Samenwonen verandert je immuunsysteem

Samenwonen verandert je immuunsysteem

Luister naar dit artikel

Het immuunsysteem verschilt van mens tot mens. Dat maakt dat de één maar 1 dag geveld wordt door de griep, terwijl de ander 3 dagen in bed ligt. Wetenschappers van de Universiteit van Cardiff (UK) en de KU Leuven (België) onderzochten welke factoren daarop van invloed zijn. Ze analyseerden bloedproeven van 670 gezonde mensen in de leeftijd van 2 tot 86 jaar. Bij een kwart van de mensen werd deze procedure na een half jaar en na 3 jaar herhaald.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Verrassend genoeg bleek dat samenwonen van invloed is op het immuunsysteem. Als je samenwoont, gaat je immuunsysteem steeds meer op dat van je partner lijken. Het zorgt voor 50% minder variatie in het immuunsysteem en dat effect is sterker dan dat van 40 jaar ouder worden. Overeenkomsten in slaapgewoonten, voeding, alcohol- en drugsgebruik en de mate van beweging kunnen daaraan ten grondslag liggen. Ook de mate van luchtvervuiling in de omgeving en het aantal bacteriën en de hoeveelheid stof in huis is iets wat je samen deelt.

Alle mensen die aan het onderzoek deelnamen hadden een kind en ook dat kan van invloed zijn op je immuunsysteem. Kinderen die naar een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of de basisschool gaan, zijn regelmatig ziek of verkouden en nemen bacteriën en virussen mee naar huis. Tijdens de zwangerschap en het krijgen van borstvoeding kan een kind ook bacteriën van de moeder overnemen, die de vader dan weer krijgt door het kind te zoenen of de luier te verschonen.

Als het immuunsysteem eenmaal is aangepast aan dat van de partner blijft het opvallend stabiel.

Het is moeilijk om te bepalen of de veranderingen in het immuunsysteem van partners een positief of negatief effect hebben. Je immuunsysteem kan er zowel sterker als zwakker door worden.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Iraanse wetenschapper: “Import genetisch gemodificeerde producten is zionistisch complot”
Next Tekort vitamine D versnelt cognitieve achteruitgang

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Vaccins barstensvol gevaarlijke deeltjes. Als je dit weet denk je wel twee keer na voordat je ze in je kinderen laat spuiten

Luister naar dit artikel Tijdens het productieproces van onder meer HPV- en BMR-vaccins blijken er vreemde deeltjes in terecht te komen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift

Onderzoek

Deze vitamine doodt kankercellen, maar is illegaal in de VS!

Luister naar dit artikel Degenen die met een behandeling voor kanker te maken krijgen zien zichzelf letterlijk geconfronteerd met de strijd van hun leven. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Onderzoek

Het risico op een hartaanval stijgt met de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, nieuwe studie

Luister naar dit artikel Het is geen geheim dat te veel suiker slecht is voor je gezondheid. Maar hoe zit het met kunstmatige zoetstoffen? Voor het geval je het nog