'Vrouwen nemen best half uurtje rust na werkdag'

'Vrouwen nemen best half uurtje rust na werkdag'

Luister naar dit artikel

Na het werk eventjes een half uurtje in de zetel ploffen en zalig nietsdoen, het klinkt elke vrouw ongetwijfeld aanlokkelijk in de oren. Volgens Deense dokters is dit meteen ook de meest geschikte manier om je stressniveau tot een aanvaardbaar niveau te laten dalen. Maar klopt dat ook echt? Moeten we onszelf verplicht een half uurtje rust gunnen?
Loop jij ‘s avonds de voeten vanonder het lijf om alle huishoudelijke klusjes af te ronden voor je tevreden én ontspannen in bed kunt duiken? Dat kan best. Een Deense studie van de afdeling Klinische Geneeskunde van de Universiteit van Aarhus, waarbij de urine van hardwerkende personen onder de loep werd genomen, heeft immers uitgewezen dat het stressniveau van vrouwen pas rond 22 en 23 uur een aanvaardbaar peil heeft bereikt. Bij mannen blijkt dit veel sneller te gebeuren, bijna meteen nadat de werkdag er voor hen op zit.
De Deense hoofdonderzoekster Ane Marie Thulstrup claimt dan ook dé oplossing voor dit probleem te hebben gevonden. Vrouwen moeten na een drukke werkdag een half uurtje luieren in de zetel voor ze in het huishouden aan de slag gaan. Maar is dit werkelijk het wondermiddeltje dat vrouwen ‘s avonds meteen van hun stress afhelpt?
‘Een half uurtje rusten voor je terug in het huishouden aan de slag gaat, zal fundamenteel niets veranderen aan de stress waarmee vrouwen dagelijks kampen,’ zegt Els Claeys, medewerkster van de vakgroep gezondheidskunde van UGent in het programma ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1. ‘Eén van de voornaamste stressfactoren bij vrouwen is de stereotiepe rolverdeling binnen het huishouden. Vrouwen nemen immers nog steeds het grootst aantal taken op zich. De cognitieve belasting die de combinatie van uitwerken gaan en het huishouden runnen met zich meebrengt, kan enkel verlaagd worden als het takenpakket in huis eerlijker verdeeld wordt.’
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Rick Simpson zegt al 5000 mensen van kanker te hebben genezen: “Dit recept doodt alle tumoren in 90 dagen”
Next Moeten we ons zorgen maken over nanopartikels?

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Chronische vermoeidheid zit niet tussen de oren

Luister naar dit artikel Het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), vroeger ME (myalgische encefalomyelitis) genoemd, werd recent omgedoopt tot SEID, ofwel Systemic Exertion Intolerance Disease (systemische inspanningsintolerantie ziekte), maar er is nog steeds

Onderzoek

7 GIFTIGE ingrediënten in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging

Luister naar dit artikel Uit een nieuw onderzoek waarbij honderden producten op chemicaliën zijn getest, is gebleken dat giftige per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS), ook wel ‘forever chemicaliën’ genoemd, op grote

Onderzoek

Bloedarmoede door ijzertekort bij oudere volwassenen verzwakt de spieren, verdubbelt het risico op overlijden

Luister naar dit artikel Het nemen van ijzersupplementen is niet alleen gunstig voor mensen met bloedarmoede, maar het kan ook een levensbedreigend verlies van spiermassa bij ouderen voorkomen. Steun Health