Mensen die te weinig slapen, worden veel vaker verkouden

Mensen die te weinig slapen, worden veel vaker verkouden

Luister naar dit artikel

Wie te weinig slaapt, heeft veel meer kans om verkouden te worden, blijkt uit onderzoek. ”Een slaaptekort speelde een grotere rol, dan of de proefpersoon rookte, dronk, stress had of oud was,” aldus hoofdonderzoeker Aric Prather van de universiteit van Californië.
Het is de eerste studie die een slaaptekort in verband brengt met het risico op besmetting door een virus. Mensen die minder dan zes uur per nacht slapen hebben vier keer zoveel kans om verkouden te worden als mensen die minimaal zeven uur onder de wol kruipen.
”Van te weinig slapen word je niet alleen een beetje chagrijnig, het heeft grote invloed op je hele gezondheid,” zegt Prather. Eerder onderzoek wees al uit dat een slaaptekort het immuunsysteem verzwakt, kan leiden tot chronische ziektes, obesitas, hartkwalen en zelfs een vroegtijdige dood.
Een studie van de universiteit van Surrey wees zelfs uit dat 700 verschillende genen veranderen bij mensen die minder dan zes uur slapen. Toch haalt een derde van de Britten die zes uur per nacht niet. ”In onze drukke cultuur heeft het nog steeds een zekere status als je zegt dat je weinig slaap nodig hebt en veel werk verzet,” aldus Prather.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wetenschappers vinden eenvoudige manier om sneller af te vallen
Next Hoe lightproducten hebben geleid tot miljoenen extra gevallen van onnodig vroegtijdig overlijden

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Laat je immuunsysteem volledig herstellen door 3 dagen te vasten

Luister naar dit artikel Je kunt je gehele immuunsysteem verjongen door drie dagen te vasten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Door te vasten wordt het lichaam gestimuleerd om nieuwe witte

Onderzoek

Chemotherapie verspreidt kanker en veroorzaakt meer agressieve tumoren. Dit nieuwe onderzoek bewijst het

Luister naar dit artikel Chemotherapie stelt kanker in staat om zich in het lichaam te verspreiden en kan op die manier meer agressieve tumoren voortbrengen, zo blijkt uit een nieuwe

Onderzoek

Bloedgroep kan de kans vergroten op bepaalde gezondheidsproblemen

Luister naar dit artikel Bepaalde bloedgroepen kunnen het risico van een persoon op verschillende gezondheidsproblemen verhogen, suggereert een nieuwe studie. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen