Van bakpoeder leef je langer

Van bakpoeder leef je langer

Luister naar dit artikel

Ouderen met een laag bicarbonaat niveau, één van de belangrijkste ingrediënten in bakpoeder of zuiveringszout, lopen een groter risico om vroegtijdig te overlijden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Utah, dat aantoonde dat een laag bicarbonaat niveau het risico op een vroegtijdige dood met 25 procent kan verhogen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In ons lichaam fungeert bicarbonaat als een chemische buffer die ervoor zorgt dat de pH-waarde van ons bloed op het juiste niveau blijft en niet te zuur of neutraal wordt. Op die manier kunnen de cellen en organen in ons lichaam op een effectieve manier blijven werken. Een laag bicarbonaat niveau kan ook op onderliggende en niet gediagnostiseerde nierproblemen duiden.

De wetenschappers wilden de link tussen de pH-waarde, kooldioxide, bicarbonaat en de gezondheid van ouderen op de lange termijn onderzoeken. Hiervoor analyseerde ze de gegevens van bijna 2.300 ouderen tussen de 70 en 79 jaar.

Ondanks dat de onderzoekers een duidelijk verband vonden tussen het bicarbonaat niveau en de gezondheid op de lange termijn, waren ze niet in staat om hier een directe oorzaak en gevolg aan te koppelen. Ze raden ouderen wel aan om zich regelmatig te laten testen en het bicarbonaat niveau in de gaten te houden. Om het bicarbonaat niveau te verhogen raden ze aan om meer voedingsproducten te consumeren die bicarbonaat bevatten, zoals groenten en fruit.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Eiwit uit borstvoeding doodt antibiotica-resistente bacteriën
Next Goed nieuws: gebakken groenten zijn gezonder dan gekookte

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

NIEUW ANTIBIOTICUM TEIXOBACTIN VOORKOMT RESISTENTIE

Luister naar dit artikel Het zag er tot nu toe steeds somberder uit. Bacteriën evolueren snel en worden in hoog tempo resistent tegen antibiotica. Met de ontdekking van teixobactin, de

Onderzoek

Q10 verbetert veel symptomen van fibromyalgie -nieuwe studie

Luister naar dit artikel Er wordt veel onderzoek gedaan naar fibromyalgie. Berichtten we onlangs al over het onderzoek naar de oorzaak van fibromyalgie, kwamen we vandaag een nieuwe doorbraak tegen, en ook

Onderzoek

Goed nieuws: wie veel koffie drinkt, heeft minder kans op borstkanker

Luister naar dit artikel Voor de koffieliefhebbers die zich zorgen maken over hun verslaving is er goed nieuws. Uit Zweeds onderzoek blijkt dat vrouwen die vijf koppen koffie per dag