Curcuminoïden verminderen de symptomen van colitis ulcerosa en verbeteren het welzijn

Curcuminoïden verminderen de symptomen van colitis ulcerosa en verbeteren het welzijn

Luister naar dit artikel

Als u aan colitis ulcerosa lijdt, lees dit: van een eenvoudig natuurlijk voedingssupplement is aangetoond dat het het welzijn aanzienlijk verbetert en de problemen in de badkamer/toilet, die vaak gepaard gaat met colitis ulcerosa, vermindert.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als u een natuurlijke levensstijl beoefent, heeft u ongetwijfeld gehoord over de enorme gezondheidsvoordelen van kurkuma. Deze felgele, aromatische specerij wordt al lang erkend als een traditioneel plantenmedicijn en veel van zijn toepassingen zijn afgeleid van krachtige en goed gedocumenteerde ontstekingsremmende effecten. De toepassingen voor dit natuurlijke genezende middel zijn zo enorm dat de database van GreenMedInfo.com momenteel meer dan 800 verschillende potentiële gezondheidsvoordelen voor dit oude Indiase kruid bevat.

Kurkuma, wetenschappelijke naam Curcuma longa, is een lid van de gemberplantfamilie Zingiberaceae. Curcuminoïden zijn actieve, organische chemische verbindingen die bekend staan als polyfenolen in kurkuma. Van curcumine wordt aangenomen dat het de primaire curcuminoïde is die de kenmerkende gele kleur van het kruid en veel van zijn gunstige eigenschappen verleent.

Curcuminoïden hebben wetenschappelijk gedocumenteerde ontstekingsremmende eigenschappen en er is aangetoond dat ze de symptomen van verschillende ontstekingsziekten verbeteren. [I] Curcuminoïden bieden ook antioxiderende, antibacteriële, chemopreventieve en chemotherapeutische voordelen en er is aangetoond dat ze helpen bij het beheersen van oxidatieve aandoeningen, metabole syndromen. , artritis, angst en hyperlipidemie, naast andere chronische gezondheidsproblemen. [ii]

Curcuminesupplementen zijn populair bij actieve individuen voor het verminderen van door inspanning geïnduceerde ontstekingen en spierpijn en vertonen een veelbelovend potentieel voor ziekten waarbij chronische ontsteking een factor is. Het gebruik van curcuminoïden om darmaandoeningen te behandelen is van bijzonder belang voor wetenschappers, aangezien deze aandoeningen als ongeneeslijk worden beschouwd en mogelijk niet reageren op standaard farmaceutische geneesmiddelen zoals steroïden en antibiotica. Deze hoop heeft ertoe geleid dat sommige onderzoekers het gebruik van kurkuma en curcuminoïden hebben onderzocht om de symptomen van inflammatoire darmaandoeningen te verbeteren.

Kurkuma en curcumine kunnen het darmmicrobioom verbeteren

Onderzoekers hebben ontdekt dat zowel kurkuma als curcumine effectief zijn in het verbeteren van het darmmicrobioom, door darmbacteriën op een zeer vergelijkbare manier te veranderen, wat suggereert dat curcumine de meeste waargenomen veranderingen kan veroorzaken in onderzoeken van met kurkuma behandelde proefpersonen. [Iii]

Hoewel studies naar de effecten van curcuminoïden op de gezondheid van de menselijke darmen schaars zijn, hebben dierstudies aangetoond dat curcumine vetrijke, door voeding geïnduceerde metabole endotoxemie en darmontsteking bij ratten verbetert [iv] en dat de microbiële diversiteit van de darmen gedeeltelijk wordt hersteld, [iv]. v] het uitnodigen van verdere studies naar darmziekten bij de mens.

In november 2018 publiceerde een multidisciplinair team van Iraanse onderzoekers de resultaten van een proef op mensen die de effectiviteit van een nanoformulatie van curcuminoïden bij de behandeling van colitis ulcerosa evalueerde. Colitis ulcerosa (UC) is een auto-immuunziekte en een type inflammatoire darmziekte waarbij het slijmvlies van de dikke darm ontstoken raakt en kleine open zweertjes of zweren ontwikkelt. [Vi] Er is geen remedie bekend. [Vii]

Conventionele behandelingen omvatten het matigen van de overactieve reactie van het immuunsysteem met potentieel gevaarlijke immunosuppressiva, en hoewel dieetaanpassingen effectief kunnen zijn voor sommige patiënten, wordt in sommige gevallen een gedeeltelijke verwijdering van de dikke darm uitgevoerd. [Viii]

Curcuminoïden verminderen urgentie, en frequentie van ontlasting

Het potentieel voor dergelijke ernstige gevolgen onderstreept de behoefte aan veilige, effectieve behandelingen voor UC-patiënten – het belangrijkste doel van de focusstudie. De gerandomiseerde, dubbelblinde, gecontroleerde studie, gepubliceerd in het Journal of Cellular Biochemistry, werd uitgevoerd bij 56 volwassen patiënten bij wie de diagnose milde tot matige colitis ulcerosa was gesteld volgens de Simple Clinical Colitis Activity Index (SCCAI).

Patiënten werden willekeurig toegewezen aan de behandelingsgroep of de controlegroep (placebo). Deelnemers aan de behandelingsgroep ontvingen driemaal daags 80 milligram curcuminoïden via de mond, plus dagelijks 3 gram mesalamine, een niet-steroïde ontstekingsremmend medicijn dat vaak wordt voorgeschreven om UC te behandelen. De controlegroep ontving een placebo plus 3 gram mesalamine per dag gedurende een periode van vier weken.

De ernst van UC werd beoordeeld bij aanvang en aan het einde van de tweede en vierde week van de behandeling volgens de SCCAI. Er werden scores geregistreerd voor de urgentie van ontlasting en het aantal keren dat patiënten hun stoelgang moesten onderbreken, zowel overdag als ‘s nachts. Incontinentie en bloed in de ontlasting werden ook gemeld, samen met verschillende andere indexen met betrekking tot algemeen welzijn.

De resultaten toonden aan dat scores voor ontlastingsdrang significant meer afnamen in de behandelingsgroep in vergelijking met de controlegroep in de vierde week van monitoring. Patiënten die curcuminoïden kregen, ervoeren ook betere algemene gezondheidstoestanden dan de controlegroep na 4 weken behandeling. Over het algemeen was de gemiddelde SCCAI-score significant lager bij de patiënten die curcuminoïden plus mesalamine kregen in vergelijking met de groep die aan het einde van de behandelingsperiode placebo plus mesalamine kreeg.

Curcuminoïden verbeterden zowel de klinische activiteitsindex als de Colitis ulcerosa Endoscopic Index of Severity, en konden dus de morbiditeit die gepaard gaat met colitis ulcerosa effectief onderdrukken in vergelijking met mesalamine alleen.

Onderzoekers concludeerden dat het toevoegen van curcuminoïden aan het routinematige behandelingsprotocol voor patiënten met colitis ulcerosa gepaard gaat met een significante verbetering van de symptomen, waaronder een verminderde frequentie van urgente ontlasting. Inname van curcuminoïden verbeterde ook het zelfgerapporteerde welzijn van patiënten en verminderde de algehele klinische activiteit van colitis ulcerosa.

Ten slotte verklaarden de wetenschappers in hun gepubliceerde rapport dat kruidenbehandelingsopties zoals curcuminesuppletie in overweging moeten worden genomen als een serieuze behandelingsoptie voor patiënten met UC vanwege de gemakkelijke beschikbaarheid, de zeldzaamheid van bijwerkingen en lage bijwerkingen in vergelijking met synthetische medicijnen. [ix]

Bronnen:

[i] Curcumin: From ancient medicine to current clinical trials. H. Hatcher, R. Planalp, J. Cho, F. M. Torti, S. V. Torti. Cell Mol Life Sci. 2008 Jun; 65(11): 1631-1652. doi: 10.1007/s00018-008-7452-4. PMID: 18324353

[ii] Curcumin: From ancient medicine to current clinical trials. H. Hatcher, R. Planalp, J. Cho, F. M. Torti, S. V. Torti. Cell Mol Life Sci. 2008 Jun; 65(11): 1631-1652. doi: 10.1007/s00018-008-7452-4. PMID: 18324353

[iii] Effects of Turmeric and Curcumin Dietary Supplementation on Human Gut Microbiota: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Pilot Study. Christine T. Peterson, et al. J Evid Based Integr Med. 2018; 23: 2515690X18790725. Published online 2018 Aug 8. doi: 10.1177/2515690X18790725. PMID: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30088420

[iv] Feng W, Wang H, Zhang P, et al. Modulation of gut microbiota contributes to curcumin-mediated attenuation of hepatic steatosis in rats. Biochim Biophys Acta. 2017;1861:1801-1812. doi:10.1016/j.bbagen.2017.03.017. PMID: 28341485

[v] Zhang Z, Chen Y, Xiang L, Wang Z, Xiao GC, Hu J. Effect of curcumin on the diversity of gut microbiota in ovariectomized rats. Nutrients. 2017;9:E1146 doi:10.3390/nu9101146. PMID: 29048369

[vi] Crohn’s & Colitis Foundation, What is ulcerative colitis

[vii] Crohn’s & Colitis Foundation, What is ulcerative colitis, Treatment options

[viii] Crohn’s & Colitis Foundation, What is ulcerative colitis, Treatment options

[ix] The efficacy of curcuminoids in improvement of ulcerative colitis symptoms and patients’ self‐reported well‐being: A randomized double‐blind controlled trial. Masoodi M, Mahdiabadi MA, Mokhtare M, et al. J Cell Biochem. 2018;1‐8. https://doi.org/10.1002/jcb.27273

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kurkuma uit Bangladesh bevat soms met lood geregen chemische verbindingen, vindt studie
Next Volgens onderzoek is medicinale cannabis superieur aan opioïden bij chronische pijn

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Vrouw doet knoflook in melk – zie welke ziekten ze kan genezen!

Luister naar dit artikel Talrijke fruit, groenten en culinaire kruidensoorten kunnen worden gebruikt voor het behandelen van bepaalde aandoeningen zonder behoefte aan andere behandelingen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Straling

Vuurballen! Mobiele telefoon ‘kookt’ zaadcellen

Luister naar dit artikel Deskundigen waarschuwen ons voor het volgende: het gebruik van een mobiele telefoon voor zelfs maar een uur per dag kan zo schadelijk zijn voor het sperma

Natuurlijk

De wonder boom die 300 ziekten zoals tumoren en diabetes kan genezen

Luister naar dit artikel Moringa wordt geprezen als “wonderboom” omdat het een belangrijke bron is van vetten, eiwitten, carotenoïden, vitamine C, ijzer, kalium en andere voedingsstoffen. De bloemen, wortels, bladeren