Hersenbeeldstudies onthullen hersenschade veroorzaakt door pesticiden van organofosfaat

Hersenbeeldstudies onthullen hersenschade veroorzaakt door pesticiden van organofosfaat

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Naarmate alarmerende informatie bekend wordt over organofosfaatvergiftiging bij mensen, beginnen steeds meer mensen hun bezorgdheid te uiten over het gebruik van pesticiden, insecticiden en andere landbouwchemicaliën. Bottom line: moderne landbouwmethoden – met zijn enorme afhankelijkheid van giftige producten – leggen een vreselijke last op alle vormen van leven.

De cijfers zijn verbluffend: meer dan 5 miljard pond pesticiden wordt gebruikt – over de hele wereld. Nu onthult een nieuwe studie nog een andere manier dat chemicaliën in insecticiden verschillende soorten hersenschade kunnen veroorzaken aan onze kinderen, in de baarmoeder en daarbuiten.

Zwangere vrouwen moeten oppassen voor organofosfaatvergiftiging, waarschuwt studie

Een longitudinale studie van de Universiteit van Berkeley geeft inzicht in de manier waarop blootstelling aan pesticiden van organofosfaat in de baarmoeder de ontwikkeling van de hersenen van een kind negatief beïnvloedt.

De onderzoekers verkregen hun gegevens van een groep Mexicaanse Amerikaanse 15- tot 17-jarige tieners in Salinas Valley – een deel van Californië waar veel pesticiden worden gebruikt. Deze tieners maakten deel uit van een twee decennia lang cohort genaamd het Center for the Health Assessment of Mothers and Children of Salinas (CHAMACOS).

Deze tieners werden geanalyseerd met een relatief betaalbare en eenvoudige technologie die bekend staat als fNIRS (functionele bijna-infrarood spectroscopie) beeldvorming. fNIRS imaging bewaakt de cerebrale bloedstroom – die ons kan vertellen welke delen van de hersenen actief zijn tijdens verschillende activiteiten.

Dit is een van de belangrijkste dingen die de onderzoekers hebben gevonden:

Voor kinderen van wie de moeder tijdens de zwangerschap meer was blootgesteld aan organofosfaten, werd de overstroming van de hersenen abnormaal gereduceerd tot relevante gebieden van de hersenen tijdens zaken als cognitieve flexibiliteit, taalbegrip en taalgeheugentaken.

Als alternatief hadden bepaalde andere delen van de hersenen een abnormaal hoge bloedsomloop. Deze combinatie van opwaartse en neerwaartse regulatie van de cerebrale bloedstroom wordt ook gezien bij andere hersenziekten, waaronder de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer, en is waarschijnlijk een afspiegeling van compensatiemechanismen door de hersenen om rekening te houden met neuro-functionele beperkingen.

In hun samenvatting vatten ze hun overtuigende bevindingen samen: “Deze eerste functionele neuroimaging-studie van prenatale [organofosfaat] blootstelling suggereert dat pesticiden de corticale hersenactivatie kunnen beïnvloeden.” Deze bevindingen zijn consistent met eerdere conclusies uit het CHAMACOS-cohort, zoals een verband tussen moederlijke blootstelling aan pesticiden en verlaagd IQ en aandachtsproblemen bij kinderen.

Met andere woorden: onderzoekers weten al jaren dat blootstelling aan pesticiden de hersenen kan schaden. Deze studie (en anderen vinden het leuk in de toekomst) onthult eenvoudig een mogelijk letselmechanisme.

Bent u of een geliefde getroffen? Begrijp de signalen

Als u in een gebied van de wereld woont waar veel pesticiden worden gebruikt, let dan op symptomen van organofosfaatvergiftiging. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en hangen grotendeels af van de mate van blootstelling:

Hoofdpijn, spiertrekkingen en agitatie in milde gevallen
Duizeligheid, incontinentie en ademhalingsmoeilijkheden in matige gevallen
Overmatige secreties, onregelmatige hartslag en ademnood in ernstige gevallen
Maar houd er rekening mee dat – zoals we hebben gezien – kleine niveaus van organofosfaat gedurende een lange periode kunnen leiden tot aanzienlijke problemen met neurologische ontwikkeling, aandacht en gedrag, samen met vruchtbaarheidsproblemen, kanker, metabole stoornissen en orgaanschade.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Schokkend: Vergelijking van sterfgevallen door medische behandeling, vitamines, en alle Amerikaanse oorlogen
Next Nieuws van de FDA: (Opnieuw) Kankerverwekkende chemicaliën aangetroffen in populaire medicijnen tegen brandend maagzuur

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Labotests tonen de risico’s aan van het gebruik van CRISPR-genbewerking op embryo’s

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Conventionele kankerbehandelingen veroorzaken meer kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Geluidstherapie helpt mogelijk tegen migraine en hoge bloeddruk

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat