Lekkende darmen, een serieus gevaar voor de gezondheid

Lekkende darmen, een serieus gevaar voor de gezondheid

Luister naar dit artikel

Wat zijn lekkende darmen

Lekkende darmen zijn een serieus probleem. Veel klachten die je tegenwoordig hoort zijn gerelateerd aan het Lekkende Darm Syndroom. Een niet te verwaarlozen aantal mensen loopt rond met lekkende darmen zonder het zelf te weten. Wat lekkende darmen zijn is vrij simpel uit te leggen… Bij lekkende darmen zitten er kleine gaatjes in de darmwand waardoor stoffen vanuit de darmen door de darmwand heen elders in het lichaam terecht kunnen komen. Zie het een beetje als een oude poreuze binnenband van je fiets die langzaam leegloopt doordat lucht uit de band kan ontsnappen door de kleine gaatjes die erin zitten. In dit geval is je darmwand niet meer helemaal in orde waardoor stoffen die in je darmen horen te zitten door de darmwand heen kunnen dringen. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat dat niet echt gezond voor je is. Je gaat daardoor klachten krijgen die ernstige gevolgen kunnen hebben.

Symptomen van lekkende darmen

Zoals ik hierboven al gezegd heb lopen veel mensen rond met lekkende darmen zonder er erg in te hebben. In het begin merken ze hier niets van maar later komen er langzaam maar zeker klachten die van kwaad tot erger kunnen gaan in de loop der tijd.

Hieronder een aantal punten die voor komen bij het Lekkende Darm Syndroom. Deze klachten kunnen ook andere oorzaken hebben natuurlijk maar lekkende darmen zijn zeker een belangrijke oorzaak hierbij.

  • Vermoeidheid en lusteloosheid, ook wanneer je niets bijzonders hebt gedaan en gewoon genoeg hebt geslapen
  • ADD en ADHD
  • Allergieën als onder andere voedselallergie, voedingsintolerantie, hooikoorts, astma
  • Fibromialgie
  • Huidproblemen als eczeem, rosacea, acne
  • Hormonale onbalans
  • Zaken auto-immuunziekten. Er zijn aanwijzingen dat lekkende darmen in verband staan met het ontstaan van diabetes 1. Denk daarbij aan reumatoïde artritis, psoriasis, lupus en meer
  • Depressie en angstaanvallen
  • Ontstekingen
  • Problemen met de stoelgang, winderigheid, prikkelbaar darm syndroom

Autisme

Uit recent onderzoek is gebleken dat een groot deel van de mensen met autisme, denk hierbij aan meer dan 50 % van deze mensen, problemen met de darmen hebben. De balans in de darmen is bij deze mensen vaak verstoord doordat er te weinig goede bacteriën aanwezig zijn in de darmen. Door het gemis aan deze goede bacteriën (slechte darmflora) krijgen onder andere slechte bacteriën en schimmels (candida) de kans om te groeien. Hierdoor wordt het evenwicht in de darmen compleet verstoord. Er wordt aangenomen dat de stoffen die uit de darmen lekken en in de bloedbaan terecht komen van invloed zijn op het ontstaan van autisme. Verder onderzoek zal uitwijzen in hoeverre de invloed van de lekkende darmen op autisme van toepassing is.

Hoe voorkom je lekkende darmen

Duidelijk is dat lekkende darmen voor ernstige gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Oorzaken die voor lekkende darmen kunnen zorgen zijn slechte voeding, stress, te weinig goede bacteriën, gifstoffen


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Om te beginnen… Let op je voeding! Een paar voorbeelden:

Fytinezuur en lectinen:

Ongekiemde granen bevatten vrij grote hoeveelheden lectinen en fytinezuur. Deze stoffen zorgen ervoor dat opname van voedingsstoffen niet meer goed lukt. Daarnaast beschadigen ze de darmwand. Dit komt doordat ze zich aan de darmwand hechten en deze beschadigen. Ze worden aangetrokken door de suikerhoudende cellen die in de darmwand zitten en die nodig zijn voor het afbreken van voeding. Voedingsstoffen waarin veel lectinen zitten zijn rijst, soja, tarwe en spelt. Matig dus de inname hiervan.

