Helpt aspirine bij darmkanker?

Helpt aspirine bij darmkanker?

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal (voornamelijk patiënten met slokdarmkanker, maagkanker, dikkedarmkanker of endeldarmkanker) leven langer als ze, naast hun reguliere behandeling, dagelijks aspirine slikken. Dat blijkt uit een studie van het Leids Universitair Medisch Centrum die werd voorgesteld op het Europees Kanker Congres (ECCO) in Wenen. Eerdere studies hadden al aangetoond dat aspirine mogelijk een gunstig heeeft bij (bepaalde vormen van) darmkanker.
Bij het onderzoek waren bijna 14.000 patiënten met kanker in het spijsverteringskanaal betrokken. Ze werden gemiddeld ruim vier jaar opgevolgd. Na vijf jaar was 75 procent van de patiënten die aspirine gebruikten nog in leven, in tegenstelling tot 42 procent van de patiënten die geen aspirine hadden gebruikt. De kans dat de aspirinegebruikers vijf jaar na diagnose nog leefden was dus bijna dubbel zo groot als voor mensen die geen aspirine gebruikten.
Uitzaaien voorkomen
De onderzoekers denken dat aspirine een gunstig effect heeft doordat het de klontering van bloedplaatjes remt. Bloedplaatjes zijn betrokken bij de stolling en losse tumorcellen verschansen zich vaak in een klein stolsel om aan het afweersysteem te ontsnappen. Aspirine blokkeert dat. De tumorcellen blijven toegankelijk voor afweercellen waardoor het uitzaaien van kanker wordt voorkomen.
De onderzoekers willen nu nagaan bij welke tumoreigenschappen aspirine goed werkt, om de patiënten te kunnen identificeren die baat hebben bij het medicijn. Ook moet worden uitgezocht wat de beste dosis is en hoe lang het middel moet worden gebruikt.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Insuline en Insulineresistentie – de ultieme gids
Next Bent u een nomofoob (kan u niet zonder smartphone)?

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

‘Weinig onafhankelijk onderzoek diabetes’, precies hetzelfde als bij kanker onderzoek

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Is regelmatig saunabezoek goed voor de bloeddruk?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Geheugenverlies en snellere veroudering door statinegebruik?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat