Vrouwen met kinderwens starten best op tijd met foliumzuur

Vrouwen met kinderwens starten best op tijd met foliumzuur

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het nemen van foliumzuur kan de kans op ernstige afwijkingen van het kindje drastisch verkleinen. En toch wordt het advies nog steeds veel te weinig opgevolgd. Volgens onderzoekers zou dat zelfs de reden zijn dat er tegenwoordig nog steeds evenveel baby’s geboren worden met open ruggetjes als twintig jaar geleden.

In Vlaanderen wordt geadviseerd om iedere dag 400 microgram foliumzuur in te nemen zodra een vrouw stopt met anticonceptie, tot in haar derde zwangerschapsmaand. Zo kan de afwijking spina bifida, of een open ruggetje, worden tegengegaan. Dat advies geldt al sinds 1992, maar het wordt nog steeds erg weinig opgevolgd.
Foliumzuur in voeding
Daarom is er nu sprake van om foliumzuur aan de voeding toe te voegen. Die methode wordt al langer toegepast in de Verenigde Staten en zorgt ervoor dat vrouwen de stof wel binnenkrijgen. Zo is het aantal zwangerschappen waarbij het kindje leed aan spina bifida verminderd met maar liefst 23 procent.
Volgens het onderzoeksteam van professor Joan Morris vaan de Queen Mary universiteit te Londen, zou het toevoegen van foliumzuur aan bloem en graan ook bij ons tot zo’n resultaat kunnen leiden. “Europa is het enige gebied waar foliumzuur niet aan bloem wordt toegevoegd, ook al is er duidelijk bewijs dat het het aantal aandoeningen drastisch verlaagt,” aldus Morris.
(Door: Sophie Vereycken)

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Voor het eerst meer geld naar zieke werknemers dan naar werklozen
Next Hoe te ontgiften met appelazijn cider vinegar dieet

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

U ervaart slechte circulatie en koude handen en voeten? Hier is wat u kunt doen om dit probleem op te lossen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Gezonde slaapgewoonten halveren het risico op hartfalen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Top 9 voedselproducten in de strijd tegen kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat