Voor het eerst meer geld naar zieke werknemers dan naar werklozen

Voor het eerst meer geld naar zieke werknemers dan naar werklozen

Luister naar dit artikel

Zieke werknemers kosten de overheid dit jaar voor het eerst meer dan werklozen. Dat schrijft De Tijd vandaag. Als geen rekening wordt gehouden met speciale regimes zoals moederschapsverlof, is de factuur voor arbeidsongeschikten in 2015 gestegen naar 6,4 miljard euro. Die voor werkloosheidsuitkeringen daalde naar 5,7 miljard euro.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) omschrijft de explosie van de uitgaven voor zieke werknemers als “problematisch”. De stijging is vooral toe te schrijven aan het snel groeiende leger van langdurig zieken. België telt 335.000 mensen die al meer dan een jaar ziek thuiszitten. Het gaat om 8 procent van alle werknemers.
Opmerkelijk is dat niet alleen oudere, maar ook steeds meer jonge werknemers langdurig uitvallen met burn-outs, depressies en rugklachten.
“Deze evolutie betekent een extra factuur van 1,8 miljard euro tussen 2014 en 2019”, zegt De Block. “Ook de menselijke kostprijs is hoog: het is wetenschappelijk bewezen dat thuiszitten niet goed is voor patiënten.”
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen
Next Vrouwen met kinderwens starten best op tijd met foliumzuur

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Moet u bang zijn van bedwantsen?

Luister naar dit artikel In de pers verschenen de voorbije weken alarmerende berichten over de toename van het aantal bedwantsen of wandluizen. Beten van een bedwants kunnen erg vervelend zijn,

Overig

Top 12 grootste fabels over afvallen

Luister naar dit artikel Er is veel slecht advies over afvallen te vinden op internet. Het meeste ervan is óf niet bewezen, óf zelfs gewoon bewijsbaar onwaar. Hier volgen de

Nieuws

Schermafhankelijkheidsstoornis is echt en het beschadigt de hersenen van uw kind

Luister naar dit artikel Het digitale tijdperk heeft ons leven drastisch handiger en gemakkelijker gemaakt, maar het heeft ook tal van negatieve gevolgen gehad. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks