Veel mensen met migraine hebben een vitaminetekort

Veel mensen met migraine hebben een vitaminetekort

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Relatief veel kinderen en jong volwassenen, die lijden aan migraine, hebben een tekort aan vitamine D, B2 en co-enzym Q10. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat migraine op de een of andere manier gelinkt lijkt te zijn aan een tekort aan bepaalde vitamines. Voor de nieuwe studie, uitgevoerd in het kinderziekenhuis van het Amerikaanse Cincinnatti, zijn specifieke vitamines bestudeerd die bij migraine betrokken zouden kunnen zijn. Vrouwen en meisjes bleken vaker een tekort aan het co-enzym Q10 te hebben, terwijl jongens en mannen eerder vitamine D tekort kwamen.

“Verder onderzoek is nodig om te zien of vitaminetekorten echt een grote rol spelen bij migraine en of vitaminesupplementen effectief zijn bij patiënten,” zegt onderzoeker Suzanne Hagler, hoofdpijnarts aan de neurologie-afdeling van het Cincinnatti Kinderziekenhuis. Voor de studie van Hagler is een database gebruikt met migrainepatiënten bij wie gekeken is naar de gehaltes van vitamine D, B2 en co-enzym Q10 in het bloed. Veel van de patiënten kregen extra vitamines toegediend en migrainemedicijnen. Onduidelijk is hoe effectief de extra vitamines op zichzelf waren.

Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Waarom het ongezond is om je thee of koffie heet te drinken
Next Rug: blijven bewegen tegen hernia

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

SCAM Blootgesteld: Uit gegevens blijkt dat “het aantal sterfgevallen door COVID-19 niet alarmerend is”, aldus analist Johns Hopkins

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

De oorzaak van kanker, waarom is het geheim gehouden?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Beoordeling kijkt naar de werkzaamheid van kruidengeneesmiddelen tegen het griepvirus

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat