Onderzoek onthult alarmerende blootstelling aan chemische stoffen bij vrouwen die tegen kanker vechten

Onderzoek onthult alarmerende blootstelling aan chemische stoffen bij vrouwen die tegen kanker vechten

Luister naar dit artikel

Als blijkt dat schadelijke chemicaliën in bijna elk consumentenproduct zijn geïnfiltreerd, komt dat omdat dat precies is wat er gebeurt. De drang om de kosten voor in massa geproduceerde consumptiegoederen te verlagen heeft de blootstelling aan chemische stoffen vergroot, met nadelige gevolgen voor de gezondheid tot gevolg.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze betreffende impact op de gezondheid werd benadrukt in een recent onderzoeksartikel in de Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology, waarin verrassende niveaus van blootstelling aan chemische stoffen werden onthuld bij vrouwen die met kanker worstelen. In dit artikel duiken we in de bevindingen van het onderzoek en bieden we praktische strategieën aan om uw blootstelling aan schadelijke chemicaliën te verminderen terwijl u streeft naar een kankervrije levensstijl.

Verborgen verbanden blootleggen: kan blootstelling aan chemicaliën het risico op kanker beïnvloeden?

Wetenschappers zijn begonnen aan een reis om mogelijke verbanden tussen blootstelling aan bepaalde chemicaliën en eerdere kankerdiagnoses bloot te leggen. Hun onderzoek omvatte het doorzoeken van gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), waarbij de nadruk lag op stoffen als PFAS (per- en polyfluoralkylstoffen), fenolen en parabenen. De belangrijkste vraag was of deze chemicaliën in verband kunnen worden gebracht met een grotere kans op eerdere kankerdiagnoses, vooral die gerelateerd aan hormonen.

De studie bracht intrigerende bevindingen aan het licht: bij vrouwen waren hogere niveaus van specifieke PFAS zoals PFDE, PFNA, PFUA, het fenol BP3 en twee dichloorfenolen (DCP25, DCP24) gekoppeld aan een grotere kans op eerdere melanoomdiagnoses. Bovendien leek eerdere eierstokkanker geassocieerd te zijn met hogere niveaus van DCP25, BPA en BP3. Aan de andere kant leken hogere niveaus van ethylparaben geassocieerd te zijn met een lagere kans op eerdere baarmoederkanker. Deze associaties waren met name niet voor iedereen hetzelfde en varieerden tussen verschillende raciale groepen.

In wezen suggereert dit onderzoek dat er mogelijk een verband bestaat tussen blootstelling aan deze chemicaliën en bepaalde kankerdiagnoses. Het onderstreept de noodzaak van verder onderzoek naar de relatie tussen milieutoxines en de ontwikkeling van kanker. Bovendien benadrukt het potentiële verschillen in blootstelling en kankerrisico tussen verschillende raciale groepen, waarbij het belang wordt benadrukt van een alomvattend begrip van deze factoren in kankeronderzoek.

Probeer deze strategieën om de blootstelling aan PFAS, fenolen en parabenen te verminderen

Het minimaliseren van de blootstelling aan per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS), fenolen en parabenen vereist gerichte strategieën. Deze chemicaliën zijn te vinden in verschillende alledaagse producten, dus het is essentieel om op de hoogte te zijn van de bronnen ervan en stappen te ondernemen om contact te beperken om potentiële gezondheidsrisico’s te verminderen. Hier zijn specifieke manieren om de blootstelling aan deze giftige chemicaliën te minimaliseren:

PFAS:

 • Vermijd vlekbestendige stoffen: PFAS-chemicaliën worden vaak gebruikt in vlekbestendige stoffen. Kies bij de aankoop van meubels en kleding voor onbehandelde stoffen en bekleding.
 • Filter uw drinkwater: Gebruik een waterfilter dat gecertificeerd is om PFAS-verontreinigingen uit uw kraanwater te verwijderen en vermijd producten die PFAS bevatten voor water- en vetbestendigheid.
 • Kies voor PFAS-vrij kookgerei: Kies voor pannen die PFAS-vrij zijn, zoals keramiek, RVS of gietijzer. Vervang oudere pannen met anti-aanbaklaag die mogelijk PFAS bevatten.
 • Controleer de voedselverpakking: Sommige voedselverpakkingen en magnetronpopcornzakken kunnen PFAS bevatten. Kies voor producten met een PFAS-vrije verpakking of doe het voedsel vóór het verwarmen in glazen bakjes.
 • Vermijd fastfoodconsumptie: Fastfoodverpakkingen en containers kunnen worden behandeld met PFAS. Minimaliseer uw consumptie van fastfood om de blootstelling te beperken.

Fenolen:

 • Gebruik natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging: Veel producten voor persoonlijke verzorging, zoals zepen, shampoos en lotions, bevatten fenolen. Kies natuurlijke of biologische producten zonder synthetische geurstoffen of fenolverbindingen.
 • Etiketten lezen: Controleer de productetiketten op ingrediënten zoals triclosan, parabenen en BPA, dit zijn veel voorkomende fenolen. Vermijd producten die deze chemicaliën bevatten.
 • Maak je eigen schoonmaakproducten: Maak zelfgemaakte schoonmaakoplossingen met natuurlijke ingrediënten zoals azijn, zuiveringszout en essentiële oliën om blootstelling aan fenol van commerciële schoonmaakmiddelen te voorkomen.
 • Selecteer BPA-vrije containers: Kies voedsel- en drankcontainers met het label BPA-vrij, vooral voor artikelen die door kinderen worden gebruikt of voor het bewaren van voedsel.
 • Verminder het gebruik van plastic: Minimaliseer uw afhankelijkheid van plastic producten, inclusief waterflessen en voedselopslagcontainers. Kies voor alternatieven van glas of roestvrij staal.

Parabenen:

 • Controleer cosmetische ingrediënten: Bekijk de ingrediëntenlijst van cosmetica, huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten op parabenen (bijvoorbeeld methylparaben, ethylparaben). Kies voor parabenenvrije alternatieven.
 • Gebruik natuurlijke conserveermiddelen: Zoek naar producten die natuurlijke conserveermiddelen gebruiken, zoals vitamine E, rozemarijnextract of grapefruitzaadextract in plaats van parabenen.
 • Zelfgemaakte huidverzorging: Overweeg om uw eigen huidverzorgingsproducten te maken met natuurlijke ingrediënten, zodat u zelf kunt bepalen wat er in gaat.
 • Kies parabenenvrije medicijnen: Sommige medicijnen en plaatselijke behandelingen kunnen parabenen bevatten. Bespreek parabenenvrije opties met uw zorgverlener.
 • Controleer de voedseletiketten: Bewerkte voedingsmiddelen kunnen parabenen als conserveermiddel bevatten. Focus op volledig, vers biologisch voedsel om de blootstelling via de voeding te verminderen.

Terwijl u deze strategieën overweegt om uw blootstelling aan PFAS, fenolen en parabenen tot een minimum te beperken, vraagt u zich af: “Welke van de bovengenoemde strategieën gaat u in uw dagelijks leven implementeren?” Het maken van weloverwogen keuzes en het nemen van proactieve stappen om uw blootstelling aan deze chemicaliën te verminderen, kan een positieve invloed hebben op uw risico op kanker.

Bronnen: Nature.com, Medicalxpress.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit is de reden waarom plantaardige oliën misschien wel het ‘slechtste voedsel in de menselijke geschiedenis’ zijn
Next Kankers verschijnen op manieren die nog nooit eerder zijn gezien na COVID-vaccinaties: Dr. Harvey Risch

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

Luister naar dit artikel Een tropische vrucht uit Zuidoost-Azië beschermt tegen borstkanker, zo blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben ontdekt dat de vruchtwand

Onderzoek

Chemotherapie verspreidt kanker en veroorzaakt meer agressieve tumoren. Dit nieuwe onderzoek bewijst het

Luister naar dit artikel Chemotherapie stelt kanker in staat om zich in het lichaam te verspreiden en kan op die manier meer agressieve tumoren voortbrengen, zo blijkt uit een nieuwe

Onderzoek

Onderzoek: Nederlanders leven gemiddeld half jaar langer dankzij de fiets

Luister naar dit artikel Als Nederlanders wisten wij natuurlijk al lang dat fietsen goed voor je is, maar nu is er óók wetenschappelijk bewijs voor. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht tonen aan dat Nederlanders gemiddeld