Veel mensen met migraine hebben een vitaminetekort

Veel mensen met migraine hebben een vitaminetekort

Luister naar dit artikel

Relatief veel kinderen en jong volwassenen, die lijden aan migraine, hebben een tekort aan vitamine D, B2 en co-enzym Q10. Dat blijkt uit een nieuwe studie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Eerdere onderzoeken toonden al aan dat migraine op de een of andere manier gelinkt lijkt te zijn aan een tekort aan bepaalde vitamines. Voor de nieuwe studie, uitgevoerd in het kinderziekenhuis van het Amerikaanse Cincinnatti, zijn specifieke vitamines bestudeerd die bij migraine betrokken zouden kunnen zijn. Vrouwen en meisjes bleken vaker een tekort aan het co-enzym Q10 te hebben, terwijl jongens en mannen eerder vitamine D tekort kwamen.

“Verder onderzoek is nodig om te zien of vitaminetekorten echt een grote rol spelen bij migraine en of vitaminesupplementen effectief zijn bij patiënten,” zegt onderzoeker Suzanne Hagler, hoofdpijnarts aan de neurologie-afdeling van het Cincinnatti Kinderziekenhuis. Voor de studie van Hagler is een database gebruikt met migrainepatiënten bij wie gekeken is naar de gehaltes van vitamine D, B2 en co-enzym Q10 in het bloed. Veel van de patiënten kregen extra vitamines toegediend en migrainemedicijnen. Onduidelijk is hoe effectief de extra vitamines op zichzelf waren.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Waarom het ongezond is om je thee of koffie heet te drinken
Next Rug: blijven bewegen tegen hernia

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Koffie kan beschermen tegen galstenen

Luister naar dit artikel Meer koffie drinken kan helpen het risico op galstenen (GSD) te verminderen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine. Steun Health Bytes: alleen

Onderzoek

Jonge Australiër kraakt bewijs voor nadelen verzadigd vet

Luister naar dit artikel De jonge Australische onderzoeker Steven Hamley bestudeerde de empirische bewijzen dat verzadigd vet ongezond is. De bewijzen lijken onzuiver en onvoldoende sterk, of zelfs te ontbreken.

Onderzoek

Waarom vrouwen minder alcohol moeten drinken dan mannen

Luister naar dit artikel De meeste dokters stellen dat mannen veilig twee glazen alcohol per dag kunnen drinken, terwijl vrouwen het bij dagelijks één glas moeten laten om hun gezondheid niet