6 redenen om vaker avocado te eten

6 redenen om vaker avocado te eten

Luister naar dit artikel
Het is niet alleen een heerlijke vrucht, dit groene wonder zit vol met gezondheidsvoordelen.

1. Rijk aan spijsverteringsenzymen
Avocado’s hebben een hoog vetgehalte waardoor je lichaam eenvoudiger vetoplosbare vitaminen A, K, D, en E, absorbeert. Dit betekent dat als je avocado toevoegt aan je maaltijd, je de vitamines binnenkrijgt die je nodig hebt. Zonder vet in je maaltijd, is je lichaam niet in staat om de vetoplosbare vitaminen op te nemen.
2. Verlicht symtomen van artritis
Avocado’s bevatten fytosterolen, carotenoïdenantioxidanten, omega 3 -vetzuren en polyhydroxy vetalcoholen. Dit maakt de avocado een ontstekingsremmend middel.
3. Verlaagt je kans op bepaalde kankersoorten
Avocado bevat een mix van antioxidant en anti-inflammatoire eigenschappen, deze kunnen bepaalde vormen van kanker bestrijden, waaronder mondkanker, huidkanker en prostaatkanker. Een onderzoek uit 2007, gepubliceerd in Seminars in Biology Cancer, ontdekte dat de fytochemicaliën in avocado’s de groei en verspreiding van kankercellen kan afremmen.
4. Verlaagt je cholesterol
Deze supervrucht zit bomvol met goede vetten, voornamelijk met enkelvoudig onverzadigd vet, die helpt om slecht cholesterol te verlagen. Dit komt omdat avocado’s veel beta-sitosterol, een verbinding die cholesterolgehalte in het bloed verlaagt .
5.  Verbetert je zicht
30 gram avocado bevat 81 mg luteïne samen met zeaxanthine, twee fytonutriënten die essentieel zijn voor gezondheid van het oog. Luteïne en zeaxanthine zijn carotenoïden, volgens Medical Daily fungeren deze voedingsstoffen fungeren als “antioxidanten in het oog, die het risico op leeftijdsgebonden oogaandoeningen verlagen’’. Ook wordt hier vermeldt dat het toevoegen van avocado’s op je dagelijkse voeding, de weefsels van het oog kunnen beschermen tegen zonschade.
6. Helpt je bij het afvallen
Avocado’s bevatten 6 tot 7 gram vezels, hierdoor voel je je sneller en langer verzadigd.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Voordelen van kokosnoot waarvan je nog niet wist
Next Eet mandarijnen om vet te bestrijden

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Perzikpit bevat wonderlijk geneesmiddel tegen kanker

Luister naar dit artikel Perziken, nectarines, pruimen, abrikozen en amandelen zijn allemaal vruchten die nauw verwant zijn aan elkaar. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we

Natuurlijk

Versla depressie met deze 14 natuurlijke remedies

Luister naar dit artikel Het aantal mensen dat aan een depressie lijdt, blijft door de jaren heen toenemen, en dat feit is op zichzelf deprimerend. Elk jaar lijden alleen al

Natuurlijk

Van 50 epilepsie-aanvallen per dag tot bijna geen meer dankzij dit wondermiddel!

Luister naar dit artikel De 6-jarige Sofie Voncken uit Maasmechelen lijdt aan een zeldzame vorm van epilepsie. Ze heeft alle mogelijke medicijnen geprobeerd, maar niets hielp. Toen het steeds slechter