Angst symptomen worden verkeerd gediagnosticeerd als schizofrenie bij ten minste 50 procent van de individuen – studie

Angst symptomen worden verkeerd gediagnosticeerd als schizofrenie bij ten minste 50 procent van de individuen – studie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een recente studie suggereert dat schizofrenie vaak overdiagnostiek is bij patiënten – terwijl ze in feite symptomen van angst vertonen.

Onderzoekers van de Johns Hopkins University bestudeerden 78 patiënten die werden verwezen naar hun Early Psychosis Intervention Clinic (EPIC) tussen februari 2011 en juli 2017. 54 van die 78 patiënten kregen een vooraf vastgestelde diagnose van een schizofreniespectrumstoornis. Na verder overleg vonden zij dat slechts 26 van die 54 een bevestiging van hun diagnose ontvingen. Dit betekent dat een volledige 51 procent (28 patiënten) van de 54 gevallen verkeerd werd gediagnosticeerd.

Velen bleken in plaats daarvan angst- of stemmingsstoornissen te hebben. Van die verkeerd gediagnosticeerde patiënten, hadden 14 prominente angstsymptomen.

Veel van de verkeerd gediagnosticeerde patiënten meldden stemmen, een symptoom van schizofrenie. Dit alleen was echter niet voldoende om te concluderen dat de patiënten schizofreen waren.

“Het horen van stemmen is een symptoom van veel verschillende aandoeningen, en soms is het slechts een vluchtig fenomeen met weinig betekenis,” verklaarde Russel Margolis, een professor bij Johns Hopkins en een co-auteur van de studie.

Margolis wees erop dat een verkeerde diagnose van schizofrenie grotendeels wordt veroorzaakt door gerapporteerde symptomen van angst in combinatie met auditieve hallucinaties. Hij verklaarde dat deze eerst als tekenen van nood moeten worden beschouwd alvorens conclusies te trekken.

Schizofrenie is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door wanen, ongeorganiseerd denken dat zich presenteert door spraak, abnormaal en ongeorganiseerd motorisch gedrag en auditieve en visuele hallucinaties. Conventionele behandelingen vereisen vaak een levenslang medicijnregime en regelmatig ziekenhuisbezoek, waardoor de verkeerde diagnose een kostbare en volkomen levensveranderende fout is.

Misdiagnosis ongebreideld – en gevaarlijk

De onderzoekers merkten op dat schizofrenie nu vaker voorkomt vanwege betere kennis als het gaat om de opkomende en vroege tekenen van psychotische stoornissen. Het is echter een groeiende zorg, omdat een verkeerde diagnose betekent dat een ongepaste behandeling wordt gegeven. Ze merkten zelfs op dat patiënten dachten dat ze schizofrenie hadden in plaats daarvan meestal een andere psychische aandoening hebben, zoals depressie en angst.

Bij het uitzoeken waarom misdiagnose zo ongebreideld wordt, geloven onderzoekers dat dit te wijten kan zijn aan een gebrek aan goede zorg voor de toepassing van criteria voor schizofrenie.

“Elektronische medische dossiersystemen, die vaak gebruik maken van pull-down diagnostische menu’s, vergroten de kans op dit soort fouten,” voegde Margolis toe.

Volgens de onderzoekers moeten clinici voorzichtiger zijn in het zo gemakkelijk uitdelen van schizofrenie-diagnoses. Dit minimaliseert de mogelijkheid dat symptomen en gecompliceerde aandoeningen worden gemist of verkeerd worden geïnterpreteerd.

Zich tot de natuur wenden kan angst verminderen

De oplossing, anders dan clinici verantwoordelijk te houden voor hun verkeerde diagnoses, is om zich tot de natuur te wenden om mensen te helpen hun angstgevoelens te verlichten.

Bepaalde activiteiten zoals sporten en meditatie hebben de angst bij mensen kunnen verminderen. Enkele diepe ademhalingsoefeningen doen of zelfs gewoon een schoon, gezond dieet eten, kan angst en de stemmingswisselingen die dit veroorzaken verminderen.

Onderzoek heeft ook gesuggereerd dat aromatherapie met sommige essentiële oliën kan helpen de symptomen van angst te verlichten. Een diffuser inpluggen en een paar druppels kamille, lavendel, roos of andere etherische oliën aanbrengen kan een lange weg helpen bij het bevorderen van ontspanning bij angstige personen.

Er zijn ook verschillende voedings- en levensstijlveranderingen gezien die helpen bij angstgevoelens, zoals het verminderen van de consumptie van cafeïne, het eten van voedingsmiddelen die vol zitten met bepaalde voedingsstoffen zoals omega-3 en l-lysine, en jezelf blootstellen aan meer zonlicht.

Angst is een probleem, en het kan worden opgelost door uw levensstijl te veranderen om actiever te zijn en de juiste voedingsmiddelen te eten die een betere geestelijke gezondheid bevorderen.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

EurekAlert.org

MayoClinic.org

Healthline.com

MedicalNewsToday.com

TheHealthy.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Saffraan even effectief als Ritalin bij de behandeling van ADHD, blijkt uit nieuwe studie
Next Dit veel voorkomende voedingsadditief kan insulineresistentie veroorzaken en uw risico op diabetes en hartaandoeningen verhogen, waarschuwen gezondheidsdeskundigen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Kan je geen Ivermectine krijgen? Gebruik dan Zwarte Komijn zaad bij Covid-19

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Onderzoek suggereert dat Driedubbel gevaccineerden langer nodig hebben om te herstellen van een COVID-infectie dan ongevaccineerden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Japan keurt baanbrekend experiment goed om mens-dierhybride tot geboorte te brengen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat