Goed nieuws: gebakken groenten zijn gezonder dan gekookte

Goed nieuws: gebakken groenten zijn gezonder dan gekookte

Luister naar dit artikel

Goed nieuws voor de wokkers onder ons: het is gezonder om groenten te bakken dan om ze te koken. Lange tijd dachten wetenschappers dat koken juist beter is, maar Spaanse onderzoekers bewijzen nu het tegendeel.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bij het bakken van groenten in olijfolie komen meer gezonde antioxidanten vrij dan bij koken in water, ontdekten de wetenschappers van de universiteit van Grenada. Antioxidanten beschermen tegen ziekten zoals kanker, diabetes en oogaandoeningen.

De Spanjaarden bereidden tijdens een experiment op drie verschillende manieren 120 gram van diverse mediterrane groenten. Ze kookten de groenten in water, bakten ze in olijfolie of combineerden beide bereidingswijzen.

De groenten die in extra vierge olijfolie werden gebakken, bleken meer antioxidanten te bevatten. Dat heeft te maken met de manier waarop olie warmte doorgeeft aan de groente. Dat werkt anders dan bij het gebruik van water.

De olie zorgt er wel voor dat de groenten meer calorieën bevatten, benadrukt het onderzoek. Toch raden de wetenschappers aan om te bakken in olijfolie. Koken is alleen een goed idee als ook het water erbij wordt geconsumeerd.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Van bakpoeder leef je langer
Next 30 makkelijke manieren om op natuurlijke wijze af te vallen (gebaseerd op wetenschap)

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hersentumor slinkt bij 4-jarig kind. Dit bijzonder effectieve antikankermiddel zou overal vrij verkrijgbaar moeten zijn

Luister naar dit artikel De ouders van een 4-jarig jongetje uit het Engelse Nottinghamshire steunen nieuw onderzoek naar de vraag of cannabis hersenkankercellen kan doden. Steun Health Bytes: alleen via uw

Onderzoek

N95 COVID-maskers stellen dragers bloot aan gevaarlijke niveaus van giftige, kankerverwekkende chemicaliën, zo blijkt uit een NIH-onderzoek

Luister naar dit artikel Zijn gezichtsmaskers van medische kwaliteit een veiligere en effectievere vorm van bescherming dan stoffen of plastic maskers? Nee. N95-maskers zijn zelfs zeer giftig, zo blijkt uit

Onderzoek

Chemotherapie doodt mensen, geen kanker Dr. Hardin B. Jones

Luister naar dit artikel Een vroegere hoogleraar medische fysica en fysiologie aan de Universiteit van Californië, Berkeley, Dr. Hardin B. Jones, heeft beweerd dat mensen die chemotherapie weigeren eigenlijk gemiddeld