Bill Gates promoot digitale identificatie voor pasgeborenen in Kenia, terwijl critici waarschuwen voor surveillancerisico’s

Bill Gates promoot digitale identificatie voor pasgeborenen in Kenia, terwijl critici waarschuwen voor surveillancerisico’s

Luister naar dit artikel

De Bill & Melinda Gates Foundation zet haar wereldwijde inspanningen voort om door de overheid gesteunde digitale ID-programma’s te ondersteunen – deze keer richt ze haar blik op Kenia, waar zij de regering zal adviseren over het ‘Maisha Namba’ digitale ID-initiatief van dat land dat momenteel in ontwikkeling is, meldt Reclaim the Net.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens de Kenyan Daily Post werd de rol van Gates bij het assisteren van de Keniaanse regering bij de ontwikkeling en uitrol van Maisha Namba aangekondigd na een recente reeks ‘achter gesloten deuren’ ontmoetingen met de Keniaanse president William Ruto.

“De miljardair, van wie bekend is dat hij voorstander is van GGO-voedsel [genetisch gemodificeerd organisme], heeft Ruto ontmoet in een reeks ontmoetingen sinds hij aan de macht kwam, waarbij de meeste afspraken in geheimhouding gehuld waren”, schreef de Kenyan Daily Post.

“De deal zal de overheid verbinden met belangrijke technische experts en partners die professioneel advies zullen bieden om een soepele uitrol te garanderen”, meldt Kenyans.co.ke.

Alexis Hancock, technisch directeur van de Electronic Frontier Foundation, vertelde The Defender dat dergelijke geheimhouding tussen overheden en particuliere entiteiten gebruikelijk is.

“Externe bedrijven pitchen vaak oplossingen aan verschillende overheden, zodat zij hun probleem met hun product kunnen oplossen”, zei ze. “Als regeringen dit willen implementeren, moet de betrokken technologie eerst door het volk worden onderzocht voordat er iets wordt ingezet, en uitgesteld als het niet als veilig en rechtvaardig wordt beschouwd.”

Volgens Biometric Update wordt van Maisha Namba “verwacht dat ze verschillende uitdagingen aanpakt, zoals het identificeren en authenticeren van burgers, het beschermen van primaire registratiedocumenten zoals geboorteakten en nationale identiteitskaarten en het verbeteren van het beheer van sociale programma’s en overheidsoperaties.”

Het identificatienummer van Maisha Namba “zal ook worden gebruikt om zich te registreren voor overheidsdiensten, waaronder onderwijs, ziektekostenverzekeringen, belastingen en sociale zekerheid.”

Maar sommige experts zeiden dat ze geloven dat het Maisha Namba-programma andere, onaangekondigde doelstellingen heeft. Dr. Wahome Ngare, voorzitter van de Kenya Catholic Doctors Association, vertelde The Defender dat Maisha Namba zal fungeren als een vaccinatievolgprogramma.

“Maisha Namba – Kiswahili voor ‘levensnummer’ – is een biometrisch vaccinatiesysteem voor pasgeborenen dat geboorteakten zal vervangen en kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 5 jaar zal helpen volgen,” zei Ngare. “Het zal worden gebruikt om te controleren en ervoor te zorgen dat alle kinderen hun vaccins krijgen.”

Ngare zei dat het Maisha Namba-proces tussen februari en maart werd uitgevoerd en nu door de overheid wordt uitgerold, hoogstwaarschijnlijk als onderdeel van Universal Health Coverage.

Hij schreef de betrokkenheid van Gates bij Maisha Namba toe aan de betrokkenheid van entiteiten als Microsoft en Gavi, de Vaccine Alliance.

Gavi zegt dat het “bijna de helft van de kinderen in de wereld helpt vaccineren tegen dodelijke en slopende infectieziekten.” Het werd opgericht in 1999, met de Gates Foundation als een van de medeoprichters en een van de vier permanente bestuursleden.

Gavi onderhoudt een kernpartnerschap met UNICEF, de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waardoor Gavi op de lijst van ‘relevante belanghebbenden’ staat.

“Op een dieper niveau en gebaseerd op mijn begrip maken Maisha Namba en de Maisha-kaart deel uit van het grotere internationale ID2020-initiatief, gesponsord door Gates via Gavi en Microsoft en hun mislukte vaccinpaspoort”, zei hij.

“Om deze reden zal de volledige waarde en pijn van het digitale ID-systeem bekend worden wanneer de volgende pandemie wordt aangekondigd door de Wereldgezondheidsorganisatie, vooral als de Internationale Gezondheidsregels volgend jaar worden aangenomen”, voegde Ngare eraan toe.

Ngare verwees naar wijzigingen in de bestaande Internationale Gezondheidsregels, waarover momenteel wordt onderhandeld door WHO-leden, naast een voorgesteld ‘pandemisch verdrag’.

De ID2020 Alliance promootte eerder de ontwikkeling van digitale ID- en vaccinpaspoorten. Microsoft is een van de oprichters van de ID2020 Alliance, net als Gavi, de Gates Foundation, de Wereldbank, Accenture en de Rockefeller Foundation.

‘Als alles volgens plan verloopt, zal Bill Gates niet alleen miljarden Afrikanen injecteren met zijn mRNA-vaccins’, zei Ngare. “Hij heeft een digitaal ID-systeem gecreëerd voor regeringen over de hele wereld om ervoor te zorgen dat niemand zijn vaccins ontloopt en dat degenen die vaccinatie weigeren, kunnen worden beperkt in het reizen of de toegang tot overheidsdiensten.”

Gates ondersteunde biometrische digitale ID-initiatieven over de hele wereld, waaronder het eerste dergelijke programma, Aadhaar, dat in 2009 in India werd gelanceerd. Aadhaar schreef meer dan 99% van alle Indiase volwassenen in, waardoor ze met veel publieke en private diensten werden verbonden. Het programma heeft tot controverse geleid, die Gates heeft afgewezen.

Andere deskundigen uitten ook zorgen die vergelijkbaar zijn met die van Ngare. De in Californië gevestigde privacyadvocaat Greg Glaser vertelde The Defender: “Vaccinpaspoorten waren een testrun voor wereldwijde biometrische identificatie”, en voegde eraan toe:

“Biometrische ID is voor de toekomstige dystopische samenleving wat batterijen zijn voor de afstandsbediening van je tv. Zonder batterijen doet de afstandsbediening niets. Zonder biometrische ID faalt dystopische technologie: sociale kredietscores, digitale valuta van de centrale bank [CBDC’s], slimme apparaten in het internet der dingen.

“Deze worden allemaal nutteloos gemaakt zonder de mogelijkheid om de massa te integreren in nieuwe technologiesystemen door middel van biometrische identificatie.”

Volgens Glaser schuilt er een groter doel achter dergelijke inspanningen.

“Transhumanisme is het eindspel, en biometrische identificatie is de achilleshiel ervan”, aldus Glaser. “Al deze dingen in ons leven zijn vandaag de dag fundamenteel afhankelijk van ID: rechten, staatsburgerschap, voorkeuren, positie in de rechtbank, rekeningen, privileges, diensten, landtitels en meer. Een persoon heeft nauwelijks toegang tot al het bovenstaande zonder enige vorm van ID , wat meestal naam betekent, maar vaak ook cijfers, die steeds meer gekoppeld zijn aan biometrie”, zei hij.

“Het controleren van mensen betekent het controleren van ID”, voegde hij eraan toe. “Zelfs nationale overheden zijn nu volledig afhankelijk van hun organisatie- en bedrijfs-ID’s.”

Op dezelfde manier vertelde Irene Polansky, een burger die routinematig deelneemt aan de National Call for Safe Technology, georganiseerd door Wired Broadband Inc. en Virginians for Safe Technology, aan The Defender dat COVID-19 “een bètatest (compliance) was voor wat komen gaat”, en op onze hoede te zijn voor de aangeprezen voordelen van nieuwe technologieën zoals digitale ID.

‘Anders zullen wij – en de levens van onze kinderen en de lichamelijke autonomie en aangeboren rechten – en onze delen van de planeet, onze eigendommen en onze burgerrechten en onze portemonnees – ons zuurverdiende geld en financiële middelen – collectief en tiranniek worden gedwongen en verslonden. ongeacht ons bezwaar of onze verbazing”, zei ze.

Digitale ID voor pasgeborenen maakt deel uit van ‘enorme kansen’ die Gates ziet in Afrika

Mark Suzman, CEO van de Gates Foundation, vertelde Business Daily Africa dat zijn organisatie de Keniaanse overheid zal verbinden met technische experts en partners.

“Onze rol is altijd die van adviseur. We kunnen de overheid in contact brengen met belangrijke technische experts en partners, maar we zijn zeer bemoedigd door wat we zien en door de inzet van de president. We hebben een aantal specifieke investeringssteuningen op het gebied van digitale identiteit, zoals het daadwerkelijk aan bredere platforms aanbieden”, zei hij.

Volgens Business Daily Africa maakt dergelijke hulp aan de Keniaanse regering deel uit van wat de Gates Foundation ziet als “enorme kansen die kunnen worden ontsloten door het bestaan van een digitale identiteit in Kenia.”

“Dit is een enorme prioriteit van president Willam Ruto, en dat vinden wij heel terecht, omdat een sterk, robuust, open-source digitaal identiteitssysteem feitelijk een platform wordt dat niet alleen financiële inclusie bevordert, waar Kenia al een wereldleider is, maar het zal ook een platform zijn dat daadwerkelijk belangrijke vooruitgang boekt in de gezondheidszorg, het onderwijs en andere diensten”, aldus Suzman.

Maar de Gates Foundation is niet de enige mondiale speler die betrokken is bij de uitrol van Maisha Namba. Volgens Kenya’s Capital News hebben de Keniaanse regering en het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) in augustus een Memorandum of Understanding ondertekend om het jonge digitale ID-programma te ondersteunen.

Volgens Reclaim the Net: “Het plan voorziet erin dat elke pasgeborene een Maisha Namba krijgt toegewezen, die zijn hele leven bij hem blijft.” Nyandarua County adjunct-commissaris Rukia Chitechi zei: “Het systeem zal via scholen worden beheerd door ervoor te zorgen dat elk geboren kind een maisha namba krijgt toegewezen.”

Doelstelling 16.9 van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN roept op tot het bieden van een digitale juridische identiteit voor iedereen, inclusief pasgeborenen, tegen 2030.

Volgens Glaser “bevestigt SDG-doelstelling 16.9 van de VN dat regeringen tegen het jaar 2030 iedereen een biometrisch identiteitsbewijs zullen verstrekken, inclusief baby’s… Dat betekent dat de VN samenwerkt met bedrijven en lokale overheden om u en uw kinderen een biometrisch identiteitsbewijs te verstrekken door 2030, of je de identiteitsbewijzen wilt of niet.”

In een tweet zei Julius Kibet Bitok, Kenia’s hoofdsecretaris voor immigratie en burgerdiensten: “Het digitale identiteitssysteem zal Kenianen een veilige en betrouwbare manier bieden om hun identiteit te verifiëren voor verschillende doeleinden, waaronder toegang tot overheidsdiensten, bankrekeningen openen en reizen.”

“Het zal ook helpen fraude en corruptie terug te dringen en de efficiëntie te verbeteren”, voegde hij eraan toe.

Ngare trok die theorie in twijfel. “Op het eerste gezicht en als de overheid de houder van de gegevens is en niet derde partijen zoals Microsoft of haar ondergeschikten, kan dit de dienstverlening verbeteren en de fraude verminderen, zoals beweerd door overheidsfunctionarissen”, zei Ngare, eraan toevoegend dat hij betwijfelde of dit zo zou zijn.

Op dezelfde manier zei Hancock: “Als het digitale ID correct wordt gedaan, kan een gemaksfactor ervoor zorgen dat mensen niet langer lange afstanden moeten afleggen om belangrijke documenten te vernieuwen, of tijdelijke legitimatiegegevens moeten uitgeven terwijl ze wachten op hun officiële documentatie. Er zijn andere methoden, zoals ‘selectieve openbaarmaking’, waarbij u niet al uw informatie hoeft weer te geven, maar alleen wat nodig is voor een bepaalde transactie.”

Hancock zei dat ze zich zorgen maakte over de manier waarop een ‘langdurige, persistente identificatiecode’ zou kunnen ‘worden gebruikt om mensen te volgen en een toezichtstaat te creëren, of dat deze in de loop van de tijd zou kunnen worden gecompromitteerd door een slechte actor die informatie wil lekken die verband houdt met deze unieke identificatiegegevens.’

“Elke keer dat een digitale ID-houder zijn ID gebruikt, is er een mogelijkheid voor de ID-uitgever en de ID-verificateur om persoonlijke gegevens over de ID-houder te verzamelen”, voegde ze eraan toe.

Bezorgdheid over digitale ID zal leiden tot ‘permanente structuur voor toezicht op staatsniveau’

Volgens Biometric Update: “Terwijl de regering het vertrouwen van de bevolking probeert te winnen met betrekking tot de Maisha-kaart, heeft zij ook duidelijk gemaakt dat de uitgifte ervan niet verplicht zal zijn”, maar in plaats daarvan zal worden geaccepteerd als bewijs van een wettig identiteitsbewijs naast bestaande identificatiedocumenten.

Toch stelt een afzonderlijk Biometric Update-rapport: “Er is een transitie van twee tot drie jaar gepland, waarbij de verouderde nationale identiteitsbewijzen geleidelijk worden afgeschaft.”

Hancock zei dat ze de voorkeur geeft aan “kortstondige ID’s voor transacties en de mogelijkheid om deze te verwijderen of te wijzigen wanneer ze in gevaar komen.” Ze maakt zich “ook zorgen over de mandaten rond digitale identiteitsbewijzen en hoe deze mogelijk kunnen leiden tot een permanente structuur voor toezicht op staatsniveau.”

“Mensen moeten de mogelijkheid hebben om zich af te melden voor digitale eerste systemen en recht op papier als ze zich daar niet prettig bij voelen”, aldus Hancock.

Soortgelijke beweringen over de keuzevrijheid zijn gedaan over het Indiase Aadhaar digitale ID-programma, aldus The Economist, die schreef: “Hoewel Aadhaar optioneel zou zijn, is het moeilijk om zonder te functioneren.”

De Keniaanse regering beweert dat de implementatie van Maisha Namba ook bedoeld is om het land te laten voldoen aan de internationale normen op het gebied van mondiaal reizen, zoals bepaald door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie en andere instanties.

Maisha Namba wordt gefinancierd met een budget van 1 miljard Keniaanse shilling (ongeveer 6,8 miljoen dollar), meldt Biometric Update. Volgens Business Daily Africa zou het programma aanvankelijk op 2 oktober van start gaan, maar de uitrol werd uitgesteld op 29 september.

Volgens Reclaim the Net benadrukken Keniaanse functionarissen “dat het nieuwe systeem gericht is op het aanpakken van een groot aantal kwesties, zoals de authenticatie van burgers, de bescherming van primaire identificatiedocumenten, een verbeterd beheer van sociale programma’s en operaties, en vereenvoudiging van de toegang tot diensten zoals zoals gezondheidszorg, onderwijs, belastingen en sociale zekerheid”, maar publieke zorgen hebben mogelijk bijgedragen aan de uitgestelde lancering.

“Ondanks deze zorgen hebben overheidsfunctionarissen pogingen ondernomen om haar burgers te verzekeren van hun inzet voor privacybescherming en de inclusiviteit beloofd door de Maisha Namba”, voegde Reclaim the Net eraan toe.

Glaser trok dergelijke claims van ‘inclusiviteit’ in twijfel.

“Inclusiviteit is een nep-praatpunt dat politici voor de camera gebruiken,” zei hij. “De realiteit is dat biometrische identificatie iedereen tot de kleinste gemene deler van de uitkeringsontvangers van de overheid brengt… Inclusiviteit is politieke taal voor de overheid die zichzelf aan uw gezin opdringt en uw kinderen behandelt als afdelingen van de staat.”

Glaser had ook kritiek op publiek-private partnerschappen. “Terwijl ik biometrische ID onderzocht, kwam ik erachter dat overheden niet aan de top van de voedselketen staan. Het zijn feitelijk particuliere bedrijven aan de top – zoals Microsoft, Oracle, Accenture – omdat zij de technologie creëren en bezitten en zij de gegevens beheren aan de top.

Sommige Kenianen zijn ‘zeer bezorgd en achterdochtig’ over de inspanningen van Gates in Kenia

Keniaanse functionarissen hebben geprobeerd het publiek gerust te stellen dat hun persoonlijke gegevens veilig zouden zijn op het nieuwe digitale platform.

De griffier van het Keniaanse Nationale Registratiebureau voor de Kipipiri-regio, Joel Muchunu, zei dat het Maisha Namba-programma geavanceerde beveiligingsfuncties zal bevatten, waaronder cryptografische technologie voor gegevensbeveiliging, meldde Kenya News Agency.

Irungu Houghton, uitvoerend directeur van Amnesty International, ‘juichte’ het Maisha Namba-programma en de digitale transformatie-inspanningen van de Keniaanse regering toe, volgens Biometric Update, maar ‘uitte zijn bezorgdheid over de veiligheid van gegevens die zullen worden verzameld voor het Maisha Namba-programma’ en zei het is belangrijk dat Kenianen zich “op hun gemak voelen dat ze de mogelijkheden van dit digitale platform begrijpen en zich ervan bewust zijn.”

Dergelijke geruststellingen hebben echter niet alle Kenianen overtuigd. Volgens Reclaim the Net “is er een duidelijke golf van scepsis”, waarbij activisten uit bepaalde regio’s “hun bezorgdheid uiten over inadequate infrastructuur, onbetrouwbare netwerktoegang en zorgen over privacy en burgerlijke vrijheden.”

Sommige activisten voerden aan dat de Maisha Namba niet te onderscheiden is van een eerdere digitale ID-poging van de Keniaanse regering, de Huduma Namba, volgens de Keniaanse outlet The Star. Dat programma werd in oktober 2021 door het Keniaanse Hooggerechtshof ongrondwettig verklaard omdat het in strijd was met de Data Protection Act van het land.

Ngare zei dat Huduma Namba “mislukte omdat de regering van plan was DNA op te nemen.”

Andere activistische groeperingen, onder leiding van de Keniaanse Mensenrechtencommissie, “roepen op tot een sterkere wettelijke basis” en “waarschuwen voor de mogelijkheid van discriminatie en de erosie van de privacy”, waarbij ze waarschuwen dat publieke betrokkenheid “ontbreekt”, evenals “procedurele procedures”. en juridische waarborgen”, meldde Biometric Update.

Andere activisten “beschuldigden de regering ervan terug te komen op haar belofte om de doorlichting van personen die identiteitskaarten zoeken af te schaffen” en beweerden dat “malafide overheidsfunctionarissen de doorlichting gebruikten om steekpenningen te eisen”, aldus The Star.

Keniaanse functionarissen beweerden dat het land “achterloopt” op het gebied van digitale implementatie, “waardoor Kenia het risico loopt niet te voldoen aan de normen van internationale handhavingsinstanties.”

Ngare zei dat het Keniaanse publiek in het algemeen niet erg bekend is met Gates, maar dat degenen die hem wel kennen ‘zeer bezorgd en achterdochtig zijn’. Hij zei dat er geen uitgebreide oppositie is tegen Maisha Namba “omdat het op het eerste gezicht een goed idee klinkt.”

‘De meeste mensen kennen de duistere kant van Bill Gates en zijn link met de ontvolkingsagenda niet’, zei hij. “Voor de begunstigden van de NGO’s [niet-gouvernementele organisaties] die zijn stichting ondersteunt en voor sommige begunstigden van zijn filantropie wordt hij bewonderd. Voor degenen die de diepere ondertonen van de eugenetica-agenda kennen, wordt hij verafschuwd.”

Volgens The Financial Times erkent Gates “dat digitale identiteit kan worden misbruikt”, en zegt hij: “Alles dat de staat effectiever maakt, is goed voor de dingen die je graag laat doen door de staat, en slecht voor de dingen die je niet leuk vindt.”

“Maar als je gelooft in een staat die je onderwijs zou moeten geven, je zou moeten laten stemmen en je gezondheidszorg zou moeten bieden, moet er een idee zijn van: ‘Wie zijn mijn burgers en komen zij in aanmerking voor deze uitkering?'” voegde hij toe.

Ngare zei dat de betrokkenheid van Gates bij Maisha Namba slechts één van zijn vele interesses in Afrika is, omdat hij eerder betrokken was bij “de clandestiene toediening van vruchtbaarheidsregulerende Tetatus-vaccins aan Keniaanse vrouwen in 2014-2015, gefaciliteerd door Gavi en de WHO”, wat nog vers in ons geheugen ligt.”

“Hij heeft veel belangen in Afrika, waaronder gezondheid en voeding, gendergelijkheid, ziektepreventie, behandeling en onderzoek, water, sanitaire voorzieningen en hygiëne, landbouw en financiële diensten voor de armen”, zei Ngare, eraan toevoegend dat de Gates Foundation in 2022 aankondigde dat het Afrikaanse hoofdkantoor zal in Kenia worden gevestigd.

De Gates Foundation is ook ‘leider in de financiering van de strijd tegen hiv, tuberculose en malaria’ in Afrika, zei Ngare, en ‘injecteert meer geld’ om de toegang tot mRNA-onderzoek en technologie voor de productie van vaccins te bevorderen die lage- en middeninkomenslanden zullen ondersteunen. ‘…capaciteit om op grote schaal levensreddende vaccins van hoge kwaliteit te ontwikkelen.’

“Hij investeert zwaar in de ontwikkeling, productie en distributie van vaccins via Gavi … en maakt de vaccins ‘beschikbaar’ voor ‘lage-inkomenslanden’ tegen betaalbare of gesubsidieerde prijzen”, voegde Ngare eraan toe. “De Amerikaanse en Europese regeringen financieren de vaccinontwikkeling die de ontwikkelaars en sponsors zoals Gates verrijkt.”

“Het uitbreiden van de mRNA-technologie naar tuberculose, malaria en HIV zou Gates de kans bieden om vaccins te ontwikkelen die specifiek op Afrikanen gericht zijn”, aldus Ngare.

De Keniaanse auteur Nanjala Nyabola, auteur van ‘Digital Democracy, Analogue Politics: How the Internet Era is Transforming Politics in Kenya’, zei: ‘Digitale identiteitssystemen zullen regeringen alleen maar efficiënter maken in wat ze al doen’, aldus The Financial Times. eraan toevoegend dat digitale ID’s kunnen worden gebruikt als een instrument om bepaalde burgers te onderdrukken of te discrimineren.

Polansky zei dat digitale ID-technologie helpt bij het faciliteren van “een gecentraliseerd, voor de overheid en bedrijven toegankelijk databasenetwerk dat al in het draadloze netwerk is ingebouwd.”

“We moeten nog veel meer mensen wakker schudden met de waarheid uit de niet-samenzweerderige loopgraven. De draadloze apparaten waarvan mensen onvermurwbaar zijn, hebben ze ondubbelzinnig nodig om hun stappen te tellen, hun levens en huizen – en die van hun kinderen – te besturen en hen op de hoogte te houden van de samenleving. Maar dit zijn dezelfde apparaten waarmee de samenleving al is voorbereid op techno-totalitarisme.”

Michael Nevradakis, Ph.D., gevestigd in Athene, Griekenland, is een senior verslaggever voor The Defender en maakt deel uit van de rotatie van presentatoren voor CHD.TV’s “Good Morning CHD.”

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Blootstelling aan microplastics kan leiden tot dementie-achtige symptomen
Next Hoe het COVID-vaccin uw darmen kan beschadigen, wat kan leiden tot hersenmist en auto-immuunziekten

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Alles wat je moet weten voor je een haartransplantatie ondergaat

Luister naar dit artikel Heb je te maken met extreme haaruitval? Dan wordt dit mogelijk veroorzaakt door het DHT-hormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat de doorbloeding van een haarzakje niet

Overig

11 manieren om het snakken naar ongezonde voeding en suiker te stoppen

Luister naar dit artikel Het snakken naar eten is de grootste pest tijdens het afvallen. Het is een intense en niet te beheersen verlangen voor specifieke voedingssoorten dat sterker is dan

Overig

10 etenswaren, die in je huis aanwezig zijn en waarvan je niet wist, dat ze in China geproduceerd werden

Luister naar dit artikel Onlangs werd er in de media bericht over rijst uit China. Het werd gemaakt van plastic. Plastic! En geloof het of niet, er wordt niets aan