Een beroerte wordt vaak niet herkend. Dit zijn de symptomen:

Een beroerte wordt vaak niet herkend. Dit zijn de symptomen:

Luister naar dit artikel

Elke dag krijgen zo’n 125 mensen in Nederland een TIA, een herseninfarct of een hersenbloeding. Eén op de vijf gaat er aan dood. Jaarlijks komt dit neer op ruim 9.000 mensen. En toch weten maar weinig mensen hoe ze een beroerte kunnen herkennen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De Hartstichting maakt zich zorgen want wie een beroerte krijgt is het liefst zo snel mogelijk in het ziekenhuis, in ieder geval binnen 4,5 uur. Gemiddeld komen slachtoffers nu pas na zeven uur bij een arts terecht. Omdat een deel van de hersenen ondertussen door een verstopping of scheur in een bloedvat geen zuurstof krijgt, kan dit blijvende schade opleveren.

Dit zijn de symptomen waarop je moet letten:

– Een mondhoek hangt scheef

– Iemand praat wartaal of komt moeilijk uit zijn of haar woorden

– Iemand heeft een lamme arm of een verlamd been

–  Iemand ziet dubbel, wazig of heeft plots zichtverlies

– Iemand heeft plots erge hoofdpijn

– Iemand is duizelig terwijl daar geen verklaring voor is.

Let op! Vrouwen vertonen soms a-typische symptomen. Die kun je hier vinden.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hij verving zijn dagelijkse koffie met door dit drankje, geweldig wat er toen gebeurde!
Next Waarom je geen magere melk moet drinken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Giftig water: wetenschappers zijn bezorgd over het toenemende aantal gevaarlijke chemicaliën in onze omgeving

Luister naar dit artikel We leven in een tijd waarin we allerlei moderne gemakken hebben, maar velen van hen blijken een enorme tol te eisen. De stoffen die onze textiel

Overig

Google verbiedt apps met “misleidende gezondheidsclaims die in tegenspraak zijn met bestaande medische consensus”

Luister naar dit artikel De Android App Store, Google Play, heeft ingrijpende nieuwe regels geïntroduceerd die apps verbieden die bevatten wat de techgigant beschouwt als “misleidende gezondheidsclaims die in tegenspraak

Overig

Stop met sit-ups: ze zijn ontzettend slecht voor je rug

Luister naar dit artikel Zelfs in het Amerikaanse leger mogen sit-ups niet meer. De fitnessoefening zet te veel druk op de ruggengraat. Gelukkig is er een gezonder alternatief. Steun Health