Saoedische honing blijkt een krachtig antibacterieel middel te zijn tegen resistente bacteriën

Saoedische honing blijkt een krachtig antibacterieel middel te zijn tegen resistente bacteriën

Luister naar dit artikel

Honing die uit verschillende delen van de wereld wordt verzameld, heeft in meerdere onderzoeken krachtige antibacteriële eigenschappen getoond. Ze zijn ook nuttig gebleken bij het verminderen van ontstekingen, het versnellen van wonddebridement en het bevorderen van andere processen die leiden tot snellere wondgenezing.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Verschillende soorten honing zijn getest op verschillende soorten wonden, zoals geïnfecteerde wonden, brandwonden en huidzweren. Ze zijn tot nu toe allemaal bewezen natuurlijke remedies te zijn. In klinische onderzoeken bleek honing, met name Manuka-honing, een beter wondverband te zijn dan actuele antibiotica. Recente studies hebben ook gemeld dat bepaalde resistente bacteriën, zoals de multiresistente Salmonella typhi, gevoelig zijn voor de antibacteriële werking van honing.

In een recent onderzoek vergeleken onderzoekers uit Saoedi-Arabië de antibacteriële eigenschappen van Saoedische honing met bekende geografische oorsprong met die van Manuka-honing van medische kwaliteit. Ze ontdekten dat Sumra-honing een hogere totale antibacteriële activiteit heeft dan Manuka-honing, een donkere, monoflorale honing die zeer gewaardeerd wordt vanwege zijn fenolgehalte en antibacteriële potentie.

De onderzoekers rapporteerden hun bevindingen in een artikel gepubliceerd in het tijdschrift BMC Complementary and Alternative Medicine.

Saoedi-Arabische honing remt de groei van antibioticaresistente Staphylococcus aureus

Honing wordt steeds meer erkend als een potentieel therapeutisch middel voor de behandeling van wondinfecties. Hoewel Manuka-honing wordt beschouwd als de gouden standaard als het gaat om antibacteriële honing, zijn veel minder bekende honingsoorten nog niet getest op microbiële pathogenen die wondinfecties veroorzaken.

In Saoedi-Arabië wordt honing op grote schaal geconsumeerd als een preventief en genezend middel voor verschillende aandoeningen. Hierdoor blijven Saoedi-Arabische onderzoekers de antibacteriële eigenschappen van inheemse soorten honing tegen verschillende bacteriële isolaten onderzoeken.

Voor hun experiment verzamelden de onderzoekers 10 Saoedische honingsoorten van verschillende geografische locaties en screenden ze hun antibacteriële potentieel tegen methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en methicilline-gevoelige S. aureus (MSSA). Vervolgens vergeleken ze de prestaties van de honing met die van Manuka-honing met een Unique Manuka Factor (UMF) -beoordeling van 12.

De UMF-beoordeling van Manuka-honing is een maat voor hoe hoog het methylglyoxal (MGO) -gehalte is. MGO is een organische verbinding die Manuka-honing zijn heilzame eigenschappen geeft, waaronder zijn opmerkelijke antibacteriële effecten. Een UMF-beoordeling van 12 betekent dat de honing nuttige niveaus van MGO heeft. De hoogste UMF-beoordeling voor Manuka-honing is 16.

Na een vergelijkende analyse testten de onderzoekers de Saoedische honing met de hoogste antibacteriële activiteit tegen 10 MRSA klinische isolaten en drie American Type Culture Collection (ATCC) referentiestammen om de minimale remmende concentratie (MIC) te bepalen.

Ze meldden dat hoewel verschillende Saoedische honing een variabele antibacteriële activiteit vertoonde tegen de testisolaten, deze natuurlijke producten de groei van MSSA en MRSA niet stopten. Alleen Sumra- en Talha-honing vertoonden remmingszones bij 50 procent verdunningen (gewicht / volume) in catalase-oplossing, wat betekende dat beide een zwakke niet-peroxide-activiteit (NPA) hadden. NPA verwijst naar de antibacteriële activiteit van honing die naast waterstofperoxide aan andere factoren kan worden toegeschreven.

Aan de andere kant vertoonde Sumra-honing een grotere remmingszone tegen MSSA en MRSA dan Manuka-honing met verdunningen van 50 en 25 procent (w / v) in gedestilleerd water. Dit suggereert dat Sumra-honing een hogere waterstofperoxide-gerelateerde antibacteriële activiteit of totale antibacteriële activiteit heeft dan Manuka-honing.

Sumra-honing remde ook de groei van 10 MRSA-klinische isolaten plus de ATCC-referentiestammen bij een lagere concentratie (12 procent v / v) dan Manuka-honing (14 procent v / v). Beide soorten honing hadden echter dezelfde MIC (15 procent v / v) tegen Escherichia coli.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat Sumra-honing kan worden gebruikt als alternatief medicijn voor wondinfecties en brandwonden, omdat deze extra waterstofperoxide-gerelateerde antibacteriële activiteit vereisen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Bij hoge doses doodt kurkuma-verbinding virusdeeltjes
Next Word je van cannabis altijd high

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De voordelen van de citroenschil

Luister naar dit artikel Velen van ons zijn reeds bekend met de vele voordelen die een citrusvrucht alscitroen biedt. We lopen echter bijna altijd de helft van deze voordelen mis,

Onderzoek

Suikerindustrie betaalde wetenschappers om vet zwart te maken

Luister naar dit artikel Uit een recent archiefonderzoek is gebleken dat de suikerindustrie in de jaren zestig wetenschappers heeft betaald om vet in een slecht daglicht te zetten. Dit om

Onderzoek

Het pad naar sterke botten op oudere leeftijd kan door de darmen lopen

Luister naar dit artikel Broze botten en pijnlijke gewrichten zijn voor talloze mensen een dagelijkse realiteit, vooral op oudere leeftijd. Nu suggereert een nieuw rapport echter dat de sleutel tot