Suiker

Dat suiker niet zo gezond is dat weten we eigenlijk allemaal wel maar deze suikers bevorderen de groei van schimmels, gisten en slechte bacteriën in de darmen. Daar hebben we het al over gehad maar ze zorgen ook voor giftige stoffen in de darmen. Deze stoffen beschadigen ook de darmwand weer.

Gifstoffen als medicijnen

In ons dagelijks leven komen we in aanraking met veel verschillende gifstoffen. Je kan bijna niets verzinnen of er is wel mee ‘geknoeid’ en bevat gifstoffen. Daarnaast zijn zaken als antibiotica, ontstekingsremmers, aspirine en dat soort zaken.

Melk

Melk bevat de proteïne Caseïne. Deze stof kan ook weer voor de nodige beschadigingen zorgen. Daarnaast wordt de meeste melk gepasteuriseerd. Door het pasteuriseren worden belangrijke enzymen vernietigd met als gevolg dat onder andere suikers niet goed verteerbaar zijn.

Voor de geboorte

Als je geboren wordt zou je helemaal gezond je leventje moeten kunnen starten maar helaas is dat ook niet altijd het geval. Als je nog veilig in de buik van je moeder zit en deze heeft problemen met lekkende darmen of gebruikt medicijnen dan heeft dat ook zijn invloed op de gezondheid het ongeboren kind.

Hoe herstel je lekkende darmen

Om lekkende darmen om te zetten in gezonde darmen zul je een paar dingen moeten doen. Begin in ieder geval met het letten op je voeding. Zorg ervoor dat je voornamelijk gezonde voeding eet en gezonde dingen drinkt. Let op de suikers, E nummers en overige zaken in de voeding die je koopt. Koop verse dingen in plaats van voorverpakte en vooraf klaargemaakte dingen. Zorg dat je de factoren uitsluit die kwaad kunnen.
Daarnaast is het goed om te zorgen voor een goede darmflora.

Het is zeker aan te raden om te werken met goede voedingssupplementen. Er zijn enkele supplementen die zorgen voor het reinigen van je darmen, verbeteren van je darmflora en hiermee het repareren van je lekkende darmen..

Let wel op dat je, wanneer je je gaat richten op het verbeteren van je darmflora, niet laat verleiden door de flesjes met goede bacteriën. In je darmen leven veel soorten goede bacteriën. In de flesjes die je in de winkel koopt zit eigenlijk altijd maar een klein gedeelte hiervan. Belangrijker is het om je darmen zelf in topconditie te brengen door onder andere supplementen en daarbij goed op je voeding te letten waardoor deze goede bacteriën weer kunnen gaan groeien en het evenwicht op een natuurlijke manier weer wordt hersteld.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven!
Next Wees op uw hoede als het om de grote 4 gaat: mais, soja, koolzaad en palm

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

COVID-19 Lockdown verminderde geestelijke gezondheid, slaap en lichaamsbeweging

Luister naar dit artikel Een eerste wereldwijd onderzoek in zijn soort toont aan dat de beginfase van de COVID-19-lockdown onze persoonlijke gewoonten drastisch heeft veranderd, grotendeels ten kwade. Steun Health

middeltjes

Curcuminoïden verminderen de symptomen van colitis ulcerosa en verbeteren het welzijn

Luister naar dit artikel Als u aan colitis ulcerosa lijdt, lees dit: van een eenvoudig natuurlijk voedingssupplement is aangetoond dat het het welzijn aanzienlijk verbetert en de problemen in de badkamer/toilet, die vaak

Onderzoek

Nieuwe studie: cannabis helpt resistente bacteriën te bestrijden

Luister naar dit artikel Sinds de ontdekking van penicilline in 1928 door Sir Alexander Fleming, hebben antibiotica wereldwijd miljoenen levens gered van dodelijke infecties. In de loop van de tijd