Dit is de reden waarom plantaardige oliën misschien wel het ‘slechtste voedsel in de menselijke geschiedenis’ zijn

Dit is de reden waarom plantaardige oliën misschien wel het ‘slechtste voedsel in de menselijke geschiedenis’ zijn

Luister naar dit artikel

De mondiale productie van plantaardige oliën overschreed vorig jaar de 208 miljoen ton. Waarschijnlijk heb je minstens één soort plantaardige olie in je keuken. Niettemin groeit ons begrip van de risico’s die gepaard gaan met het consumeren van plantaardige olie naarmate de tijd vordert.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het laatste onderzoek heeft zelfs de schadelijke effecten van plantaardige olie op de menselijke gezondheid aangetoond. Laten we een korte blik werpen op de reden waarom steeds meer mensen afstappen van plantaardige oliën en zich wenden tot gezondere alternatieven.

Pas op voor de gezondheidsrisico’s van plantaardige olie

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het consumeren van plantaardige olie een litanie aan gezondheidsproblemen veroorzaakt. Plantaardige oliën veroorzaken oxidatieve stress, genetische schade en mitochondriale disfunctie, die allemaal kanker bevorderen. Gegevens uit twee afzonderlijke onderzoeken tonen aan dat het consumeren van deze oliën de kans op de groei van kanker met 1600% verhoogt. Houd er rekening mee dat we het hebben over de plantaardige olie die door de grote voedingsbedrijven wordt geproduceerd en die sterk bewerkt en giftig is.

De mijlpaal Sydney Diet-Hart Study bewees dat de consumptie van plantaardige olie het sterftecijfer (sterfte) door alle oorzaken doet stijgen. In deze studie verdeelden onderzoekers de deelnemers in twee groepen, die elk dezelfde hoeveelheid verzameld vet consumeerden. De ene groep kreeg vet in de vorm van linolzuur, afkomstig uit plantaardige oliën en margarine. De andere groep kreeg vet uit vlees, olie en boter. De rest van de voedingsinname van elke groep was hetzelfde. Uit monitoring gedurende zeven jaar bleek dat de groep die plantaardige olie consumeerde een 62% hoger sterftecijfer had, ongeacht de oorzaak.

Een gerandomiseerd controleonderzoek, het Minnesota Coronary Experiment genoemd, toont aan dat de consumptie van plantaardige olie ook tot hartziekten leidt. De deelnemers aan het onderzoek die hun inname van margarine en maïsolie verhoogden, ondervonden een stijging van 86% in hartaanvallen.

Plantaardige olie is zelfs een bedreiging voor de geestelijke gezondheid

In een ander onderzoek waarbij bloedmonsters van meer dan 40 deelnemers werden geanalyseerd, werd ontdekt dat zes personen die voldeden aan de criteria voor een diagnose van depressieve stoornis verhoogde omega-6:n-3-verhoudingen vertoonden, samen met verhoogde niveaus van verschillende ontstekingsmarkers. Bijgevolg concludeerden de auteurs van het onderzoek dat personen met een dieet dat rijk is aan plantaardige oliën een verhoogd risico liepen op stemmingsstoornissen zoals depressie en angst.

Bovendien onthulde een in 2020 uitgevoerd onderzoek dat de consumptie van sojaolie in verband wordt gebracht met een verhoogde gewichtstoename en genontregeling. Gendysregulatie is zorgwekkend omdat het bijdraagt aan hogere aantallen neurodegeneratieve aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Gezonde en smakelijke alternatieven voor plantaardige olie

Gezien de groeiende bezorgdheid over de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de consumptie van plantaardige olie, wilt u misschien gezondere alternatieven zoeken om in uw dieet op te nemen. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar die niet alleen betere voedingsprofielen bieden, maar ook de smaak van uw gerechten verbeteren.

Hier zijn enkele alternatieven die u kunt overwegen:

  • Olijfolie: Olijfolie, vooral extra vierge olijfolie, is rijk aan hart-gezonde vetten en antioxidanten. Het is in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een verbeterde cardiovasculaire gezondheid en verminderde ontstekingen. Olijfolie kan worden gebruikt bij het koken, bij dressings en bij het besprenkelen van groenten en salades.
  • Avocado-olie: Avocado-olie is een andere uitstekende keuze, bekend om zijn hoge rookpunt en milde smaak. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, die een gezond cholesterolgehalte bevorderen en een bron van energie vormen. Avocado-olie is geschikt om te braden en te sauteren.
  • Kokosolie: Kokosolie is populair geworden vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het is hittebestendig en kan worden gebruikt bij het koken en bakken. Zorg ervoor dat u een biologische kokosolie kiest voor een optie van betere kwaliteit.
  • Ghee: Ghee is geklaarde boter en wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het heeft een rijke, nootachtige smaak en een hoog rookpunt, waardoor het geschikt is voor koken op hoge temperaturen. Ghee is vrij van lactose en caseïne, waardoor het een optie is voor mensen met zuivelgevoeligheden.
  • Notenoliën: Notenoliën zoals walnootolie, amandelolie en macadamianotenolie bieden unieke smaken en gezonde vetten. Ze kunnen het beste worden gebruikt in saladedressings, marinades of over gekookte gerechten worden gesprayed om hun delicate smaken te behouden.
  • Lijnzaadolie: Lijnzaadolie is een geweldige bron van omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en het verminderen van ontstekingen. Het mag niet worden gebruikt om te koken, omdat hitte de voedingseigenschappen ervan kan vernietigen. Voeg het in plaats daarvan toe aan smoothies, yoghurt of koude gerechten.

Houd bij het selecteren van bakolie rekening met de specifieke vereisten van uw recepten en uw voedingsvoorkeuren. Experimenteren met verschillende oliën kan niet alleen de voedingskwaliteit van uw maaltijden verbeteren, maar ook spannende smaken toevoegen aan uw culinaire creaties.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hoe myocarditis het stille schandaal van de COVID-19-vaccinatie werd
Next Onderzoek onthult alarmerende blootstelling aan chemische stoffen bij vrouwen die tegen kanker vechten

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De wetenschap legt eindelijk uit hoe cannabis kankercellen doodt en het is behoorlijk verbazingwekkend

Luister naar dit artikel Hieronder is een video van Dr. Christina Sanchez, een moleculair bioloog aan de Compultense Universiteit in Madrid, Spanje, waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe THC, de belangrijkste

Natuurlijk

Magnesium is hét wondermineraal tegen stress

Luister naar dit artikel Magnesium wordt ook wel ‘de vonk van het leven’ of het wonder mineraal genoemd. Elk orgaan in ons lichaam – vooral het hart, de nieren en

Natuurlijk

Dit gebeurt er wanneer je een weeklang kokoswater drinkt

Luister naar dit artikel 1. Je zal je immuunsysteem versterken Dagelijkse consumptie van kokoswater zal je immuunsysteem versterken. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de