Studie: Curcumine in kurkuma verhongert KANKERCELLEN tot de dood

Studie: Curcumine in kurkuma verhongert KANKERCELLEN tot de dood

Luister naar dit artikel

Het polyfenol curcumine, dat verantwoordelijk is voor de fel oranjegele kleur van kurkuma (Curcuma longa), lijkt preventieve en therapeutische effecten te hebben tegen verschillende soorten kanker.
Meer dan 4.500 gepubliceerde peer-reviewed onderzoeken hebben aangetoond dat curcumine de progressie van kanker voorkomt via verschillende mechanismen – door ontstekingen te verminderen, chemische stress door radiotherapie en chemotherapie te voorkomen, kankerbevorderende routes af te sluiten en de groei en ontwikkeling van kwaadaardige cellen te verstoren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onlangs heeft een onderzoek aangetoond dat curcumine kankercellen doodt door het vermogen van kankercellen te beperken om de broodnodige energie in de vorm van glucose in het bloed te extraheren. Dit mechanisme is vooral aantrekkelijk voor de preventie van kanker, omdat het zich richt op de overgrote meerderheid van de kankersoorten.

Het uithongeren van kwaadaardige cellen van hun energievoorziening is een ideale manier om de natuurlijke weerstand tegen kanker van het lichaam te vergroten en helpt kanker te elimineren voordat een tumor wordt ontdekt.

Hier zijn enkele hoogtepunten uit de meest recente literatuur die eerdere onderzoeken bevestigen die aantonen dat curcumine specifieke effecten heeft tegen borst-, colorectale, lever-, long-, prostaat- en maagcarcinomen en leukemie.

Borstkanker

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Food Science and Human Wellness rapporteerde over de krachtige remmende effecten van curcumine op borstkanker – de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen wereldwijd.

Onderzoekers gaven aan dat curcumine bij een lage maximale remmende concentratie de groei van borstkankercellen kan onderdrukken die de hormoonreceptor ER tot expressie brengen en cellijnen gevoelig maakt voor geneesmiddelen tegen kanker.

Bovendien kan het apoptose of celdood in cellijnen induceren, onafhankelijk van de expressie van de hormoonreceptor.

Bovendien remt curcumine de proliferatie van borstkankerstamcellen (BCSC) – een belangrijke factor die de terugkeer van kanker beïnvloedt. De remming van de proliferatie van BCSC onderdrukt metastasen, of de verspreiding van kanker naar verschillende delen van het lichaam, en heraanhechting – waardoor uiteindelijk de tumorvorming wordt beperkt.

Colorectale kanker

Colorectale kanker (CRC) is een van de meest voorkomende en terugkerende ziekten, evenals een van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd. Het wordt beschouwd als een aandoening voor ouderen, maar het kan ook mensen onder de 50 jaar treffen.

Een studie gepubliceerd in Frontiers in Oncology meldde dat curcumine de celcyclus onderbreekt en de celdood versnelt, wat kan helpen bij het remmen van de verspreiding van colorectale kanker en het onderdrukken van chemoresistentie. De activering van de celdoodroute is ook een andere manier waarop curcumine zijn kankerbestrijdende activiteiten op colorectale kanker uitvoert.

Curcumine onderdrukt ook de groei van Helicobacter pylori-stammen die afkomstig zijn van patiënten die zijn geïnfecteerd met maag-darmklachten. Bovendien zijn er verbeteringen in de behandeling ontdekt bij dieren met inflammatoire en erfelijke colorectale kanker.

Een studie gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences heeft aangetoond dat curcumine de synthese bevordert van eiwitten die verband houden met apoptotische processen en de routes van ontstekingsgerelateerde geprogrammeerde dood beïnvloedt.

Er is ook gevonden dat curcumine celdood veroorzaakt door de productie van reactieve zuurstofsoorten (ROS) te verbeteren, oxidatieve reacties en lysis te induceren, of de afbraak van mitochondriale membranen in colorectale kankercellen, resulterend in verminderde celgroei en verhoogde apoptose.

Leverkanker

Hepatocellulair carcinoom (HCC) is de meest voorkomende primaire leverkanker en is de derde meest voorkomende doodsoorzaak door kanker wereldwijd de afgelopen jaren.

Zoals aangegeven in een studie gepubliceerd in de Journal of Hepatology, vertoonde curcumine een verscheidenheid aan biologische mechanismen, waaronder regulatie van de celcyclus, de inductie van apoptose en de remming van metastase, oncogene (gemuteerd gen dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kanker) en tumorigenese (de vorming van tumoren). Er is ook aangetoond dat het de populaties leverkankerstamcellen vermindert.

Longkanker

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacological Research rapporteerde over de rol van curcumine bij luchtwegaandoeningen, zoals acuut longletsel, astma, chronische longziekte (COPD), longfibrose en longkanker.

Ondanks decennia van onderzoek en de recente ontwikkeling van nieuwe therapeutische benaderingen is de vijfjaarsoverleving van longkankerpatiënten nog steeds een verschrikkelijke 10-15 procent. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat patiënten vaak een ziekte in een laat stadium vertonen, blijkt uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Carcinogenesis.

Resultaten van de studie gepubliceerd in het tijdschrift Biomedicine and Pharmacotherapy suggereerden dat curcumine een onderdrukkend effect heeft op de tumorgroei door te fungeren als een modulator van meerdere moleculaire doelwitten.

Prostaatkanker

Volgens de American Cancer Society zal ongeveer één op de acht mannen tijdens zijn leven de diagnose prostaatkanker krijgen. Het is de tweede belangrijkste doodsoorzaak door kanker bij Amerikaanse mannen, na longkanker.

Ongeveer één man op 41 zal sterven aan prostaatkanker. Het sterftecijfer voor prostaatkanker is tussen 1993 en 2013 met ongeveer de helft gedaald, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van eerdere detectie en vooruitgang in de behandeling. Sindsdien is het tempo van de achteruitgang echter afgenomen, wat waarschijnlijk een weerspiegeling is van de toename van het aantal kankergevallen dat in een vergevorderd stadium wordt aangetroffen.

Curcumine heeft meerdere acties tegen prostaatkanker. Het verdedigt prostaatcellen tegen de disfunctionele eiwitten die worden geproduceerd tijdens de progressie van kanker. Het vertraagt ook de invasie van nabijgelegen gezond weefsel door kanker, wat helpt om de tumor op een lager niveau te houden (wat betekent dat hij langzamer groeit en een betere prognose heeft), zoals aangegeven in de studie gepubliceerd in de Journal of Pathology, Microbiology and Immunology.

Ondertussen meldde een studie gepubliceerd in Cancer Science dat curcumine ook de tumor-afgeleide testosteronproductie in prostaatkankercellen kan verminderen. Dit is een verborgen bron van mannelijke hormonen die vaak bijdraagt aan therapieresistente ziekten. Deze ontwikkeling biedt een welkome nieuwe aanpak voor de behandeling van deze uitdagende tumoren.

Bekijk deze video over het gebruik van kurkuma, rijk aan curcumine, tegen kanker.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ontdek het sluipende arsenaal van selderij: 4 strategieën om kankercellen te overwinnen
Next EMV's zijn mogelijk kankerverwekkend voor de mens

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Een depressie kan slopend zijn, maar kan ook in een oogwenk verdwijnen met deze eeuwenoude techniek

Luister naar dit artikel Tai chi is een goede manier om depressie te behandelen, zo is gebleken uit een nieuwe studie. En het goede nieuws: er zijn helemaal geen medicijnen

Onderzoek

30% van de jonge kankerpatiënten gebruiken cannabis om de symptomen te verlichten

Luister naar dit artikel Een nieuwe studie wees uit dat 30% van de jonge volwassen kankerpatiënten cannabis gebruiken als een natuurlijk plantaardig medicijn om de symptomen van reguliere behandelingen te

Natuurlijk

De geneeskrachtige werking van pompoenzaden

Luister naar dit artikel Pompoenzaden zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder verschillende gezondheidsbevorderende mineralen. Een dosering pompoenzaden (64 gram) bevat 44 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zink, 22 procent van