Groen gaan met peterselie: jouw heerlijke verdediging tegen kanker

Groen gaan met peterselie: jouw heerlijke verdediging tegen kanker

Luister naar dit artikel

Veel mensen beschouwen peterselie alleen als een geurig kookkruid of garnering; Deze bescheiden plant heeft echter veel genezende eigenschappen, waaronder het vermogen om kanker te bestrijden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Peterselie zit boordevol antioxidanten, die het lichaam op verschillende gebieden ondersteunen. Het is gebleken dat peterseliebestanddelen de werking van de lever, het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen verbeteren. Een grote hoeveelheid gegevens onderbouwt echter de kankerbestrijdende eigenschappen van peterselie.

Honderden onderzoeken benadrukken de voordelen van apigenine, de kankerbestrijdende stof van peterselie

Peterselie zit boordevol apigenine, een bekend bestanddeel vanwege zijn kankerbestrijdende eigenschappen. In PubMed zijn honderden tijdschriftartikelen geïndexeerd die betrekking hebben op de kracht van peterselie en apigenine bij het bestrijden en voorkomen van kanker.

Onderzoek gepubliceerd in Oncotarget heeft voor het eerst gedetailleerd beschreven hoe apigenine de productie van het enzym IKKa, dat verantwoordelijk is voor de groei en progressie van kanker, vertraagt en stopt. De wetenschappers concludeerden dat apigenine de progressie van kanker diepgaand kan vertragen of helemaal kan stoppen.

Naast deze resultaten combineerde een klinische proef apigenine met groene thee om darmkanker met succes te behandelen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Missouri bleek dat apigenine effectief was tegen borstkanker. Uit een ander onderzoek bleek dat apigenine maar liefst 86 procent van de longkankercellen doodde.

Maar dat is niet alles! Peterselie zit boordevol VEEL MEER beschermende, gezondheidsondersteunende stoffen en vitamines
Dit kostbare kruid bevat ‘vluchtige oliën’ die bepaalde kankerverwekkende stoffen neutraliseren. Het is een uitstekende bron van carotenoïden, die beschermen tegen kankerverwekkende celbeschadiging. Bovendien wordt het beschouwd als een ‘chemoprotectief’ voedsel vanwege het vermogen om gezonde weefsels in het lichaam te beschermen tegen de toxische effecten van veel kankerbehandelingen of medicijnen.

Dankzij de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen – en de rijke bron van vitamine A, C en E, bètacaroteen, chlorofyl, vezels, luteïne, zeaxanthine, foliumzuur en cryptoxanthine – verdient dit prachtige kruid zeker een plekje op je bord.

Het zit trouwens ook boordevol met een hogere concentratie vitamine K dan boerenkool.

Slechts een beetje peterselie per dag kan de gezondheid bevorderen en kanker bestrijden

Gedroogde peterselie is een van de krachtigste bronnen van apigenine en bevat ongeveer 13.000 mg per 100 gram. Verse peterselie bevat 225 tot 300 mg apigenine per 100 gram. Er is echter slechts 10 mg peterselie per dag nodig om de kankerbestrijdende effecten te benutten. Dit komt overeen met ongeveer een eetlepel gehakte verse peterselie of slechts een snufje gedroogde.

Andere voedselbronnen van apigenine zijn grapefruit, selderij, pepermunt, tijm, koolraap en kamillebloementhee. Als je peterselie gebruikt bij het koken, voeg het dan helemaal op het einde toe, omdat hitte de kankerbestrijdende en gezondheidsbevorderende eigenschappen ervan kan verminderen.

De meeste kankerartsen zullen u waarschuwen voor mogelijke geneesmiddelinteracties van apigenine met andere geneesmiddelen tegen kanker. En natuurlijk zal iedereen die momenteel chemotherapie of andere kankerbehandelingen ondergaat waarschijnlijk worden geadviseerd om met hun arts te praten voordat ze peterselie als middel tegen kanker gaan gebruiken.

Maar onthoud: u bent verantwoordelijk voor uw eigen beslissingen over de gezondheidszorg. Ontwikkel uzelf en neem altijd de beste beslissing voor u, zelfs als anderen het daar niet mee eens zijn.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De strijd tegen de stille epidemie: trotseer beginnende dementie met hersenstimulerende strategieën
Next 24 jaar weggevaagd van de levensverwachting van ‘volledig geboosterde’ mannen, blijkt uit onderzoek

About author

redactie
redactie 4561 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Adem BETER door de longfunctie te verbeteren met 5 natuurlijke supplementen

Luister naar dit artikel Voor de miljoenen mensen die momenteel lijden aan chronische obstructieve longziekte (COPD), kan het aanpakken van de aandoening echt een “kwestie van leven en adem” zijn. Steun

Natuurlijk

8 natuurlijke remedies voor nierstenen

Luister naar dit artikel Nierstenen zijn extreem pijnlijk en de cijfers zijn enorm! Volgens Reviews in Urology lijdt ongeveer 7% van de volwassen bevolking aan deze vreselijke aandoening. Over het

Natuurlijk

5 supergezonde bessen vol antioxidanten

Luister naar dit artikel Dat vers fruit heel gezond is, wist je natuurlijk al. De laatste jaren heeft men echter ontdekt dat een aantal superbessen een veelvoud bevat van de