Verhoog de natuurlijke weerstand van uw lichaam tegen kanker met curcumine

Verhoog de natuurlijke weerstand van uw lichaam tegen kanker met curcumine

Luister naar dit artikel

Meer dan 4.500 gepubliceerde onderzoeken hebben een krachtige hoeveelheid bewijs opgeleverd waaruit blijkt dat curcumine – een geel pigment dat voornamelijk voorkomt in kurkuma – sterke kankerbestrijdende effecten heeft. Onderzoek toont aan dat het tumorcellen uithongert totdat ze sterven.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar hoe oefent dit krachtige, multifunctionele polyfenol zijn kankerbeschermende effecten uit? Laten we het onderzoek eens bekijken.

Curcumine verhongert kankercellen, berooft ze van energie

Studies hebben aangetoond dat curcumine op verschillende manieren beschermt tegen kanker. Eén methode is door zich te richten op tumorcellen en alleen op tumorcellen. Door tumorcellen dood te hongeren, ontneemt het hen het vermogen om adenosinetrifosfaat, ook wel ATP genoemd, te produceren en te gebruiken.

ATP is de energievaluta die op cellulair niveau wordt opgeslagen en gebruikt. Zijn functie is om energie vast te houden voor reacties die in de toekomst zullen plaatsvinden of die zullen worden onttrokken om energie te leveren wanneer een cel die nodig heeft. Als bijvoorbeeld voedsel wordt afgebroken bij mens of dier, wordt die energie opgeslagen als ATP. Planten gebruiken ook ATP, waarbij ze de energie vastleggen en opslaan in ATP-moleculen die ze krijgen tijdens fotosynthese.

De aanmaak van ATP in kankercellen verschilt van hoe gezonde cellen het genereren, waardoor curcumine zich selectief kan richten op de tumorcellen en deze kan doden door te voorkomen dat ze ATP aanmaken en gebruiken. Dit verhongert de kankercellen, maar laat het gezonde weefsel en de gezonde cellen intact.

Steeds meer bewijs bewijst het vermogen van curcumine om te beschermen tegen kanker

Studies zijn veelbelovend, zelfs bij het bestrijden van agressieve soorten kanker. In één onderzoek werden levende muizen bijvoorbeeld geïnjecteerd met actief melanoom, een agressieve huidkanker. De helft van de muizen kreeg een behandeling met curcumine. In 2 dagen vertoonden de met curcumine behandelde muizen een significante vertraging van de tumorgroei. Die vertraagde groei bleef in feite zo gedurende de hele studie.

Een andere studie wees uit dat curcumine het aantal afwijkende crypte foci – clusters van abnormale buisachtige klieren in de bekleding van de dikke darm en het rectum – die kwaadaardige tumoren kunnen produceren, radicaal kan verlagen. Dit betekent dat het ook effectief kankerpreventief is.

Het kruid is veelbelovend voor degenen die strijden tegen borstkanker, vooral tumoren die oestrogeenreceptor-negatief zijn. Deze tumoren reageren niet goed op chemotherapie, maar curcumine lijkt er echt effect op te hebben.

Hoe curcumine te nemen

U kunt curcumine op verschillende manieren innemen, zoals in capsulevorm en als tinctuur. U kunt ook kurkuma aan voedsel toevoegen, maar verhit het niet te veel omdat sommige van zijn heilzame eigenschappen kunnen afbreken. De beste manier om het op voedsel te gebruiken, is door het toe te voegen nadat het voedsel is gekookt; dan heb je een veel kleinere kans om het te degraderen.

Je kunt ook thee zetten, maar nogmaals, voeg het niet toe aan kokend water. Gebruik alleen warm water. Om de opname te verbeteren, raden sommige deskundigen aan om kurkuma te nemen met een gezond vet of zwarte peper.

De overvloed aan wetenschappelijke studies die de kankerbestrijdende effecten van curcumine aantonen, is echt ongelooflijk. Maar voordat u curcumine aan uw voedingssupplementenroutine toevoegt, moet u uw integrale zorgverlener raadplegen.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Farmaceutisch gecontroleerde medische wetenschap is gevaarlijk voor de gezondheid, blijkt uit nieuw onderzoek
Next COVID-injecties veroorzaken plotselinge hartdood

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

VERNIETIG KANKERCELLEN IN 42 DAGEN: DEZE BEROEMDE OOSTENRIJKSE’S JUS GENAS MEER DAN 45.000 MENSEN AAN KANKER EN ANDERE ONGENEESLIJKE ZIEKTES! (RECEPT)

Luister naar dit artikel Een Oostenrijks staatsburger, Rudolf Brojs, zocht zijn hele leven naar de beste alternatieve genezing van kanker, en hij was uiteindelijk succesvol. Zijn bijzondere sap zal u immuunsysteem versterken,

Natuurlijk

Word je van cannabis altijd high

Luister naar dit artikel Cannabis, wiet, hasj: allemaal namen die je associeert met drugs. Met high worden, of stoned. Met iets dat eigenlijk verboden is, maar in Nederland wordt gedoogd.

Natuurlijk

Cannabinoïden uit hennep voorkomen dat covid-19 coronavirus menselijke cellen binnendringt

Luister naar dit artikel Hennepverbindingen die zijn geïdentificeerd door onderzoek van de Oregon State University via een chemische screeningstechniek die is uitgevonden bij OSU, tonen het vermogen om te voorkomen