga lekker met de dekens op de bank liggen), zorg voor afleiding (laat je vriendinnen op bezoek komen of zwijmel weg bij een romantische film), eet gezond en doe vooral lekker waar jij zin in hebt!

Vind je deze tips handig? Vergeet ze dan zeker niet te delen met je vriendinnen.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Brandnetel is nog veel meer goed dan alleen een brandend gevoel geven. Dit zijn de gezondheidsvoordelen ervan!
Next DIT is de reden waarom vrouwen altijd last hebben van koude voeten en hoe je er van af komt!

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Hoe een zelfgemaakt handdesinfecterend middel te maken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

4 Oude Elixers voor gezondheid en de jeugd

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

De gezondheidsvoordelen van brandnetel voor huismiddeltjes die zo ongeveer alles behandelen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat