'Vrouwen nemen best half uurtje rust na werkdag'

'Vrouwen nemen best half uurtje rust na werkdag'

Luister naar dit artikel

Na het werk eventjes een half uurtje in de zetel ploffen en zalig nietsdoen, het klinkt elke vrouw ongetwijfeld aanlokkelijk in de oren. Volgens Deense dokters is dit meteen ook de meest geschikte manier om je stressniveau tot een aanvaardbaar niveau te laten dalen. Maar klopt dat ook echt? Moeten we onszelf verplicht een half uurtje rust gunnen?
Loop jij ‘s avonds de voeten vanonder het lijf om alle huishoudelijke klusjes af te ronden voor je tevreden én ontspannen in bed kunt duiken? Dat kan best. Een Deense studie van de afdeling Klinische Geneeskunde van de Universiteit van Aarhus, waarbij de urine van hardwerkende personen onder de loep werd genomen, heeft immers uitgewezen dat het stressniveau van vrouwen pas rond 22 en 23 uur een aanvaardbaar peil heeft bereikt. Bij mannen blijkt dit veel sneller te gebeuren, bijna meteen nadat de werkdag er voor hen op zit.
De Deense hoofdonderzoekster Ane Marie Thulstrup claimt dan ook dé oplossing voor dit probleem te hebben gevonden. Vrouwen moeten na een drukke werkdag een half uurtje luieren in de zetel voor ze in het huishouden aan de slag gaan. Maar is dit werkelijk het wondermiddeltje dat vrouwen ‘s avonds meteen van hun stress afhelpt?
‘Een half uurtje rusten voor je terug in het huishouden aan de slag gaat, zal fundamenteel niets veranderen aan de stress waarmee vrouwen dagelijks kampen,’ zegt Els Claeys, medewerkster van de vakgroep gezondheidskunde van UGent in het programma ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1. ‘Eén van de voornaamste stressfactoren bij vrouwen is de stereotiepe rolverdeling binnen het huishouden. Vrouwen nemen immers nog steeds het grootst aantal taken op zich. De cognitieve belasting die de combinatie van uitwerken gaan en het huishouden runnen met zich meebrengt, kan enkel verlaagd worden als het takenpakket in huis eerlijker verdeeld wordt.’
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Rick Simpson zegt al 5000 mensen van kanker te hebben genezen: “Dit recept doodt alle tumoren in 90 dagen”
Next Moeten we ons zorgen maken over nanopartikels?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Wanneer chemotherapie faalt, keert de wetenschap zich naar … lijnzaad?

Luister naar dit artikel Chemotherapie blijft een populaire behandeling voor kankerpatiënten, maar dat komt vooral door het winstpotentieel en een gebrek aan alternatieven in plaats van de werkzaamheid. Wat behandelingen

Onderzoek

Saoedische honing blijkt een krachtig antibacterieel middel te zijn tegen resistente bacteriën

Luister naar dit artikel Honing die uit verschillende delen van de wereld wordt verzameld, heeft in meerdere onderzoeken krachtige antibacteriële eigenschappen getoond. Ze zijn ook nuttig gebleken bij het verminderen

Onderzoek

Helpt aspirine bij darmkanker?

Luister naar dit artikel Patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal (voornamelijk patiënten met slokdarmkanker, maagkanker, dikkedarmkanker of endeldarmkanker) leven langer als ze, naast hun reguliere behandeling, dagelijks aspirine slikken. Dat