Waarom je beter niet te veel kunt schoonmaken als je kinderen hebt

Waarom je beter niet te veel kunt schoonmaken als je kinderen hebt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Kinderen die worden blootgesteld aan stof en vuil krijgen minder vaak last van astma en allergieën. Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en de UGent. Vooral ‘boerderijstof’ beschermt tegen dergelijke aandoeningen.

Het was al bekend dat kinderen die op een boerderij opgroeien beter bestand zijn tegen astma en allergieën. Maar waarom dat zo is, was tot nu toe een raadsel. Professor Bart Lambrecht: “We hebben muizen blootgesteld aan extracten van boerderijstof. Tests wezen uit dat deze muizen volledig beschermd waren tegen huisstofmijtallergie, de meest voorkomende vorm van allergie bij mensen.”

Het lichaam maakt na blootstelling aan stof en vuil het eiwit A20 aan. Dit remt allergieën en astma. Ook is het zo dat wie een tekort heeft aan het eiwit eerder last krijgt van een allergie. De ontdekking is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een astmavaccin.

Bron

Previous Betere nachtrust dankzij Stralingsanalyse Woning: bewust en positief omgaan met straling maakt verschil voor jong gezin
Next 6 slechte gevolgen van een low-carb dieet

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Afnemend gezichtsvermogen verbeterd door naar diep rood licht te kijken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Vaccinatie verhoogt infectierisico met 44%, blijkt uit onderzoek in Oxford

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Studie: Schizofrenie te behandelen met vitamine B

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat