Het belang van voeding bij Fibromyalgie!

Het belang van voeding bij Fibromyalgie!

Luister naar dit artikel

De juiste voeding is erg belangrijk bij Fibromyalgie (FM). Een gezonde voeding ondersteunt de gezondheid in plaats van ze te ondermijnen, zoals bij een ongezonde voeding. De verkeerde voedingskeuzes kunnen erg talrijk zijn en er is tegenwoordig ook voldoende verleiding aanwezig. Geraffineerde suiker, – zetmeel, -vetten, additieven, hormonen, bestrijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal, bereidingstechnieken, sterilisatie, voedselbestraling, bewaringstechnieken, voedselcombinaties, slecht zuur/basen evenwicht, tekorten aan mineralen en vitaminen, obstipatie, verstoorde darmflora, overgewicht, slechte vetten, voedingsallergieën en – intoleranties, koffie, alcohol, zout…en niet te vergeten medicijnen.  Al met al brengt dit een hoop afvalstoffen met zich mee die het lichaam op een of andere manier moet verwerken en hier loopt het vaak mis.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Veel deskundigen veronderstellen dat fibromyalgie mede ontstaat door “verzuring”. Als het lichaam te weinig zuren kan afvoeren via de uitscheidingsorganen (lever, nieren, longen en huid) stoot het bloed het teveel aan zuren af naar de omliggende weefsels zoals spieren, pezen, onderhuids bindweefsel en de gewrichten. Er is dan sprake van weefselverzuring met alle herkenbare gevolgen van dien.

Door voor een uitgebalanceerd voedingspatroon te gaan kiezen zoals bijvoorbeeld hieronder beschreven zul je het lichaam minder gaan belasten en zal het beter gevoede lichaam zich sneller kunnen gaan herstellen:

-Eet drie maaltijden per dag, eventueel met (gezonde) tussendoortjes.

-Begin de dag met een goed ontbijt, bijvoorbeeld mueslie met yoghurt (biogarde), voeg wat lijnzaad toe en eventueel fruit.

-Sla geen maaltijden over, anders ontstaat de drang naar slecht suikerrijk voedsel.

-Zorg voor voedzame tussendoortjes, zoals fruit en rauwe groentes, vruchten- en groentesap, noten en zaden.

-Neem de goede koolhydraten, zoals fruit, groentes en volkoren granen (bruine rijst is uitstekend).

-Wees zeer matig met dierlijke, verzadigde vetten (vlees, melkproducten, cacao, sauzen, snacks en koekjes). Het liefst dus helemaal vermijden. Onverzadigde vetten, zoals olijfolie en lijnzaadolie  zijn prima.

-Vermijd het gebruik van varkensvlees, rood vlees, worst en andere vleesconserven. Die laatste bevatten veelal geur-, kleur- en smaakstoffen, smaakveersterkers en conserveringsmiddelen.

-Neem voldoende eiwitten. Goede bronnen zijn: kip, kalkoen, vis (tonijn, makreel, haring, sardientjes en zalm), bonen en peulvruchten (erwten, bonen).

-Eet voldoende vezels in de vorm van fruit, groentes, granen en peulvruchten.

-Vermijd het gebruik van suiker en suikervervangers.

-Vermijd melk (koemelk) en kaasproducten. De zure melkproducten (Biogarde, yoghurt en karnemelk) zijn overigens wel prima. Geitenkaas en schapenkaas zijn prima

-Kijk naar toevoegingen op etiketten. Smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen worden vaak aangegeven met E-nummers. Vooral E621 tot en met E624 zijn zeer slecht  bij fibromyalgie.

-Junkfood en snacks bevatten schadelijke toevoegingen. Vermijd ze!

-Vermijd geraffineerd (witmeel) en bewerkt voedsel. Voedsel in blikken, potten en pakjes bevat meestal toevoegingen. Vers voedsel bevat geen toevoegingen.

-Vermijd cafeïne, chocolade, cola, alcohol en roken. Ze zijn erg slecht voor mensen met fibromyalgie.

-Drink voldoende water per dag om het lichaam goed te zuiveren. Het drinken van een ontzurende kruidenthee is ook aan te raden.

-Beperk het gebruik van keukenzout. Zeezout is een beter alternatief.

-Ook het innemen van extra voedingsstoffen in de vorm van een supplement kan een extra maatregel zijn. Wanneer u bijvoorbeeld twijfelt of u met uw voeding alle noodzakelijke vitale stoffen binnenkrijgt dan kan een voedingssupplement nuttig zijn. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een geconcentreerd gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, kruiden, vetzuren, enzymen of andere (natuurlijke) substanties.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Verwijder deze voedingsmiddelen uit je dieet om kankercellen uit te hongeren
Next VERNIETIG KANKERCELLEN IN 42 DAGEN: DEZE BEROEMDE OOSTENRIJKSE’S JUS GENAS MEER DAN 45.000 MENSEN AAN KANKER EN ANDERE ONGENEESLIJKE ZIEKTES! (RECEPT)

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Gebruik zuiveringszout om verkoudheid en griep te bestrijden (video)

Luister naar dit artikel Zuiveringszout is een zeer veelzijdige huismiddeltje en de meeste mensen weten niet hoe het kan helpen bij de behandeling van verkoudheid en griep. Steun Health Bytes: alleen

Natuurlijk

6 redenen om vaker avocado te eten

Luister naar dit artikel Het is niet alleen een heerlijke vrucht, dit groene wonder zit vol met gezondheidsvoordelen. 1. Rijk aan spijsverteringsenzymen Avocado’s hebben een hoog vetgehalte waardoor je lichaam

middeltjes

Top natuurlijke remedies voor nierstenen

Luister naar dit artikel Nierstenen zijn een bekende aandoening waarbij zich kristallen vormen in de nieren en die ongeveer 12% van de wereldbevolking treft. [i] Ze hebben mensen getroffen sinds