Een goede slaap krijgen kan enkele jaren aan je leven toevoegen

Een goede slaap krijgen kan enkele jaren aan je leven toevoegen

Luister naar dit artikel

Goed slapen kan een rol spelen bij het ondersteunen van uw hart en algehele gezondheid – en misschien zelfs hoe lang u leeft – volgens nieuw onderzoek dat wordt gepresenteerd op de American College of Cardiology’s Annual Scientific Session samen met the World Congress of Cardiology. Uit de studie bleek dat jonge mensen die gunstigere slaapgewoonten hebben, stapsgewijs minder snel overlijden. Bovendien suggereren de gegevens dat ongeveer 8% van de sterfgevallen door welke oorzaak dan ook kan worden toegeschreven aan een slecht slaappatroon.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“We zagen een duidelijke dosis-responsrelatie, dus hoe meer gunstige factoren iemand heeft in termen van een hogere slaapkwaliteit, ze hebben ook een stapsgewijze verlaging van alle oorzaken en cardiovasculaire mortaliteit”, zegt Frank Qian, MD, een internist, bij Beth Israel Deaconess Medical Center, clinical fellow in de geneeskunde aan de Harvard Medical School en co-auteur van de studie. “Ik denk dat deze bevindingen benadrukken dat alleen voldoende uren slaap niet voldoende is. Je moet echt goed slapen en niet veel moeite hebben met inslapen en doorslapen.”

Voor hun analyse hebben Qian en het team gegevens opgenomen van 172.321 mensen (gemiddelde leeftijd 50 en 54% vrouwen) die tussen 2013 en 2018 deelnamen aan de National Health Interview Survey. Deze enquête wordt elk jaar uitgevoerd door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC ) en het National Center for Health Statistics om de gezondheid van de Amerikaanse bevolking te meten en bevat vragen over slaap en slaapgewoonten. Qian zei dat dit de eerste studie is voor zover hij weet om een nationaal representatieve populatie te gebruiken om te kijken hoe verschillende slaapgedragingen, en niet alleen de slaapduur, de levensverwachting kunnen beïnvloeden.

Ongeveer tweederde van de deelnemers aan de studie gaf zelf aan blank te zijn, 14,5% Latijns-Amerikaans, 12,6% zwart en 5,5% Aziatisch. Omdat onderzoekers deelnemers konden koppelen aan de National Death Index-records (tot en met 31 december 2019), konden ze het verband onderzoeken tussen individuele en gecombineerde slaapfactoren en sterfte door alle oorzaken en oorzaakspecifieke sterfte. Deelnemers werden gemiddeld 4,3 jaar gevolgd, gedurende welke tijd 8.681 personen stierven. Van deze sterfgevallen waren 2.610 sterfgevallen (30%) het gevolg van hart- en vaatziekten, 2.052 (24%) van kanker en 4.019 (46%) van andere oorzaken.

Onderzoekers beoordeelden vijf verschillende factoren van kwaliteitsslaap met behulp van een slaapscore met een laag risico die ze hadden gemaakt op basis van antwoorden die als onderdeel van de enquête waren verzameld. Enkele factoren waren: 1) ideale slaapduur van zeven tot acht uur per nacht; 2) moeite met inslapen niet meer dan twee keer per week; 3) moeite om niet vaker dan twee keer per week in slaap te blijven; 4) geen slaapmedicatie gebruiken; en 5) je goed uitgerust voelen nadat je minstens vijf dagen per week wakker bent geworden. Elke factor kreeg voor elke factor nul of één punt toegewezen, met een maximum van vijf punten, wat de slaap van de hoogste kwaliteit aangaf.

“Als mensen al dit ideale slaapgedrag hebben, is de kans groter dat ze langer leven”, zei Qian. “Dus als we de slaap in het algemeen kunnen verbeteren, en het identificeren van slaapstoornissen is vooral belangrijk, kunnen we mogelijk een deel van deze voortijdige sterfte voorkomen.”

Voor de analyse controleerden onderzoekers op andere factoren die mogelijk het risico op overlijden hebben verhoogd, waaronder een lagere sociaaleconomische status, roken en alcoholgebruik en andere medische aandoeningen. Vergeleken met personen die nul tot één gunstige slaapfactoren hadden, hadden degenen die alle vijf hadden 30% minder kans om te overlijden om welke reden dan ook, 21% minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten, 19% minder kans om te overlijden aan kanker en 40% minder kans om te overlijden aan andere oorzaken dan hartaandoeningen of kanker. Qian zei dat deze andere sterfgevallen waarschijnlijk te wijten zijn aan ongevallen, infecties of neurodegeneratieve ziekten, zoals dementie en de ziekte van Parkinson, maar er is meer onderzoek nodig.

Onder mannen en vrouwen die meldden dat ze alle vijf kwaliteitsslaapmaten hadden (een score van vijf), was de levensverwachting 4,7 jaar hoger voor mannen en 2,4 jaar hoger voor vrouwen in vergelijking met degenen die geen of slechts één van de vijf gunstige elementen van lage slaap hadden. risico slaap. Er is meer onderzoek nodig om vast te stellen waarom mannen met alle vijf slaapfactoren met een laag risico een tweemaal zo hoge levensverwachting hadden als vrouwen met dezelfde slaapkwaliteit.

“Zelfs vanaf jonge leeftijd, als mensen deze goede slaapgewoonten kunnen ontwikkelen om voldoende slaap te krijgen, ervoor te zorgen dat ze slapen zonder al te veel afleiding en over het algemeen een goede slaaphygiëne hebben, kan dit hun algehele gezondheid op de lange termijn enorm ten goede komen,” zei Qian. , eraan toevoegend dat ze voor de huidige analyse de winst in levensverwachting schatten vanaf de leeftijd van 30, maar het model kan ook worden gebruikt om winst op oudere leeftijd te voorspellen. “Het is belangrijk voor jongere mensen om te begrijpen dat veel gezondheidsgedrag in de loop van de tijd cumulatief is. Net zoals we graag zeggen: ‘het is nooit te laat om te sporten of te stoppen met roken’, het is ook nooit te vroeg. En we zouden het moeten hebben over slaap en dit vaker beoordelen.”

Deze slaapgewoonten kunnen gemakkelijk worden opgevraagd tijdens klinische ontmoetingen, en de onderzoekers hopen dat patiënten en clinici over slaap zullen gaan praten als onderdeel van hun algehele gezondheidsbeoordeling en ziektebeheerplanning.

Een beperking van het onderzoek is dat slaapgewoonten zelfgerapporteerd waren en niet objectief gemeten of geverifieerd. Bovendien was er geen informatie beschikbaar over de soorten slaapmiddelen of medicijnen die werden gebruikt of hoe vaak of lang deelnemers ze gebruikten. Toekomstig onderzoek is nodig om te begrijpen hoe deze winst in levensverwachting zich kan voortzetten naarmate mensen ouder worden, en om de waargenomen sekseverschillen verder te onderzoeken.

Eerdere studies hebben aangetoond dat te weinig of te veel slaap een negatieve invloed kan hebben op het hart. Er is ook algemeen gemeld dat slaapapneu, een slaapstoornis die ervoor zorgt dat iemand pauzeert of stopt met ademen tijdens de slaap, kan leiden tot een aantal hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk, atriumfibrilleren en hartaanvallen.

Bronnen: Science Daily

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous mRNA-vaccinbesmetting veel erger dan gedacht: injecties met "tot 35%" DNA dat menselijke cellen verandert in langdurige spike-eiwitfabrieken
Next Tandinfecties veroorzaken kanker, neurologische en auto-immuunziekten

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Voorgeschreven bloedverdunners kunnen ziekenhuisopnames in verband met COVID-19 helpen verminderen

Luister naar dit artikel De NIH heeft gemeld dat veel personen met COVID-19 abnormale bloedstolsels ontwikkelen door een hoge ontsteking, wat kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties en mortaliteit. Om manieren

Nieuws

Bewezen: overgevoeligheid voor gluten is onzin

Luister naar dit artikel Al jaren kwellen vooral vrouwen zich met smakeloze glutenvrije crackers, brood en spaghetti. Ze denken overgevoelig te zijn voor het eiwit, maar meerdere studies tonen aan dat die ‘glutensensitiviteit’

Onderzoek

Overheidswetenschappers onthullen gevaren GMO’s

Luister naar dit artikel Dramatische stijging van aantal ziektebeelden Sinds 1998 toen genetisch gemanipuleerde organismen voor het eerst werden geïntroduceerd heeft zich een dramatische stijging van aantallen voedselallergieën, autisme, reproductieve