Middel tegen kanker ‘per ongeluk’ ontdekt?

Middel tegen kanker ‘per ongeluk’ ontdekt?

Luister naar dit artikel
Het lijkt er sterk op dat wetenschappers een stukje dichter zijn gekomen in de zoektocht naar een middel tegen kanker. Een eiwit van de malariaparasiet bleek bijzonder effectief bij het aanvallen van kankercellen. Een onderzoek naar de vatbaarheid van zwangere vrouwen voor malaria leidde tot de ontdekking.

Onderzoekers van de Deense Universiteit van Kopenhagen en van de Canadese Universiteit van British Columbia stelden vast dat de malariacel die muggen overbrengen een eiwit produceert dat zich aan de placenta van een bepaald soort suikermolecule bindt. En die molecule is ook een onderdeel van snelgroeiende kankercellen.
Het malaria-eiwit ‘VAR2CSA’ kan vervolgens geneesmiddelen opnemen en die heel gericht tot diep in de kankercel brengen. Eens binnengedrongen, laat het eiwit de stof los, zodat die de kankercellen kan doden. In het labo werden zo maar liefst 95 procent van de kankercellen gedood. Ook bij muizen bleek de behandeling effectief. Tumoren van lymfeklierkanker waren na de behandeling nog maar een kwart van hun oorspronkelijke grootte en bij vijf van de zes muizen verdween borstkanker volledig. De proefdieren hadden geen last van neveneffecten en hun organen raakten niet beschadigd, zo luidt het rapport.
Twee farmaceutische bedrijven onderzoeken momenteel de testmogelijkheden op mensen. Dat kan nog zo’n drie tot vier jaar duren.
 


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ondernemers: McDonald’s verkeert in ‘diepe depressie’ en ‘staat op het punt te verdwijnen’
Next Professor: “Stop met vaccinatie tegen baarmoederhalskanker, politici worden omgekocht”

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hersenbeeldstudies onthullen hersenschade veroorzaakt door pesticiden van organofosfaat

Luister naar dit artikel Naarmate alarmerende informatie bekend wordt over organofosfaatvergiftiging bij mensen, beginnen steeds meer mensen hun bezorgdheid te uiten over het gebruik van pesticiden, insecticiden en andere landbouwchemicaliën.

Natuurlijk

De wetenschap achter de helende eigenschappen van curcumine

Luister naar dit artikel De lange geschiedenis van Kurkuma als culinair kruid dateert al van 2500 jaar voor Christus. Deze felgele, sterk gearomatiseerde specerij wordt al gebruikt sinds ten minste

Onderzoek

Het aanvullen met vitamine D kan de groei van darmkanker voorkomen

Luister naar dit artikel Onderzoekers uit de VS hebben ontdekt dat vitamine D mogelijk kan worden gebruikt bij de behandeling van kanker. In hun bevindingen, die ze publiceerden in het