Behandel fibromyalgie op natuurlijke wijze met kruiden

Behandel fibromyalgie op natuurlijke wijze met kruiden

Luister naar dit artikel

Cayennepeper bevat capsaïcine, is een effectief en natuurlijk analgeticum en wordt gebruikt in veel pijnstillende crèmes.
Fibromyalgie is een aandoening die spierpijn en vermoeidheid veroorzaakt. Bij mensen die last hebben van fibromyalgie zijn bepaalde delen van het lichaam vaak erg gevoelig voor pijn. De nek, rug, schouders, armen, benen en heupen zijn de lichaamsdelen die het meest in verband kunnen worden gebracht met deze aandoening. Fibromyalgie is niet alleen erg pijnlijk, maar ook erg onaangenaam. Het is dan ook uiterst belangrijk om de juiste behandeling te vinden. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal kruiden die je kunt gebruiken om fibromyalgie op natuurlijke wijze te behandelen.
Een groot deel van de mensen die last hebben van fibromyalgie (tussen de 80 en 90%) bestaat uit vrouwen. Hoewel de exacte oorzaak van deze aandoening nog altijd onbekend is, wordt fibromyalgie vaak in verband gebracht met traumatische gebeurtenissen, periodes van verhoogde stress, steeds terugkerende laesies, algemeen ongemak en bepaalde ziektes.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Cayennepeper

Het blijkt dat cayennepeper eigenschappen heeft die in staat zijn fibromyalgie te behandelen.Capsaïcine, een stof die gevonden kan worden in pepers, is een effectieve, natuurlijke pijnstiller. Veel pijnstillende crèmes bevatten cayennepeper vanwege het vermogen om spierpijn te verlichten.
Om de pijn bij fibromyalgie te verlichten kun je het beste een kopje thee drinken gemaakt van cayennepeper. Meng hiervoor één theelepel cayennepeper met één kop heet water. Maak de thee in de ochtend en drink deze gedurende de dag op. Op andere manieren loop je het risico de spijsvertering ernstig te irriteren.

Sint-janskruid

Sint-janskruid is een plant uit de hertshooifamilie en kan ook goed helpen bij het verlichten van de pijn die zich voordoet bij fibromyalgie. Deze middelgrote plant brengt langwerpige gele bloemen voort. Het kruid wordt doorgaans gebruikt voor het behandelen van depressie en heeft hierbij bewezen goede resultaten opgeleverd. Onthoud dat depressie een van de meest voorkomende symptomen is in relatie tot fibromyalgie. Alles wat je dus kunt gebruiken om depressie te behandelen kan erg behulpzaam zijn tegen fibromyalgie.
En of dit niet al genoeg is, is sint-janskruid naast voor het behandelen van depressie ook geschikt om pijn te verlichten en slapeloosheid te behandelen.De beste manier om van dit middel gebruik te maken is door het innemen van capsules of supplementen die je kunt kopen bij de apotheek of reformwinkels. Sommige mensen kiezen ervoor om de bloemen te gebruiken om thee te maken. Dit is dus ook een optie.
Hoewel het een geneeskrachtig kruid is, kan sint-janskruid wel invloed hebben op de werking van bepaalde medicijnen als antidepressiva, de anticonceptiepil en andere. Daarom is het verstandig om altijd je dokter te raadplegen voordat je begint met het consumeren van dit kruid. Het is een grote vergissing om te denken dat geneeskrachtige planten geheel ongevaarlijk zijn. Het is zelfs zo dat een groot deel van de medicijnen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, gebaseerd zijn op chemicaliën die in eerste instantie gevonden zijn in planten uit de natuur.

Harpagophytum

Harpagophytum, doorgaans bekend als duivelsklauw, dankt zijn naam aan de vruchten die hij voortbrengt. Deze vruchten hebben namelijk scherpe stekels en een krom einde, waardoor ze doen denken aan een anker. De bestanddelen die dit kruid bevat zijn erg effectief bij het tegengaan van aandoeningen als artritis.Hierdoor is men het kruid ook gaan gebruiken bij het behandelen van fibromyalgie en dit heeft erg positieve resultaten opgeleverd.
Duivelsklauw heeft een uiterst krachtige pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Hierdoor is dit kruid ook zo effectief bij het verminderen van de pijn die zich voordoet bij fibromyalgie. Daarnaast kan duivelsklauw de eetlust stimuleren, cholesterol verlagen, het lichaam ontgiften en darmkrampen verzachten. De meest voorkomende manieren om duivelsklauw te gebruiken zijn:

  • Breng een extract van de plant direct aan op de pijnlijke delen van het lichaam.
  • Gebruik het kruid om een infusie te maken.
  • Neem het kruid in in de vorm van een capsule.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 5 natuurlijke middeltjes voor een lekkere geur in huis
Next Kaneel en honing, hét wonderbaarlijke geneesmiddel

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Hoe kun je antinutriënten in voedsel verminderen

Luister naar dit artikel Nutriënten, ofwel voedingsstoffen, in planten worden niet altijd zo makkelijk verteerd. Dat komt doordat planten vaak antinutriënten bevatten. Dit zijn plantenbestanddelen die de opname van voedingstoffen

Natuurlijk

Mindful eten voor beginners

Luister naar dit artikel Mindful (aandachtig) eten is een techniek die helpt controle te krijgen over je eetgewoontes. Het kan zorgen voor gewichtsverlies, vermindering van overmatig eten en je beter

Natuurlijk

Wetenschappers ontdekken kruiden die dementie tegengaan en je geheugen met 75% Vergroot!

Luister naar dit artikel Wat is dementie? Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een