Google verbiedt apps met “misleidende gezondheidsclaims die in tegenspraak zijn met bestaande medische consensus”

Google verbiedt apps met “misleidende gezondheidsclaims die in tegenspraak zijn met bestaande medische consensus”

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De Android App Store, Google Play, heeft ingrijpende nieuwe regels geïntroduceerd die apps verbieden die bevatten wat de techgigant beschouwt als “misleidende gezondheidsclaims die in tegenspraak zijn met de bestaande medische consensus, of die gebruikers schade kunnen berokkenen”.

De nieuwe regels maken deel uit van een Google Play-beleid inzake verkeerde informatie over de gezondheid dat op 31 augustus van kracht is geworden. Enkele voorbeelden van in-app-inhoud die op grond van dit nieuwe beleid is verboden, zijn onder meer “misleidende beweringen over vaccins, zoals dat vaccins de iemands DNA kunnen veranderen’, ‘aanbevelingen van schadelijke, niet-goedgekeurde behandelingen’ en ‘pleidooien voor andere schadelijke gezondheidspraktijken, zoals conversietherapie’.

Het nieuwe beleid van Google komt op een moment dat de medische consensus de afgelopen jaren meerdere keren is gewijzigd. In 2020 zei Dr. Anthony Fauci, hoofd van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), dat het door Pfizer gerapporteerde 90% COVID-19-vaccineffectiviteitspercentage “buitengewoon” was. In 2021 zei Fauci dat het vaccin “je zal beschermen tegen de opkomst van de delta-variant.” Maar dit jaar gaf de voormalige COVID-responscoördinator van het Witte Huis, Dr. Deborah Birx, toe dat ze ‘wist’ dat COVID-vaccins infectie niet zouden voorkomen.

Ondanks deze constante flip-flops, hebben Big Tech-platforms gebruikers die durven in te gaan tegen wat de huidige medische consensus ook is nog steeds zwaar gecensureerd. Facebook verbood gebruikers te suggereerden dat COVID-19-vaccins niet effectief zijn en YouTube verbood alles wat in strijd is met het verhaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zelfs nadat de consensus veranderde en sommige censuurregels stilletjes werden geschrapt, werden de meeste gecensureerde berichten en kanalen niet hersteld.

De nieuwe regels voor verkeerde informatie over de gezondheid vormen een aanvulling op de uitgebreide reeks bestaande regels voor verkeerde informatie van Google Play die apps verbieden die “verkeerde informatie over verkiezingen” en “misleidende” inhoud bevatten. Google Play heeft al duizenden apps verwijderd onder deze bestaande regels.

Als je genoeg hebt van censuur, cultuur en de uitholling van burgerlijke vrijheden, word dan lid van Urubin.

Bronnen: RECLAIM THE NET


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Studie onthult gebreken in populaire genetische methode
Next Internationaal onderzoek van niet-gevaccineerde 'controlegroep' rapporteert zijn bevindingen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Verbrand een laurierblad in je huis, en je lichaam zal je dankbaar zijn!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Hartaanvallen zijn dodelijker voor vrouwen omdat de traditionele geneeskunde hun symptomen niet herkent

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Heb jij net als veel anderen een magnesiumtekort? Zo kom je erachter

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat