Sulforafaan stopt kanker en bevordert ontgifting

Sulforafaan stopt kanker en bevordert ontgifting

Luister naar dit artikel

Volgens Breastcancer.org zullen naar schatting in 2023 ongeveer 297.790 nieuwe gevallen van invasieve borstkanker worden gediagnosticeerd bij Amerikaanse vrouwen. Eén op de acht vrouwen – oftewel 13 procent – zal op enig moment in hun leven invasieve borstkanker krijgen. En alle soorten kanker vormen de nummer 2 belangrijkste doodsoorzaak in het land – na hartziekten. Maar in dit speciale rapport ontdekt u hoe een krachtig (kankerbestrijdend) middel, sulforafaan genaamd, uw leven kan helpen beschermen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gezien deze verontrustende statistieken is het essentieel om te begrijpen dat u uw risico op kanker dramatisch kunt verminderen door simpelweg enkele gewone groenten te eten die sulforafaan bevatten.

Kruisbloemige groenten bevatten levensreddende stoffen

Onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat een verhoogde consumptie van kruisbloemige groenten – waaronder broccoli, spruitjes, kool, mosterdgroenten en boerenkool – sterk geassocieerd is met een vermindering van de sterfte – en bijzondere bescherming biedt tegen borst-, prostaat-, blaas- en longkanker. .

Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of American Clinical Nutrition blijkt dat de 20 procent grootste consumenten van kruisbloemige groenten hun risico op sterfte door alle ziekten met 22 procent hebben verlaagd – bijna een kwart.

En als het gaat om bescherming tegen borstkanker, is het beeld nog rooskleuriger. Uitgebreide epidemiologische onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die dagelijks kruisbloemige groenten consumeren hun risico op borstkanker verlagen – in sommige gevallen tot wel 50 procent.

Sulforafaan uit broccolispruiten bestrijdt op agressieve wijze kanker in elk stadium

Onderzoekers zijn van mening dat de bescherming die kruisbloemige groenten bieden vooral te danken is aan het gehalte aan sulforafaan, een organosulfaatverbinding uit de isothiocyanaatgroep.

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat sulforafaan kankercellen doodt, het risico op kanker vermindert, ontstekingen vermindert die kanker kunnen veroorzaken, DNA-veranderingen voorkomt die tot kanker kunnen leiden, en zelfs een enzym deactiveert dat procarcinogenen omzet in actieve carcinogenen.

De hoogste concentratie sulforafaan kan worden verkregen door voedsel te eten dat rijk is aan een sulforafaanvoorloper – een stof die glucoraphanine wordt genoemd. Hoewel spruitjes, kool, waterkers en radijsjes allemaal glucoraphanine bevatten, is broccoli de echte topper in het glucoraphaninegehalte. In het bijzonder broccolispruiten, die tot 100 keer meer van deze essentiële voorloper bevatten dan volwassen broccoli.

Sulforafaan richt zich op kanker op cellulair en genetisch niveau

Volgens Dr. Rhonda Patrick, een biomedische wetenschapper en expert op het gebied van micronutriënten en kanker, werkt sulforafaan als een signaalmolecuul: het activeert slapende genen die chemopreventieve enzymen produceren.

Concreet activeert sulforafaan de NRF2-route, die de expressie van meer dan 200 genen beïnvloedt – inclusief genen die antioxiderende, ontstekingsremmende, ontgiftende en kankerbestrijdende activiteit bevorderen.

Een van de kankerbestrijdende moleculen die door sulforafaan worden geactiveerd, is glutathion – de ‘meester-antioxidant’ van het lichaam – die cellen beschermt tegen de gevaarlijke effecten van oxidatie en vrije radicalen. Andere door sulforafaan geactiveerde genen zijn tumoronderdrukkende genen en ontgiftende genen, die het lichaam helpen kankerverwekkende stoffen uit te scheiden.

Door een familie van stoffen te activeren die bekend staan als fase II-ontgiftingsenzymen, verhoogt sulforafaan de uitscheiding van benzeen – een bewezen kankerverwekkende stof die voorkomt in tabaksrook en auto-uitlaatgassen – met wel 61 procent.

De genezende krachten van kruisbloemige groenten zijn al duizenden jaren bekend

Sinds de oudheid zijn natuurgenezers en kruidkundigen op de hoogte van de heilzame en ziektebestrijdende effecten van kruisbloemige groenten. Verbazingwekkend genoeg merkten sommigen zelfs hun vermogen op om kanker te behandelen, in het bijzonder borstkanker.

Cato de Oude, een Romeinse historicus die in de tweede eeuw voor Christus leefde, schreef dat kool niet alleen de ‘crapulentie na overmatige wijnconsumptie’ verlichtte – in één woord: katers – maar ook ernstige ziekten zoals kanker kon behandelen. Woordelijke vertalingen maken duidelijk dat Cato de Oudere voorstander was van de behandeling van “kankerzweren in de borst” door het aanbrengen van een koolbladkompres.

Recent onderzoek bevestigt oude beweringen

Nu verifieert modern onderzoek deze traditionele wijsheid. Wetenschappers hebben ontdekt dat sulforafaan apoptose (of geprogrammeerde zelfmoord) veroorzaakt in menselijke borstkankercellen. In een onderzoek van Johns Hopkins remde sulforafaan de groei van niet één maar vier verschillende soorten menselijke borstkankercellen.

Bovendien hebben klinische onderzoeken aangetoond dat sulforafaan de snelheid waarmee prostaatkanker zich ontwikkelt dramatisch vertraagt. Prostaatspecifiek androgeen – of PSA – is een bekende biomarker voor kanker die de groeisnelheid kan weerspiegelen.

In een dubbelblinde, placebogecontroleerde, zes maanden durende studie, gepubliceerd in Cancer Prevention Research, vertraagde 60 mg sulforafaan per dag uit broccolispruiten de verdubbeling van PSA met maar liefst 86 procent.

Hoe moet ik sulforafaan gebruiken om te helpen beschermen tegen kanker?

In veel onderzoeken zijn hoeveelheden sulforafaan gebruikt variërend van 40 tot 60 mg per dag. Volgens Dr. Patrick kan deze hoeveelheid grofweg worden geëvenaard door dagelijks 140 gram rauwe, verse broccolispruiten te eten.

Broccolispruiten kunnen eenvoudig worden gekweekt door 2 eetlepels broccolikiemen toe te voegen aan een liter- of Mason-pot, deze te bedekken met een paar centimeter gefilterd water, de pot af te dekken en deze een nacht op een warme, donkere plaats te bewaren. Giet het water af en spoel de spruiten af.

Je kunt ook glucoraphanine en sulforafaan consumeren door spruitjes, kool, mosterdgroen en waterkers te eten.

Als u echter kruisbloemige groenten kookt, moet u langdurig verwarmen en koken vermijden, waardoor het enzym wordt geïnactiveerd dat glucoraphanine in sulforafaan omzet. Kies voor een maximaal gezondheidsvoordeel voor heel licht stomen – niet langer dan 3 tot 4 minuten –.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Suikervervangers en lichaamsvet: nieuwe studie vindt verrassend verband
Next Kokosolie kan de hersenen redden van de ziekte van Alzheimer

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Alles wat je moet weten over de zoete aardappel

Luister naar dit artikel De zoete aardappel, die er meestal mooi oranjekleurig uitziet, is een bruine vaste plant uit de familie van de convolvulaceae waartoe ook de winde behoort. Hij

Natuurlijk

Meditatie kan chronische ontsteking remmen

Luister naar dit artikel Mensen die lijden aan chronische ontstekingsziekten – zoals reumatoïde artritis, inflammatoire darmziekten of astma – kunnen baat hebben bij de meditatietechniek mindfulness. Dat blijkt uit een

Natuurlijk

Waarom te veel zitten echt niet goed voor je is

Luister naar dit artikel De moderne samenleving is helemaal gericht op het kunnen zitten. Hierdoor brengen wij meer tijd zittend door dan vroeger. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat al