De voordelen van groente en fruit zijn twintig jaar later nog steeds zichtbaar

De voordelen van groente en fruit zijn twintig jaar later nog steeds zichtbaar

Luister naar dit artikel

Wie als kind veel groente en fruit eet, heeft op latere leeftijd minder last van verkalking van de kransslagader en daardoor minder kans op hartziekten. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers.
Ze volgden sinds 1985 ruim 2500 mensen met een normaal eetpatroon. De deelnemers waren verdeeld in drie groepen afhankelijk van de hoeveelheid groente en fruit die ze aten. De groep met het hoogste fruit-en groenteverbruik (gemiddeld 8 porties per dag) had 26 procent minder kans om 20 jaar later aderverkalking te ontwikkelen, dan de mensen die op jonge leeftijd het minste fruit en groenten aten (dagelijks zo’n 3 porties). Dat was te zien op CT-scans.
Eerdere studies toonden al wel een sterk verband aan tussen de consumptie van groente en fruit en het risico op hartaandoeningen, maar dit is het eerste onderzoek dat laat zien dat de consumptie op jonge leeftijd later nog zo’n groot effect heeft. ”Mensen moeten niet wachten met gezond eten tot ze oud zijn”, zegt hoofdauteur en cardioloog Michael D. Miedema.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wat kun je dan nog wel eten..?
Next Elke vinger is gebonden aan twee organen: Deze Japanse methode zal de genezing helpen in een paar minuten

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

10 ONTSTEKINGSREMMENDE VOEDINGSMIDDELEN EN KRUIDEN

Luister naar dit artikel Bij een ontsteking denk je waarschijnlijk als eerste aan een oor- of keelontsteking. Die zijn pijnlijk en kunnen je behoorlijk belemmeren. Er zijn echter ook stille

Natuurlijk

Behandel fibromyalgie op natuurlijke wijze met kruiden

Luister naar dit artikel Cayennepeper bevat capsaïcine, is een effectief en natuurlijk analgeticum en wordt gebruikt in veel pijnstillende crèmes. Fibromyalgie is een aandoening die spierpijn en vermoeidheid veroorzaakt. Bij

Natuurlijk

5 Redenen waarom kokosnoten het geneesmiddel voor alle ziekten worden genoemd

Luister naar dit artikel Kokosnoten bestaan al heel lang, duizenden jaren lang. In feite werden ze voor het eerst genoemd door Portugese en Spaanse ontdekkingsreizigers die hen beschreven als een