Peterselie verbinding doodt 86% van longkanker-cellen

Peterselie verbinding doodt 86% van longkanker-cellen

Luister naar dit artikel

Wereldwijd, is longkanker een verwoestende en zeer veel voorkomende vorm van kanker. Het geldt als de nummer een oorzaak van sterfgevallen door kanker voor volwassenen in de Verenigde Staten. Volgens de American Lung Cancer Association, verving het in 1987 opnieuw borstkanker als de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker bij vrouwen.
“Longkanker veroorzaakt meer doden dan de komende drie meest voorkomende kankers samen (darm, borst en pancreas). Naar schatting zullen 159.260 Amerikanen sterven aan longkanker in 2014, goed voor ongeveer 27 procent van alle sterfgevallen door kanker “- American Lung Cancer Association.
75 tot 80 procent van de gevallen van longkanker komen voort uit een soort van kanker genaamd, niet-kleincellige longkanker (NSCLC). Tot op heden hebben de conventionele kanker “behandelingen” jammerlijk gefaald tegen dit maar al te vaak voorkomende doodvonnis.
Peterselie verbinding doodt longkankercellen en fungeert als een natuurlijk kankerpreventief geneesmiddel
In een studie in 2013, gepubliceerd in Pubmed wordt gesteld dat een verbinding die wordt aangetroffen in peterselie in vitro(petrischaal) tot 86% van longkanker cellen doodt. De kankercel dodende stof is een natuurlijk voorkomende, plantaardige flavonoïde genaamd apigenine. Extra voedsel bronnen met overvloedige hoeveelheden apigenine zijn onder meer: selderij, uien, sinaasappels, kamille thee, oregano, tijm, koriander, artisjokken en Rode wijn.
Toch is een van de rijkste bronnen van deze geweldige verbinding, de weelderige groene groente peterselie (Latijnse naam: Petroselinum crispum).
Gedroogde peterselie is de crème de la crème voor wat betreft apigenine inhoud. Door het gewicht is het 4,5% pure apigenine! Andere laboratorium studies hebben aangetoond dat apigenine verschillende kankercellen kan doden waaronder borst, eierstok, long, pancreas, prostaat en colon kankercellen.
Het genoemde doel van een Chinese studie in 2005, online gepubliceerd in Molecular Pharmacology, was de mysterieuze mechanismen achter de anti-tumor effecten van apigenine op menselijke longkankercellen te ontdekken.
De onderzoekers vonden dat: “in het algemeen, Apigenine celproliferatie van verschillende longkanker cellijnen remt op een dosis-afhankelijke wijze en de combinatiebehandeling van apigenine en anti-tumor geneesmiddelen is zeer effectief in menselijke longkanker cellen en het Nrf2-ARE enzym kan bijdragen aan het mechanisme.”
Een andere studie geleid door onderzoekers van de Ohio State University’s Comprehensive Cancer Center, vond dat de verbinding apigenine de zogenaamde ‘onsterfelijkheid.’ van borstkankercellen remde. Het doet dit door het veranderen van een bepaalde stap betrokken bij de genregulatie, die kankercellen herprogrammeert om opnieuw terug te transformeren naar normale cellen die een natuurlijk cyclisch voorgeprogrammeerde dood sterven.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Historische Toepassingen van Peterselie op de Menselijke Gezondheid

Bij een Italiaanse studie bleek dat diegenen die peterselie eten op een regelmatige basis een bijna miraculeuze 68% vermindering hadden van het risico op longkanker. Maar de wetenschap is slechts een inhaalslag met de werkelijkheid. De traditionele geneeskunde zoals die in verschillende culturen over de hele wereld wordt toegepast heeft peterselie als medicijn gebruikt voor meer dan 2000 jaar. Peterselie werd oorspronkelijk gekweekt in de Middellandse Zee, voor medicinale doeleinden.Traditioneel werd peterselie gebruikt voor het behandelen en opbreken van nierstenen. Sterker nog, de Duitse Commissie E, een adviserend overheidsorgaan, heeft peterselie voor de preventie en de behandeling van nierstenen goedgekeurd. Volgens Dr Mao Sheng Ni, L.Ac., DOM, PhD auteur van Geheimen van een lang leven: Is peterselie gebruikt in de Chinese volksgeneeskunde als een verkoelende lever tonic en om de ogen te reinigen. Een oude volksremedie voor het beschermen van de ogen is een dagelijks, fris, sap gemengd van selderij, pepermunt en Chinese peterselie.
Kruidendokter 101 stelt: Rauw peterselie blad is een krachtige antioxidant, die van oudsher is gebruikt als een diureticum door het stimuleren van de nieren en de blaas functie, terwijl het de opname van zuurstof in het lichaam verhoogt. Het kan nierstenen, chronische ontstekingen, evenals prostaat en uterus problemen succesvol behandelen/genezen. Ook kan er thee van worden getrokken en op een dagelijkse basis worden genomen voor reuma.
Bovendien, is peterselie rijk aan vitaminen en mineralen: Vitamine K, A (beta-caroteen), vitamine C, vitamine B-complex, ijzer, magnesium, chlorofyl, en histidine, een essentieel aminozuur, om er een paar te noemen. Ondertussen blijkt uit recente laboratoriumstudies dat peterselie voordelen biedt voor diabetici, antioxidanten in de hersenen verhoogt, de bloeddruk reguleert en antibacteriële, antischimmel en antibacteriële eigenschappen heeft.

Lifestyle keuzes waaronder het dieet kan kanker voorkomen

In een onderzoek uit 2007 gepubliceerd in Pubmed onder de titel “Apigenine en kanker chemopreventie: vooruitgang, potentieel en belofte (review)”, verklaarden onderzoekers dat met een dieet rijk aan verse groenten en fruit de beste perspectieven biedt voor de preventie van kanker.
Deze onderzoekers erkenden ook dat het grootste deel van Epidemiologische studies wijzen op een causaal verband tussen kanker en de algehele milieu-factoren, waaronder voeding en levensstijl keuzes. De implicatie is dat kanker kan worden voorkomen op basis van controleerbare en bekende factoren en is daarom niet een fatalistisch genetische vloek die haar slachtoffers hulpeloos en hopeloos achterlaat.

Van Dr. Mercola:

In tegenstelling tot het Newtoniaanse geloof in je lichaam als een biologische machine, laat epigenetische wetenschap zien dat je een verlengstuk van je omgeving bent, wat alles, van je gedachten en overtuigingen, tot aan toxische blootstelling en blootstelling aan zonlicht, en meer omvat, en, natuurlijk, alles waarvoor je kiest om in je lichaam te stoppen. Epigenetica verbrijzelt het idee dat je het slachtoffer bent van je genen, en laat zien dat je een enorme kracht hebt om vorm te geven en je  lichamelijke gezondheid direct aan te sturen.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Krachtige Siroop voor het smelten van nierstenen
Next Kanker is honderd procent te genezen binnen in 1 a 2 Maanden. Artsen wordt het zwijgen opgelegd!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Bewezen: overgevoeligheid voor gluten is onzin

Luister naar dit artikel Al jaren kwellen vooral vrouwen zich met smakeloze glutenvrije crackers, brood en spaghetti. Ze denken overgevoelig te zijn voor het eiwit, maar meerdere studies tonen aan dat die ‘glutensensitiviteit’

Psychisch

Angst symptomen worden verkeerd gediagnosticeerd als schizofrenie bij ten minste 50 procent van de individuen – studie

Luister naar dit artikel Een recente studie suggereert dat schizofrenie vaak overdiagnostiek is bij patiënten – terwijl ze in feite symptomen van angst vertonen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Onderzoek

Peer-reviewed tijdschrift: ‘Boosters’ verhogen het aantal Covid-infecties

Luister naar dit artikel Een gerenommeerd, collegiaal getoetst wetenschappelijk tijdschrift staat achter een onderzoek waaruit bleek dat zogenaamde ‘booster’-injecties het aantal Covid-infecties verhoogden in vergelijking met niet-gevaccineerde mensen. Steun Health